Yeni Konu aç

Aile içi şiddet

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülen bir araştırmada, eşleri tarafından uygulanan şiddete maruz kalan kadınların fiziksel ve akıl sağlıkları, toplumun ortalamasından açık biçimde daha fazla bozuluyor ve bu durum şiddet eyleminden uzun süre sonra da sürüyor.
 

HIV taşıyan 2 milyondan fazla çocuk var

 

Dünya Sağlık Örgütü, BM Çocuk Fonu UNICEF ve BM AIDS ile Mücadele Örgütünün yayımladığı rapor, 2,1 milyon çocuğun HIV taşıdığını, geçen sene 15 yaşın altındaki yaklaşık 290 bin çocuğun AIDS'ten öldüğünü ortaya koydu.
 

Kolon kanseri toplantıları sona erdi

 

Türkiye Gastroenteroloji Derneği ve Tıbbi Onkoloji Derneği'nce 7 ilde düzenlenen kolon kanseri bilgilendirme toplantıları sona erdi.
 

"İdeal uyku 7 saat olmalı"

 

Kanada'da yapılan bilimsel bir araştırma, ideal uykunun 7 saat olması gerektiğini ve bu saatten az ya da fazla uyumanın şişmanlığa sebep olduğunu ortaya koydu.
 

Cüneyt: "Beşiktaş ile eşleşmemiz şanssızlık"

 

Galatasaray Cafe Crown'un deneyimli oyun kurucusu Cüneyt Erden, ULEB Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş Cola Turka ile eşleşmelerinin şanssızlık olduğunu söyledi.
 

"Bebeğinizde iç kulak hasarına yol açmayın"

 

Acıbadem Kadıköy Hastanesi kulak, burun ve boğaz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş, hamilelikte kullanılan ilaçların bebeğin işitmesine zarar verebileceği uyarısında bulundu.
 

"Botoks, yüzden beyne gidebilir"

 

ABD'de yapılan bir araştırmada, kırışıklıkların giderilmesinde uygulanan Botoks tedavisinin, enjekte edildiği bölgeden beyne hareket edebileceği ortaya çıktı.
 

"Kene gel bana yapış"

 

Tokat'ta yapılan araştırmada, Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle acil servislere başvuranların yüzde 67.2'sinin hastalıktan korunmak için kişisel olarak herhangi bir önlem almadığı ortaya çıktı.
 

Türk doktorun ABD'deki büyük başarısı

 

ABD'de yaşayan Türk doktor Hakan Kaya, kanser alanındaki başarılı çalışmalarından dolayı Biyomedikal Sürekli Eğitim Merkezinde (CBCE) görev yapmak için ülke genelinde seçilen 52 doktordan biri oldu.
 

Dikkat bu ilaçları kullanmayın!

 

İngiltere, aralarında Benylin ve Calpol gibi çok satan ilaçların da bulunduğu iki yaşın altındaki çocuklara verilen 100'den fazla öksürük ve soğuk algınlığı ilacını yan etkileri nedeniyle piyasadan çekme kararı aldı.
 

hackerler sarali hastalari kirize soktular

 

İnternet saldırganlarının şimdiye kadarki hedefi genellikle bilişim sistemleriydi. Ancak geçtiğimiz hafta yaşanan bir eylem insanların da kurban olabileceğini ortaya koydu Halk arasında 'sara' olarak da adlandırılan epilepsi, kronik bir nörolojik rahatsızlık. Dünyada yaklaşık 50 milyon kişide bulunan epilepsi, kimi zaman sadece çocukluk yaşlarında görünse de tedavi edilemeyen bir hastalık olduğundan dolayı ömür boyu tekrarlama riskine sahip. Yüzde 70'inin sebebi bilinmeyen bu hastalığa sahip olanların en... Read more
 

Kalbin Anatomisi

 

KALBİN ANATOMİSİ İçi boş, kas yapısında bir organ olan kalp göğüs boşluğu içinde her iki akciğer arasında büyük bir alanı kaplar. Etrafı, perikard adı verilen bir zar ile sarılıdır. Kalp, iki akciğer arasında tepesi aşağıda tabanı yukarıda bir koni gibidir. Üçte biri orta çizginin sağında, üçte ikisi sol yanındadır. Genel olarak sternum ( iman tahtası ) arkasında eğik olarak durur. Ekseni, yukarıdan aşağıya, arkadan öne ve sağdan sola doğrudur. Büyüklüğü Yetişkin bir... Read more
 

"40 yaşında kanser taramasına başlanmalı"

 

Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Onat, tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında meme, rahim ağzı, prostat ve kalınbağırsak kanserinin geldiğine işaret ederek, 40'lı yaşlardan itibaren kansere yönelik taramalara başlanması gerektiğini bildirdi.
 

"Açlık, kemoterapinin zararını giderebiliyor"

 

Açlığın, kemoterapinin zararlı etkisine karşı sağlıklı hücrelerin korunmasına yardımcı olabileceği bildirildi.
 

Organ ve kan naklinde Hepatit C riski

 

Memorial Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, Hepatit C virüsünün, vücuda girdikten sonra kanda ancak 2-3 ay sonra antikor üretmeye başladığını, bunun da organ veya kan naklinde riske neden olduğunu söyledi.
 

