Yeni Konu aç

Uzun yaşamın sırrı

 

İngiltere'de 45 ile 79 yaş arasındaki 20 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, spor yapmak, fazla alkol tüketmemek, yeterli sebze-meyve yemek ve sigara içmemek ömrü 14 yıl uzatabiliyor.Cambridge Üniversitesi ve Norfolk'taki Tıp Araştırma Konseyi tarafından 1993 ile 2006 yılları arasında yapılan ve kişilerin kilolarına ve sosyal sınıflarına bakılmaksızın yapılan araştırmada, birçok kişinin, hayatında yapacağı basit değişikliklerle ömrünü uzatabileceğine dikkat çekiliyor.
 

UEFA şişmanlığa savaş açtı

 

Dünya Kalp Federasyonu ile birlikte toplumu spora özendiren Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), AvrupaK omisyonu'yla hazırladığı ve Şampiyonlar Ligi maçlarının devre aralarında yayınlanan tanıtım filmiyle de insanları hareket etmeye çağırıyor, obeziteyle mücadele ediyor.
 

4 aylık Ege Mahir "organ bağışı" bekliyor

 

İnce bağırsak nakli için organ bağışı bekleyen 4 aylık minik "Ege Mahir"in, 118 gündür yoğun bakımda hayatla mücadelesi sürüyor.
 

Hastaneler 'norovirüs'le baş edemiyor

 

Mideye yerleşen ve kusma ve ishalle kendini gösteren norovirüsün İngiltere'de hızla yayıldığı ve virüsün girdiği 56 hastanenin çeşitli bölümlerinin kapatıldığı açıklandı.
 

Hipertansiyonlu 20 milyon Türkiyeli

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Nefroloji ve Hipertansiyon Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Ulusal Hipertansiyon Derneği Başkanı Prof.Dr. Yahya Sağlıker, Türkiye'deki hipertansiyonlu sayısının 20 milyona ulaştığını söyledi.
 

İngiltere'de "norovirüs" salgını

 

İngiltere'de mideye yerleşen, kusma ve ishalle kendisini gösteren norovirüsün milyonlarca kişiyi yatağa düşürdüğü bildirildi.
 

30 yaş altı eşcinsellerde AIDS artıyor

 

ABD'nin New York kentinde, 30 yaşın altındaki homoseksüel erkekler arasında AIDS'in belirgin şekilde arttığı bildirildi.
 

"Cep telefonlarını aşırı kullanmayın"

 

Fransa Sağlık Bakanlığı, tehlikeli olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da, cep telefonlarının başta çocuklar tarafından olmak üzere aşırı kullanılmaması konusunda uyardı.
 

Yüz felcine dikkat

 

Edirne Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Hatice Gül, gözyaşı ve tükürük salgısının azalması, tat duyusunun bozulması, gürültüye duyarlılık artışı gibi bulguların yüz siniri felcinin belirtisi olduğunu söyledi.
 

Cinsel eğitime 3 yaşında başlayın

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevziye Toros, "çocuklara cinsel eğitimin 3 yaşından itibaren verilmesi gerektiğini" bildirdi.
 

Cildinize önem verin

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalından Prof.Dr. Vahide Baysal Akkaya, deri hastalıklarında hava kirliliğinin etkin rol oynadığını belirterek, havanın çok kirli olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını önerdi.
 

"Nargile sigara kadar zararlı olabilir"

 

Dünya Sağlık Örgütü, nargilenin sigara kadar sağlığı tehdit ediyor olabileceğini, ancak nargile içimi ile ölümler arasında bağlantı olduğu konusunda daha fazla araştırmaya gerek bulunduğunu açıkladı.
 

Ağız kuruluğu dişleri vuruyor

 

Diş hekimliğinde 'Xerostomia' adı verilen ağız kuruluğu, tedavi edilmediği taktirde ciddi sorunlara yol açabiliyor.
 

D vitamini eksikliği kalbinizi tehdit ediyor

 

ABD'de yayımlanan bir araştırmada, D vitamini eksikliğinin kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini artırabileceği ortaya çıktı.
 

Kuş gribi virüsü nedir?

 

Kuş gribi virüsü H5N1'in insanların yakalandığı gripte olduğu gibi burun ve boğazdaki mukozalara değil alt solunum sistemindeki alıcılara yerleşmesi nedeniyle daha az bulaşıcı olduğu ortaya çıktı.
 

Migren

 

Halk arasında yarım baş ağrısı diye bilinen ve soğuk bir terleme ile birlikte gelip, başın ve yüzün yarısını kaplayan özel bir baş ağrısıdır. Ağrılar bazen dayanılmayacak kadar şiddetli olur. Birkaç dakika sürebileceği gibi saatlerce hatta günlerce devam eder. migren, herhangi bir hastalığın belirtisi olabildiği gibi, belirli bir neden olmadan da görülebilir. İrsi olanlar da vardır. Başın yarısında zonklamalar, bulantı ve bazen kusma görülür. Gözünün önünde siyah benekler, bulanık... Read more
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 3181 den 3196 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı