Yağlı ciltliler de kış aylarında nemlendirici kullanmalı   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 01-29-2008 (18:39)   Son Mesaj: 01-29-2008 (18:39)    Cevap: 0    Gösterim: 554  

    01-29-2008

    Yağlı ciltliler de kış aylarında nemlendirici kullanmalı

    Uzmanlar, cildin yağlı olmasının nemle karıştırılmaması gerektiğini belirterek, yağlı cilde sahip kişilerin de kış aylarında nemlendirici kullanmasının gerektiğini ifade ediyor.



    Denizli Devlet Hastanesi cilt hastalıkları uzmanı Dr. Cahide Nar Çiftçi, kuru cilt tipine sahip çocuk ve yaşlıların, soğuktan daha çok etkilendiğini belirtti. Kışın nemlendirici kullanılmasının önemine değinen Çiftçi, "Bu aylarda havadaki nem azalırken kalorifer, soba ve klima gibi cihazlar nem oranını daha da aşağıya çekiyor. Bu aşamada kuruluğa bağlı gelişen veya şiddetlenen deri hastalıklarının önlenmesinde nemlendiricilerin kullanılması büyük önem taşıyor." dedi.

    Dr. Çiftçi, "Cilt temizliğinde, cildin ph değerine uygun tıbbi ürünler kullanılmalı. El temizliğine uygun sabunların yüz için kullanılması son derece yanlıştır, çünkü el derisi, yüze oranla daha kalındır. Bu yüzden cilt tipinize uygun temizleyiciler gerekmektedir. Duş almak ve sık sabun kullanmak, cilt kuruluğunu artıran faktörlerdir. Özellikle çok sık duş alan kişiler, cilt bakımını ihmal etmeyerek banyodan sonra mutlaka nemlendirici kullanmalıdır." şeklinde konuştu.

    Cildin neme ihtiyacı olduğu kadar ev ortamının da nemlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Dr. Çiftçi şunları söyledi: "Günde en az 1-1,5 litre su içilmelidir. Soğuğun cilde olumsuz etkisini önlemek için nemlendirici dışında, sokağa çıkıldığında koruyucu giysiler giyilmesi ve eldiven kullanılması yararlı olacaktır. Evlerin nemlendirilmesi de cilt nemlendirilmesi kadar önemlidir. Kalorifer peteklerinin üzerine ıslak havlu serilmesi, soba kullanılıyorsa üzerine su koyulması faydalı olacaktır." Mehmet Yatkın, Denizli




    Yağlı ciltliler de kış aylarında nemlendirici kullanmalı Yorumları