"Kanal tedavisinin yerini implant alıyor"

 

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Ali Arif Özzeybek, dünyada artık dişten ziyade kemiği korumanın ön plana çıktığını belirterek, "Dişi son noktaya kadar ağızda tutmak yerine dişi çekip implant yapmak tercih ediliyor" dedi.
 

Tıpta yeni görüntüleme tekniği

 

Amerikalı araştırmacılar, yeni bir tıbbi görüntüleme tekniği geliştirdi. Vücudun iç ayrıntılarını bin kat büyütebilen teknik sayesinde en küçük tümörler dahi fark edilebilecek.
 

İÜ Kemik İliği Bankası yeniden yapılandırılıyor

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Kemik İliği Bankasının yeniden yapılandırılacağı bildirildi.
 

Antibiyotik tüketimi fazla

 

Türkiye'de, geçen yıl yüzde16.2'lik oranla en fazla tüketilen ilaç grubunun antibiyotikler olduğu bildirildi.İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası'na (İEİS) göre, 2007 yılında, Türkiye'de reçeteli ilaç pazarında 11 milyar YTL (6.2 milyar euro) değerinde 1.3 milyar kutu ilaç satışı gerçekleşti.Pazarda, tutar ölçeğinde ilk 5 tedavi grubu sıralamasında bir önceki yıla göre bir değişiklik yaşanmamakla birlikte, onkoloji ilaçlarının tüketiminde önemli bir artış yaşandı.
 

3 bin çocuk kanser kıskacında

 

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, dünyada her yıl yaklaşık 160 bin, Türkiye'de ise 3 bin çocuğun kanser tanısı konulduğunu, bunlardan yüzde 80'inin tedavi edilebildiğini söyledi.
 

"Cep telefonları öldürüyor"

 

Tıp alanında çok sayıda ödül sahibi İngiliz beyin cerrahı Prof. Vini Khurana, cep telefonlarının sigaradan da asbestten de daha zararlı olduğunu ve kansere yol açtığını öne sürdü.Cep telefonu üreticilerine seslenen Khurana, cep telefonlarındaki radyasyon oranının mutlaka düşürülmesi gerektiğini savundu.Khurana, 10 yıl boyunca cep telefonu kullananların beyin kanserine yakalanma oranlarının iki kat arttığını öne sürdüğü araştırmasında, beyin kanserlerinin gelişmesinin de 10 yıl kadar süre... Read more
 

Alerji mevsimi başladı

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, mevsimsel alerjinin en sık rastlanan nedeninin polenler olduğunu belirtti.
 

Gençlerde diş gıcırdatma şikayeti arttı

 

Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek, daha çok stres ve yorgunluğun neden olduğu, tıp dilinde "bruksizm" adı verilen diş gıcırdatma şikayetiyle başvuran gençlerin sayısında artış olduğunu söyledi.
 

Obeziteye karşı fast-food yasağı istendi

 

İngiltere'de çocuk ve gençler arasında giderek artan aşarı şişmanlık ve obezitenin önlenmesi için okulların yakınlarında fast food yiyecek satışının yasaklanması istendi.
 

Yapay diş kökü tedavisi yayılıyor

 

İmplant olarak tanımlanan yapay diş kökü tedavisinde fiyatların gerilemesiyle hastaların, bu tedavi yöntemine olan ilgisinin arttığı belirtildi.
 

"Asya'da 5 milyon kişi AIDS'li"

 

BM'de bugün açıklanan "Asya'da AIDS Durum Raporu ve Etkili Önlemler" raporuna göre, Asya kıtasında 5 milyon kişi AIDS'li ve her yıl da 440 bin kişi AIDS yüzünden hayatını kaybediyor.
 

"40'larında göbeği olanların Alzheimer riski var"

 

Araştırmacılar, orta yaşlarında büyük göbeği olanların, ilerleyen yaşlarında Alzheimer ya da bunamanın başka bir türüne yakalanma riskinin yüksek olduğunu ortaya koydu.
 

Doğum yapan annelerde "annelik hüznü"

 

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi psikiyatri uzmanı Yrd. Doç. Dr. Berfu Günel Akbaş, doğum sonrası psikiyatrik rahatsızlıkların genel olarak kadınların yüzde 80'inde görüldüğünü ve bunun en büyük oranını "Annelik hüznü" denilen dönemin oluşturduğunu bildirdi.
 

Kulak memesi kalbin aynası

 

İzmir Kent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cevad Şeküri, kulak memesindeki yatay derin çizginin kalp ve damar hastalıklarının habercisi olduğunu söyledi.
 

uykusuzluk mümkün mü?

 

Bir gün uyandı ve bir daha uyumadı. Hastanelerde yapılan testler, araştırmalar fayda etmedi. Tam 48 yıldır uyanık olan Mehmet İnanç, "Uykum gelmiyorsa kendi bilir. Hakkını helal etsin." diyor. Uykusuzluğu bir nimet olarak değerlendiren İnanç, 20 yıl boyunca ünlü deyimin gereğini yerine getirip, gece-gündüz çalışmış. 1926 doğumlu Mehmet İnanç hepimiz gibi gece uyuyup gündüz işine giden bir insandı. Uykusu o kadar ağırdı ki gece kendinden geçiyor, sabahları uyandırabilmek için yüzüne... Read more
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2881 den 2910 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı