Lösemi tedavisinde moralin olumlu etkisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-26-2008 (15:30)   Son Mesaj: 01-26-2008 (15:41)    Cevap: 1    Gösterim: 852  

    01-26-2008

    Lösemi tedavisinde moralin olumlu etkisi

    Prof. Dr. Ümran Çalışkan, lösemi hastası çocuğun moral ve motivasyonunun yükseltilmesi için gezilere ve eğlencelere, resim gibi sanatsal faaliyetlere, arkadaşlarıyla farklı oyunlara katılmasının sağlanmasının yararlı olacağını bildirdi.




    Lösemi tedavisinde moralin olumlu etkisi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-26-2008, 15:41


    Evet gerçekten doğru...Benim ailemdekilerin çoğu doktor olduğu için lösemi hastası olan bir bebeğin yaşama mücadelesine bizzat şahit olduk ve diğer mutsuz hastalarla daha güzel mukayese imkanı bulunuyor.
    Bu bebek daha 3 aylıkken lösemi hastalığına yakalanmıştı ve insanı halsiz düşüren ve tüm neşesini kaçırabilecek bir hastalıkken bu bebek tüm olumsuzluklara rağmen hep tebessüm ediyordu.Bebebğin ağzındaki maskesini indirmemizle bebek tebessüm ediyordu ve şimdi 2 yaşında çok sağlıklı birisi olarak hayatına devam ediyor.Hemotoloji servisindeki diğer hastalar ise umutusuz ve hastalığın verdiği depresyondan dolayı çökenler daha çabuk hastalığa yeniliyorlar.
    safinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) safinaz