Yeni Konu aç

Toys R Us, BPA içeren biberon üretmeyecek

 

Ünlü oyuncak markası Toys "R" Us, kimyasal BPA içeren plastik bebek biberonlarının üretimini güvenlik nedeniyle aşamalı olarak bitirecek.
 

"Çimlenmiş patateste toksin madde"

 

Çimlenmiş patatesteki "solanin" adlı toksin maddenin gıda zehirlenmelerine neden olabileceği bildirildi.
 

Dilinizi de fırçalayın!

 

Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, ağız kokusunun yüzde 87 oranında ağız içi kaynaklı olduğunu belirterek, dişlerle birlikte her gün dilin de fırçalanması gerektiğini söyledi.
 

Hedef: Sigarayla mücadele

 

Yaklaşık 20 milyon kişinin sigara içtiği Türkiye'de, ülke genelinde 19 Mayıs'ta yürürlüğe girecek ve çeşitli yerlerde sigara içmeyi yasaklayan kanun sayesinde, bir yıl içinde 500 bin kişinin sigarayı bırakmasının hedeflendiği bildirildi.Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Bürosu Türkiye İrtibat OfisiUlusal Tütün Kontrolü Program Sorumlusu Dr. Toker Ergüder, kanunun ilk hedefinin, kişileri başkalarının içtiği sigaradan korumak olduğunu belirtti.
 

'Ayıcık Hastanesi' 23 Nisan'da gerçekleşecek

 

Dünyanın pek çok ülkesinde tıp öğrencilerinin girişimleriyle uygulanan "Ayıcık Hastanesi Projesi" Türkiye'de ilk kez Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından 23 Nisan'da gerçekleştirilecek.
 

Pankreas kanserine streptococcus bakterisi

 

İnsana ait pankreas kanser tümörü yerleştirilmiş farelere Streptococcus bakterisi enjekte edilmesi sonucunda, tümörün küçüldüğü ve öldüğü gözlendi.
 

Polen mevsiminde alerjiye dikkat

 

İlkbaharın gelmesiyle birlikte polen alerjisi olanlar için zor günler başladı.
 

"Hareketsiz yaşam boyun ağrılarını tetikliyor"

 

Rutin hayat içindeki hareketsizliğin zamanla boyun ağrılarına yol açmasının kaçınılmaz olduğu bildirildi.
 

Pahalı baharat "safran"ın faydaları

 

Dünyanın en pahalı baharatı olan safranın, kadınların adet öncesi semptomlarını hafifletebileceği ve depresyon tedavisine yardımcı olduğu belirtildi.
 

Spordan Zevk Almanın 23 Yolu

 

Spor Eğitmenleri ve Spor Psikologları 'Gerçekten Düzenli Spor Yapmak İstiyorsanız Hedeflerinizi Belirleyin ve Bunlardan Şaşmayın' Diyor. 1. HEDEF KOYUN Spor eğitmenleri ve spor psikologları “gerçekten düzenli spor yapmak istiyorsanız hedeflerinizi belirleyin ve bunlardan şaşmayın” diyor. Hatta bunu yazılı hale getirmenizi öneriyorlar. Böylece motivasyonunuzu da arttırmış olacaksınız. Sağlıklı olmak, güç kazanmak, stresle başa çıkmak, eski dar pantolonunuza yeniden... Read more
 

Güneşten Nasıl Korunulur

 

İngiliz Tıp Dergisi The Lancet, Güneşten Korunmanın En İyi Yolunun, Güneş Kremleri Kullanmaktan Ziyade, Güneşte Kalmaktan Kaçınmak Olduğunu Belirten Bir Makale Yayımladı. İngiliz tıp dergisi The Lancet, güneşten korunmanın en iyi yolunun, güneş kremleri kullanmaktan ziyade, güneşte kalmaktan kaçınmak olduğunu belirten bir makale yayımladı. İsviçre, Danimarka ve ABD üniversitelerindeki dermatologlar, sırasıyla Stephan Lautenschlager, Hans Christian Wulf ve Mark Pittelkow, güneşten korunma... Read more
 

"Horlama basit bir sağlık sorunu olmayabilir"

 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Sabri Uslu, horlamanın basit bir sağlık sorunu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Horlama sorunu ele alınırken uyku apnesi bulunup bulunmadığının da araştırılması gerekir" dedi.
 

"Prozac göz tembelliğine iyi gelebilir"

 

Yeni bir araştırmada, bugünün popüler anti depresan ilaçları arasında bulunan "Prozac"ın göz tembelliğine iyi gelebileceği öne sürüldü.
 

65 milyon Endonezyalı tehlikede

 

Kuş gribi virüsünün, mutasyona uğraması durumunda, yaklaşık 65 milyon Endonezyalıya bulaşma tehlikesi bulunduğu bildirildi.
 

"Çinko, soğuk algınlığının şiddetini azaltıyor"

 

Çinko asetat pastillerinin, soğuk algınlığının süresi ve belirtilerinin şiddetini azalttığı bildirildi.
 

"Alkoliklere şizofrenlerin ilacı faydalı olabilir"

 

Amerikalı bilim adamları, şizofreni ve çift kişilik taşıyan hastaların tedavisinde kullanılan bir ilacın alkole bağımlı kişilerin tedavisinde de yararlı olabileceğini belirledi.
 

Sağlık için egzersiz

 

Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Sporda Psikososyal Alanlar Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yalçın Kaya, "Doktorlar her zaman 'bol bol spor yapın' diyor. Spor ile beden eğitimi kavramı karıştırılıyor. Herkese spor değil egzersiz yapmayı öneriyoruz" dedi.
 

Zinnat isimli antibiyotik için geri çekme

 

Sağlık Bakanlığı, çocukların tedavilerinde kullanılan "Zinnat 125 mg / 5 ml süspansiyon hazırlamak için granül 100 ml" adlı ilacın 7090003 seri numaraları için 2'nci sınıf B seviyesinde geri çekme işlemi yapılmasını istedi.
 

Herkes onun böbreklerinin peşinde

 

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan ve bir tesadüf sonucu 3 böbreği olduğunu öğrenen vatandaş, böbreklerinden birini bağışlaması için gelen taleplerden bunaldığını, böbreklerinin bağışlanabilir nitelikte olmadığını söylüyor.
 

Grip virüsleri dünyaya Asya'dan yayılıyor

 

Mevsimsel gribe neden olan tüm virüslerin Asya kıtasından dünyaya yayıldığı, bu keşfin hastalığa karşı daha etkili aşı üretilmesini sağlayabileceği bildirildi.
 

Meme kanserine karşı mucizevi mantar özü

 

Doğu Asya'da yüzyıllardır tıbbi olarak kullanılan bir mantarın özünün, meme kanseri hücrelerinin büyümesini durdurabileceği bildirildi.
 

Vitamin takviyesinin sağlığa yararı yokmuş

 

Bilim adamlarınca yapılan kapsamlı bir araştırmada, A, C ve E vitaminleri takviyesinin sağlığa yarar sağlamadığı gibi erken ölüme yol açabileceği saptandı.
 

Tıp dünyasında çığır açacak proje

 

ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Biyomedikal Araştırma Laboratuvarında, insan vücudundaki dokuların herhangi bir zarar görmeden görüntülenmesi için proje yürütülüyor.
 

"Ters doğum da kalıtsalmış"

 

Ters doğan kadın ve erkeklerin ilk çocuklarının ters doğma olasılığının normal doğanlara göre iki kat fazla olabileceği bildirildi.
 

Diyet kadınlarda kalp krizi riskini azaltıyor

 

ABD'de yapılan geniş çaplı bir araştırmada, diyetin kadınlarda kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde azalttığı belirlendi.
 

Aşırı zayıflığı teşvik etmek yasaklanıyor

 

Fransa meclisi, moda dergileri dahil, reklamcıların ve internet sitelerinin aşırı zayıflığı teşvik eden yayınlarına yasak getiren yasa tasarısını kabul etti.
 

Canlıdan nakil başlıyor

 

Kadavradan karaciğer nakli yapılan tek Sağlık Bakanlığı hastanesi olan Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, canlı vericiden nakillere de başlanacak.Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Birol Bostancı, bu ameliyat için hastanede altyapının oluşturulduğunu söyledi.Bostancı, "Bu projenin hayata geçirilmesiyle canlıdan karaciğer nakli yapılan ilk Sağlık Bakanlığı hastanesi olacağız" dedi.
 

Ağız tahlili yoluyla akciğer kanseri teşhisi

 

ABD'li araştırmacılar, sigara içenlerde ağız tahlili yoluyla akciğer kanserinin tespit edilebileceğini öne sürdü.
 

Meme kanseri ile alkol tüketimi bağlantılı

 

ABD'de yapılan geniş çaplı bir araştırmanın sonucunda, kadınlarda menopoz sonrası yaygın olan meme kanseri riski ile alkol tüketimi arasında bağlantı kuruldu.
 

BaHaR YoRGuNLuĞuNDaN KoRuNMa YoLLaRı

 

• 15-30 dakika yürüyüş yapın. • Sofranızdan meyve ve sebzeyi eksik etmeyin. • Baharda vücudun daha çok vitamin ve minerale ihtiyacı vardır. Özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyuma. B ve C vitaminleri sebze ve meyvelerde, potasyum da domates, patates ve kayısıda bol miktarda bulunur. Bunun dışında Mg, Zn, Cu gibi mineralleri de mutlaka dışarıdan alın. • Günde 3 litre su için. Yemek yemeden ve yatmadan önce vücudunuza ihtiyacı olan suyu sağlayın. • Uyku ritmine dikkat edin.... Read more
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2821 den 2850 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı