Yeni Konu aç

Maç gününde kalp krizi riski

 

Yeni bir araştırmaya göre erkeklerin milli takımlarının önemli bir maçı olduğu gün kalp krizi geçirme olasılığı diğer zamanlara kıyasla üç kat daha fazla. Bilimadamları büyük maçların yarattığı stresin kalp atardamarında sorunlara yol açtığını belirledi. Almanya'daki 2006 Dünya kupası sırasında yapılan araştırmada evsahibi takımın maçları olduğu günlerde kalp kirizi ve atardamar sorunu sayısında hızlı bir artış meydana geldiği ortaya çıktı.
 

Alzheimer'ın tedavisinde yeni yöntem iddiası

 

Kanadalı araştırmacılar, günümüzde nedeni hâlâ kesin olarak bilinmeyen Alzheimer hastalığının tedavisinde yeni bir yöntem bulduklarını iddia ettiler.
 

Nefes Darlığına Dikkat!

 

Uzmanlar, günlük yaşamda sık sık karşılaştığımız nefes darlığı konusunda uyarıyor. Çoğu zaman ciddiye almadığımız nefes alamama durumu bazı hastalıkların belirtisi olabiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Sönmez Duman, nefes darlığı ile ilgili soruları yanıtladı. - Nefes darlığı nedir? Nefes darlığı, hava açlığı, nefes almada güçlük, solunumda hoşa gitmeyen ve kişiyi rahatsız eden bir farklılık, soluk alamama veya göğüste sıkışma... Read more
 

Grip salgını yolda

 

Avrupa Grip Gözlem Komitesi'nin yayınladığı rapora göre, 13 Avrupa ülkesi grip salgınıyla uğraşıyor. Önceki yıllara oranla daha fazla yaygınlaştığı bildirilen grip için, salgın tehlikesi olan riskli ülkeler arasında Türkiye'nin de adı geçiyor.Sağlık Bakanlığı'nın İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya'da yaptığı araştırmalara göre, gribal hastalıklar ocak, şubat ve mart aylarında artış gösteriyor.
 

Tiroit hastalıkları anne adaylarını tehdit ediyor

 

Hamilelik sürecinde yaşanan tiroit hastalıklarının, bebekte zeka geriliğine, düşüğe ve anne karnında ölüme neden olabileceği, hatta anne adayının hayatını riske sokabileceği bildirildi.
 

Çocuklarınızın sağlığı için tuza dikkat

 

CASH (Consensus Action on Salt and Health) Kurumu' nun verdiği bilgiye göre İngiltere'de 6 yaşındaki bir çocuk, tek bir porsiyonda günlük maksimum tuz limitinin yarısını alabiliyor.
 

Spor "yaşlanma sürecini yavaşlatıyor"

 

Bilimadamları düzenli olarak spor yapan insanların hareketsiz yaşam tarzı sürenlere kıyasla biyolojik açıdan daha genç kaldıklarını belirledi.
 

"Meme kanserinde kişiliğin etkisi yok"

 

Kişilik özelliklerinin, kadınları meme kanserine daha az veya çok meyilli yapabileceği düşüncesinin efsaneden başka bir şey olmadığı belirtildi.
 

AML tedavisinde umut ışığı

 

Yetişkinlerde kan kanserinin en kötüsü olan Akut Myeloid Lösemi (AML) tedavisinde, böbrek kanserine karşı kullanılan bir ilacın umut verici etkisi tespit edildi.
 

Prematüre Bebek

 

PREMATÜRE NEDİR? 37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir. PREMATÜRELİĞİN DERECELERİ Prematüre bebekler gebelik yaşına göre 3'e ayrılır: 1. Grup ileri derecede (24-31 hft.) 2. Grup orta derecede (32-35 hft.) 3. Grup sınırda (36-37 hft.) Doğum ağırlıklarına göre de 3'e ayrılır: Düşük doğum ağırlığı : Bebeğin doğumda 2500 gr.dan az olması Çok düşük doğum ağırlığı : Bebeğin... Read more
 

Geniz eti büyümesi, bademcikten tehlikeli olabiliyor

 

Aileler tarafından çok iyi bilinmeyen geniz eti büyümesi, çocuklarda bademcikten daha ciddi sorunlara yol açabiliyor. Kulak-burun-boğaz hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Erhun Şerbetçi, geniz etinin uykuda solunum durmaları, çok sık kulak iltihapları, çocuk sinüzitleri, yüz ve diş gelişme bozuklukları gibi hastalıklara neden olabildiğini söyledi. Şerbetçi, "Geniz eti iltahaplarını önemli bir sorun haline getiren ise bademcik iltihaplarında olduğu kadar teşhisin kolay konulamamasıdır."... Read more
 

Yağlı ciltliler de kış aylarında nemlendirici kullanmalı

 

Uzmanlar, cildin yağlı olmasının nemle karıştırılmaması gerektiğini belirterek, yağlı cilde sahip kişilerin de kış aylarında nemlendirici kullanmasının gerektiğini ifade ediyor. Denizli Devlet Hastanesi cilt hastalıkları uzmanı Dr. Cahide Nar Çiftçi, kuru cilt tipine sahip çocuk ve yaşlıların, soğuktan daha çok etkilendiğini belirtti. Kışın nemlendirici kullanılmasının önemine değinen Çiftçi, "Bu aylarda havadaki nem azalırken kalorifer, soba ve klima gibi cihazlar nem oranını... Read more
 

Göz tansiyonu sinsi bir hastalıktır, ihmale gelmez

 

Uzmanlar, halk arasında 'Karasu' olarak bilinen göz tansiyonuna dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Göz hekimi Dr. Adem Eroğlu, 40 yaşın üstündeki herkesin göz tansiyonu riski altında olduğunu söyledi. Göz tansiyonu genellikle hastaların başka sebeple göz doktoruna gittiğinde muayene sonucu ortaya çıkıyor. Dr. Eroğlu, "Göz tansiyonu gözün yüzde 70-80'ini tahrip ettikten sonra görme azlığı şikâyeti ile hekimlere yapılan müracaatlarda teşhis edilir. Glokom, optik sinir (görme siniri)... Read more
 

Sağlığınız İçin İpuçları!

 

Yaşamınızda bir kaç ayrıntıya dikkat ederek sağlığınızı korumanız mümkün. Uzmanların önerilerilerine kulak vererek, temel beslenmeden, ağız ve diş sağlığına, kalp hastalıklarından cinsel yaşamınızdaki sorunlarınıza kadar pek çok konuda önlem alabilirsiniz. İşte sağlığınızı korumanız için size yardımcı olacak ipuçları... - Yaban mersini, böğürtlen, yulaf gibi süper besinlerden satın almak farklı türde meyve ve sebze tüketmenin en iyi yolu. Ancak yalnızca pahalı süper besinlerden... Read more
 

Kuyruk sokumu ağrısı için tedavi yöntemleri

 

Sürekli oturarak çalışanlarda, kuyruk sokumu üzerine düşenlerde ve bu bölgeyi sert bir yere çarpanlarda daha sık rastlanan kuyruk sokumu ağrıları enjeksiyon yöntemiyle giderilebiliyor.
 

"Turpun 'kırmızı'sı antioksidan etkiye sahip"

 

Kırmızının yanı sıra son yıllarda Japon turpu olarak da bilinen beyaz turp üretimindeki artışa rağmen, uzmanlar sağlık için turpun kırmızısını öneriyor.
 

Geç Konuşan Çocuklar

 

Konuşma ve dil gelişimi iletişim ve sosyal hayatın en önemli öğesidir. Kişi iletişim araçları ile kendini ifade eder ve hayatını devam ettirir. Konuşma ve iletişimin eksik kaldığı bir hayatta bir çok sıkıntının gelişmesi açısından zemin hazırlanmış olur. Çocuk ilk doğduğu günden beri sürekli olarak psikososyal ve psikomotor gelişim süreci içerisindedir. Dil gelişimi de belli ölçüde doğumdan itibaren gelişmeye başlar. En ideal olanı çocuğun yaşına uygun konuşma becerisine kavuşması ve bu... Read more
 

"Üç dakikada bir kişi cüzzam oluyor"

 

Dünyada üç dakikada bir kişinin cüzzama yakalandığı bildirildi.
 

Lösemi tedavisinde moralin olumlu etkisi

 

Prof. Dr. Ümran Çalışkan, lösemi hastası çocuğun moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için gezilere ve eğlencelere, resim gibi sanatsal faaliyetlere, arkadaşlarıyla farklı oyunlara katılmasının sağlanmasının yararlı olacağını bildirdi.
 

Psikiyatri hastalarına paintball tedavisi

 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi psikiyatri servisinde tedavi gören hastalara, paintball oyunu (içinde boya bulunan tüfeklerle oynanan strateji oyunu) yöntemiyle terapi uygulanıyor.
 

Doğu'da ilk "kornea cross linking" ameliyatı

 

Kornea tabakasının deforme olarak incelmesi ve öne doğru uzaması olarak tanımlanan ve körlükle sonuçlanabilen keratokonus hastalığının durdurulması için Türkiye'de sadece birkaç merkezde yapılabilen kornea cross linking ameliyatı, Erzurum'da ilk kez gerçekleştirildi.
 

Yumurtalık kanserine çözüm

 

Doğum kontrol hapının kadınları yumurtalık kanserine karşı 30 yıl boyunca koruduğu bildirildi.Yeni bir araştırmaya göre hap ne kadar uzun süre alınırsa, hastalığa yakalanma riski de o derece azalıyor. 15 yıl doğum kontrol hapı kullanan kadınların yumurtalık kanserine yakalanma riski kullanmayanlara kıyasla yarı yarıya azalıyor.Saygın tıp yayımı Lancet'de yayımlanan raporda doğum kontrol hapının tüm dünyada yaklaşık 200 bin kadının yumurtalık kanserine yakalanmasını önlediği belirtildi.
 

Organ naklinde "mucize" yaşandı

 

Avustralya'da 15 yaşındaki Demi-Lee Brennan'a 9 yaşındayken yapılan karaciğer naklinin ardından genç kızın kan grubunun ve bağışıklık sisteminin zaman içinde değiştiği tespit edildi.
 

Kilo vermek isteyene hükümet yardımı

 

İngiltere'de giderek artan obezite sorunuyla mücadele yöntemleri arayan hükümetin, şişmanlara kilo vermeye çabalamaları karşılığında maddi yardım yapmaya karar verdiği bildirildi.
 

Böbrek naklinde gelişme

 

Doktorların, böbrek nakli olmuş hastaları, vücutlarının bu organı reddetmesini önlemek için ömür boyu ilaç almaktan kurtaracak yeni bir yöntem geliştirdiği bildirildi.New England Tıp Dergisi'nde yayımlanan araştırmaya göre, tedavi sırasında hastanın bağışıklık sistemi zayıflatılıyor ve organı bağışlayacak kişiden alınan kemik iliği hastaya naklediliyor. Kemik iliği naklinden sonra hastanın vücudunda yeni bağışıklık hücreleri oluşuyor. Bu hücreler, vücudun nakledilen organı kabul etmesine... Read more
 

"Başa darbe depresyon nedeni"

 

Başına şok darbesi alan sporcuların depresyona yakalanma riskinin daha fazla olabileceği ortaya çıktı.
 

İşyerinde stres ölümlere yol açıyor

 

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırmada işyerlerinde stresin doğrudan kalp hastalıklarına yol açtığı belirlendi.
 

"Dişleri çürük nesil"

 

Türk Diş Hekimleri Birliği verilerine göre, Türkiye'de 12 yaşındaki çocukların yüzde 84'ünün dişlerinde çürük ve diş eti problemleri bulunuyor.Diş Dostu Derneği Genel Sekreteri Selda Alemdar Dinçer, diş çürüklerinin önemli ve önlenebilen bir hastalık olduğunu söyledi.Dünya Sağlık Örgütünün (WHO), 2015 yılı için dünya genelinde problemli dişler için belirlediği oransal hedefin 12 yaş grubu çocuklarda ortalama 3 problemli diş olduğunu ifade eden Dinçer, yine WHO verilerine göre problemli diş... Read more
 

Bronzlaşma tutkusunun sonucu "kanser"

 

Güzel görünmek için yazın güneşte, kışın solaryumda bronzlaşma tutkusunun faturası, erken yıpranan ve yaşlanan bir cilt ile kanser riski olarak kesiliyor.
 

"Kuş gribi pusuda bekliyor"

 

Bilimadamları ve uzmanlar, kanatlı hayvanları etkileyen ve insanlarda da ölümcül olan H5N1 virüsünün, insandan insana bulaşan şekle girmemiş olmasının tehdidin geçtiği anlamına gelmeyeceği uyarısında bulundu.
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 3091 den 3120 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş
Seçenekler Arama

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı