Yeni Konu aç

Stresten Kurtaran Beslenme Yöntemleri...

 

Bedenin 'yeter' artık dediğinde ortaya çıkan tepki olarak tanımlanan stresin çaresinin besinlerde olduğu açıklandı. Amerikan Diyetetik Derneği’nin Türkiye Temsilcisi Selahattin Dönmez modern çağın canavarına karşı savaş yöntemlerini anlattı. Araştırmalar, stres veya depresyondan şikayet eden kişilerin, bazı önemli beslenme kurallarına uyarak vücut biyokimyasını desteklemeleri gerektiğini ortaya koydu. Kimyasal madde bağımlılığı, aşırı yemek ve kilo alma, sürekli TV izleme,... Read more
 

Metabolik sendroma dikkat

 

Metabolik Sendrom Derneği Başkanı Prof. Dr. Aytekin Oğuz, "Metabolik sendrom pandemisinden (bütün dünyayı içine alan salgın) Türkiye maalesef nasibini, fazlasıyla almış durumda" dedi.Oğuz, "yaşam tarzı bozukluğu hastalığı" olarak da adlandırılan metabolik sendromun (bel çevresinin fazlalaşması şeklinde kendini gösteren kilo fazlalılığı, tansiyon yüksekliği, şeker dengesizliği) bütün dünyayı saran bir salgın haline geldiğini ifade etti.
 

Diş çürümesine kök hücreli çözüm

 

Kocaeli Üniversitesinde (KOÜ) 4 ay önce kurulan Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde (KÖGEM) bilim adamları, Türkiye'de ilk kez dişten kök hücre elde edip, üretti.
 

"Alerji çocukları tehdit ediyor"

 

Yapılan bilimsel çalışmaların, çocukların en az yüzde 10'unda ya alerjik nezle veya astımla birlikte alerjik nezle olduğunu ortaya çıkardığı bildirildi.
 

Geri çekilen heparin, 50 hastaya kullandırıldı

 

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) tüm dünyada geri çekilmesini istediği ve Türkiye'de de geri çekilen kan inceltici heparin ilacının yasaktan önce Hollanda'da 50 hastada kullanıldığı bildirildi.
 

Vücudu radyasyondan koruyacak ilaç umudu

 

Amerikalı bilim adamlarının, vücudu radyasyonun zararından koruyabilecek bir ilaç geliştirdiği, ancak bu ilacın halen deneme aşamasında olduğu bildirildi.
 

Ataspin 80 mg. tablet için geri çekme

 

Sağlık Bakanlığı, Ataspin 80 mg. tablet için B seviyesinde 2'nci sınıf geri çekme işlemi yapılmasını istedi.
 

Dırdırcı Kadın Kalp Hastası Yapıyor...

 

Prof.Dr. Uyan çok konuşan dırdırcı kadınların kocalarını, dayakçı kocaların da eşlerini strese sokarak kalp hastası olmalarına yol açtığını açıklayarak, şöyle konuştu; “Yüksek tansiyon, beyin kanaması, felç, kalp krizi krizini arttıran faktörlerdendir. Çok konuşan kadınlarla, dayakçı kocalar, eşlerini strese sokarak tansiyonlarının yükselmesine yol açarlar. Ayrıca geçim standartları çok iyi olmayan, ısınma sorunu çeken ailelerin çocukları da kalp hastalığı riski ... Read more
 

Solaryumla Kanser Bir Yılda 4 Kat Arttı...

 

Uzmanlar yapay ışınların özellikle 10 dakikadan sonra deriye çok fazla zarar verdiğini söyledi. Ayrıca solaryuma girenlerin yaşlarının oldukça küçük olduğu tespit edildi. Hükümet özellikle gençlerin solaryuma girmelerini engelleme konusunda önlemler almayı planlıyor. Uzmanlar bronz bir ten için gençlerin hayatlarını tehlikeye attıklarını görmeleri gerektiği söylerken, araştırmayı yürüten Mike Richards gençlerin solaryum konusunda çok bilgisiz olduklarını ve solaryum merkezlerine gitmeden... Read more
 

"Aşk stresi azaltıyor"

 

Memorial Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Abdullah Özkardeş, aşk duygusunun başlangıçta strese yol açsa da daha sonraki dönemlerde güçlü bir stres azaltıcı olduğunu söyledi.
 

İzmir'in "konteyner" ameliyathanesi

 

İsviçre tarafından, Sağlık Bakanlığına hibe edilen ve içerisinde afet durumunda ameliyat yapılabilen 11 acil müdahale konteynerinden biri, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları, Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yerleştirildi
 

Kansere karşı "doğru beslenme"nin önemi

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan, kanserden korunmak için özellikle hücre yenilenmesine yardımcı olan C, E ve A vitamini içeren meyve ve sebzelerin bol tüketilmesi gerektiğini söyledi.
 

6 kişiye birden nakil

 

ABD'deki John's Hopkins Hastanesi, böbrek naklinde alternatif bir yöntem geliştirdi. Her bir hastanın tek tek uygun böbrek beklemesi yerine böbrek bekleyen hastalar ve donörler gruplar halinde eşleştirildi. Bu yöntemle, tıp tarihinde ilk defa 6 kişiye birden aynı anda böbrek nakli yapıldı.
 

"Dünya ısındıkça kanser de yaygınlaşacak"

 

Küresel ısınmaya bağlı olarak hava sıcaklığının yükselmesi, atmosferdeki ozon miktarının artması ve bunlara bağlı olarak iklim değişikliklerinin görülmesinin insan sağlığını doğrudan olumsuz etkileyeceği belirtildi.
 

2007'den beri Heparin kullanan 103 hasta öldü

 

ABD'de, pıhtılaşmaya karşı kan inceltici olarak kullanılan heparin ilacı yüzünden geçen yıl başından bu yana 100'ün üzerinde hastanın öldüğü bildirildi.
 

"Kundak, ortopedik açıdan zararlı"

 

Bebeklerin kundağa sarılmasının ortopedik açıdan zararlı olduğu ve kalça çıkığı vakalarında doğal iyileşmeyi engellediği bildirildi.
 

"Ofiste dizlerinizi 90 derece kırarak oturmayın"

 

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Bülent Aksoy, ofiste çalışanların yaptığı en sık yanlışlardan birinin, "dizleri 90 derecelik açıyla tutarak oturmak olduğunu" bildirdi.
 

Çin: "Kuş gribi insandan insana geçiyor"

 

Çin, kuş gribi hastalığının insandan insana geçtiğini doğrulayan bir rapor yayımladı.
 

"Hamilelik egzersizleri bebeğe de yarıyor"

 

ABD'de yapılan bir araştırma, hamilelikte yapılan egzersizlerin, anneye olduğu kadar bebeğe de yararlı olduğunu ortaya koydu.
 

Göçmenlik kalp hastası yapıyor

 

İsveç Karolinska Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, göçmen olarak İsveç'e gelen İranlı yaşlılar, ülkelerinde kalanlardan daha fazla kalp damar hastalığına yakalanma riski taşıyor.
 

Yoğun bakım üniteleri yenileniyor

 

Yoğun bakım üniteleri, hasta, ziyaretçi ve hastane personelinin genel kullanım alanlarıyla doğrudan bağlantılı olamayacak.
 

Duygusal Açlık

 

Açlığın iki türlü olduğunu biliyor muydunuz? Duygusal açlık ve fiziksel açlık. Eğer ikisi arasındaki farkı ayırt edemiyorsanız işiniz zor. İşte size iki açlığı ayırmanın püf noktaları: Duygusal olarak en zayıf olunan anlarda çoğu insan bilinçli ya da bilinçsiz bir biçimde rahatlamak için yiyeceklere yönelir. Ama duygusal yeme, yani stres, öfke, kaygı, sıkıntı, üzüntü ve yalnızlık gibi olumsuz duyguları yumuşatmak ya da bastırmak için yemek kilo verme çabanızı sabote edecektir. ... Read more
 

Küresel ısınmada katarakt riski

 

Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin, ultraviyole ışınlarına daha fazla maruz kalmaya yol açacağından katarak triskini artırabileceği açıklandı.Avustralya'nın "Fred Hollows" derneğinden doktorlar, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) 60'ıncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları araştırmada, iklim değişikliğinin ultraviyole ışınların seviyesini yükselteceğini, bunun da ultraviyole ışınlara fazla maruz kalmaya neden olacağını belirtti.
 

Yarın Dünya Sağlık Günü

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), "iklim değişikliğinin, doğrudan ya da dolaylı olarak sağlığı derinden etkileyerek, sağlık sistemleri üzerinde önemli bir yüke neden olduğu, hiçbir ülkenin bunun dışında kalamayacağını" bildirdi.Yarın kutlanacak Dünya Sağlık Günü'nün teması "İklim Değişikliği Sağlık Sektörü İçin Bir Sorun" olarak belirlendi.
 

Uyurgezerlik, tıp için sır olmaya devam ediyor

 

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdurrahman Altındağ, uyurgezerliğin, bilinmeyen nedenlerle genetik yatkınlıktan ya da gündüz yaşanan sorunların geceye yansımasından dolayı ortaya çıkabildiğini söyledi.
 

Kanserli hastalara salam sosis yasak

 

Beslenme uzmanı Aylin Açıkgöz, kanserli hastaların et ve et ürünlerini tüketirken bunların pişirme yöntemlerine dikkat edilmesini ve sosis salam gibi besinlerden kaçınılması gerektiğini söyledi.
 

Acil servise gelenlerin yüzde 60'ı acil değil

 

Acil servislere başvuranların yaklaşık yüzde 60'ının acil olmayan, yüzde 30'unun orta acil, yüzde 10'unun ise gerçek müdahale edilmesi gereken acil hastalardan oluştuğu belirtildi.
 

"Kansere cerrahi müdahale başarılı"

 

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı, kanser tedavi yöntemleri arasında bugün için en radikal ve başarılı olanının "cerrahi" yöntemi olduğunu savundu.
 

"Alkol, gençlerde hafızaya zarar veriyor"

 

Doktorlar, gençlerin aşırı alkol tüketerek hafızalarına yıllarca zarar verebilecekleri uyarısında bulundu.
 

Sağlık sorunları ve aile içi şiddet ilişkisi

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülen bir araştırmada, eşleri tarafından uygulanan şiddete maruz kalan kadınların fiziksel ve akıl sağlıkları, toplumun ortalamasından açık biçimde daha fazla bozuluyor ve bu durum şiddet eyleminden uzun süre sonra da sürüyor.
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2851 den 2880 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı