Yeni Konu aç

Alman doktorlar Türk hastalarla anlaşamıyor

 

Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan bir araştırmaya göre, her 5 doktordan biri, Türk hastalarla anlaşmakta büyük sorunlar yaşıyor.
 

İtalya'da yeme bozukluğuna karşı alarm

 

İtalya'da yeme bozuklukları ve anoreksiya gibi hastalıkların özellikle genç kızlar arasında sıkça görülmesine üzerine hükümet harekete geçti.
 

"Kuaförlük, adamı kanser ediyor"

 

Kuaförlük yapanların, kullandıkları kimyasal malzemeler yüzünden kansere yakalanma risklerinin yüksek olabileceği ortaya çıktı.
 

Yüksek rakımda bulunmak gebeler için tehlikeli

 

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Aydın, yüksek rakımda yaşayan hamile kadınlarda hipertansiyon riskinin daha fazla olduğunu söyledi.
 

Prematüre doğanları bekleyen tehlikeler

 

Prematüre doğan bebeklerin, uzun dönemde sağlık sorunlarıyla daha fazla karşılaştığı bildirildi.
 

"Her yıl 586 bin anne ve anne adayı ölüyor"

 

Dünyada her yıl yüzde 99'u gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere 586 bin kadının, gebelik ve doğuma bağlı nedenlerden ötürü yaşamını yitirdiği belirtildi.
 

Kanser ilacına geri çekme işlemi

 

Sağlık Bakanlığı, kanser tedavisinde kullanılan bir ilacın, ambalajının uygun olmaması nedeniyle 2'inci sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane) geri çekilmesini istedi.
 

"Zayıflamak dert değil, önemli olan kalıcılığı"

 

Zayıflama yöntemlerinin birçoğunun ortak noktasının sağlıksız olmaları, kısa dönem başarı sağlamaları ve uzun dönemde bu başarıyı sürdürememeleri olduğu bildirildi.
 

İÜ, Orpha.net'in Türkiye temsilcisi oldu

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ), her gün 170 ülkeden 20 bin kişinin ziyaret ettiği, nadir hastalıklar ve yetim ilaçlarla ilgili bilgileri içeren uluslararası gelişmiş bir sağlık portalı olan Orpha.net'in Türkiye Temsilcisi oldu.
 

2007'de dumanaltı olduk!

 

Tütün mamulleri piyasasında 2007'de 125 milyar 900 milyon adet sigara üretimi (6 milyar 295 milyon paket), 107 milyar 500 milyon adet (5 milyar 375 milyon paket) sigara tüketimi gerçekleşti.Elde edilen 16 milyar 500 milyon YTL satış hasılatının 12 milyar 100 milyon YTL'si vergi geliri olarak tahsil edildi.Geçen yıl ihraç edilen 19 milyar 800 milyon adet sigara, yaklaşık 8 bin ton kıyılmış tütün, 22.4 ton nargilelik tütün mamulünden 194 milyon dolar gelir sağlandı.
 

Cilt Sağlığı İçin Ilık Duş

 

Günde bir kez alınacak ılık duşun vücudun yorgunluğunu alarak cildin daha sağlıklı olmasını sağladığı, cilt kurumasına karşı ise nötr sabun ve jel kullanılması gerektiği bildirildi. Cilt temizliği önemli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Memişoğlu, özellikle sıcak yaz günlerinde, cilt temizliğine çok daha fazla önem gösterilmesi gerektiğini söyledi. “Aşırı duş almanın cilde zararlı olduğu” yönündeki... Read more
 

Gözlerin sinsi düşmanı "glokom"

 

Önlenebilir bir göz hastalığı olan glokomun tanısının henüz görme kaybı gelişmeden konulması, geç kalınmaması için de genç yaşlardan itibaren göz tansiyonun ölçtürülmesi gerektiği bildirildi.
 

C Vitamininin Bilinmeyen Etkileri

 

Halk Arasında Çok Konuşulan ve Kış Aylarında Gribe Karşı En Çok Tavsiye Edilen C Vitamininin ( Askorbik Asid ) Pek Bilinmeyen, Fakat Çok Önemli Etkileri Bulunuyor. Halk arasında çok konuşulan ve kış aylarında gribe karşı en çok tavsiye edilen C vitamininin ( askorbik asid ) pek bilinmeyen, fakat çok önemli etkileri bulunuyor. Bu konu hakkında, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Ali Tarım şu bilgileri verdi: Gerçekte basit bir şeker olan... Read more
 

15 Tehlikeli Gıda Katkı Maddesi!

 

15 Tehlikeli Gıda Katkı Maddesi: Allerji, Astım, Beyin hasarı, Kanser Oluşturabilen Bu Şaibeli Katkı Maddelerine Gerçekten İhtiyacınız Var mı? Bugün dünya üzerinde, koruma, renklendirme, kıvamlandırma, tat verme, tatlandırma ve daha birçok özellikler vermek amacı ile yapay gıdalara 3000 den daha fazla katkı maddesi ilave edilebilmektedir. Bu katkı maddelerinin hiçbiri de tüketiciye fayda sağlayacak maddeler değildir. Üstelik burada sadece 15 tanesi için açıklayacağımız gibi birçok zararlı sonuçları... Read more
 

1 bardak suyun 46 faydası

 

Dr. Batmanghelidj “Hasta Değil Susuzsunuz" kitabında vucudumuzun tam 46 nedenle suya ihtiyaç duyduğunu anlatır. Bunlar şunlardır. 1- Hiçbir şey susuz yaşayamaz. 2- Göreceli su yetersizliği vücudun bazı fonksiyonlarını önce bastırır, sonra öldürür. 3- Su temel enerji kaynağıdır, vücudun “nakit akımıdır.” 4- Su vücudun her hücresinde elektriksel ve manyetik enerji üretir, bize yaşam gücü verir. 5- Hücre yapısındaki maddeleri birbirine bağlayan bir... Read more
 

"İnsülin yaşlanmayı da önlüyor"

 

Bilim adamları diyabet hastalığı tedavisinde kullanılan insülin enjeksiyonlarının, şeker seviyesini dengede tutmakla beraber, yaşlanmayı da önleyebileceğini iddia ediyor.
 

Gazlı İçecekler Hiperaktivite ve Strese Neden Oluyor

 

DEHB=dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu Norveçli bilim adamları, şekerli ve gazlı içeceklerin gençlerde hiperaktivite ve stres bozukluğuna yol açtığı uyarısında bulundu. Oslo Üniversitesi tarafından 15-16 yaşlarındaki 5 bin genç üzerinde yapılan araştırmada, deneklere günde kaç kutu gazlı içecek tükettikleri soruldu. Günde 4 kutu ve daha fazla gazlı içecek tüketen gençlerde hiperaktivite görülme riskinin önemli ölçüde arttığı görüldü. Son 15-20 yılda yapılan araştırmalar... Read more
 

Göğüs kanserinin en büyük nedeni?

 

Bir kaç yıl önce Genç Beyin dergisinde okumuştum, şu an dergi kolilerden birinde ama ben aklımda kalanlardan sizlere anlatayım. Tabi her göğüs kanserinin nedeni bu değildir elbette ama oldukça mantıklı bir açıklamaydı size onu aktarayım; İnsan vücudundan zehirli maddelerin atıldığı yerlerden bir tanesi de koltuk altları. Eğer bu bölgedeki terlemeyi bir şekilde engellerseniz -ki bu da anti-perspirant yani terlemeye karşı geliştirilmiş koku giderici deodorantlarla oluyor-, o zaman bu bölgeden atılacak... Read more
 

Ideal Kilonuzu öğrenin...

 

ideal kilonuzu öğrenebilirsiniz http://www.thehealthnews.org/tr/news/05/12/4/normal.kilonuz.htm
 

Bel ağrısına 40 çözüm yolu

 

siz de bel ağrısından şikayet ediyorsanız, bu yazımıza bir göz atın. İşte bel ağrısından kurtulmanın 40 altın kuralı... 1- Herhangi bir ağırlık taşımanız gerekirse, yükü vücudunuza asimetrik olarak paylaştırdıktan sonra taşıyın. Cisimleri bir yerden başka bir yere taşırken, belinizin dik pozisyonda olmasına dikkat edin. 2- Ağır bir yükü kaldırmayı denemeyin. Kaldırmak zorundaysanız başkalarından yardım isteyin. 3- Hafif bile olsa bir yerden cismi alırken dizlerinizi kırın ve... Read more
 

Çok mu Uyuyoruz ?

 

Türkler 8,5 saati uykuda geçiriyor Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2006 yılında Türkiye genelinde ilk kez uyguladığı 'Zaman Kullanım Anketi' sonuçlarına göre, Türk halkı en fazla zamanı uykuya ayırıyor. Yılın tüm günleri hesaba katıldığında 15 ve daha yukarı yaştaki fertler günde ortalama 8 saat 32 dakikayı uykuya ayırırken, spor faaliyetlerine
 

Mutlu evlilik tansiyona iyi geliyor

 

ABD'de yapılan yeni bir araştırmada, mutlu evliliğin tansiyona iyi geldiği, stresli bir evliliğin ise bekarlıktan kötü olabileceği belirlendi.
 

"Düzenli aspirin kullanımı kolon kanserini önler"

 

İzmir Kent Hastanesi Gastroenteroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Tankurt, düzenli asprin kullanımının, kolon (kalın bağırsak) kanserini önlediğini bildirdi.
 

"Kemik İliği Bankası'na kimse gelmesin"

 

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Kemik İliği Bankası yetkilileri, son günlerde başlatılan kampanyayı kastederek "Kimse şu anda kan vermek için buraya gelmesin. Kapasitemiz yeterli değil" diyerek tepki gösterdi.
 

İlaca dirençli verem Asya'da yayılıyor

 

İlaca dirençli tüberküloz (verem) vakalarının Asya Pasifik bölgesinde yayıldığı uyarısında bulunuldu.
 

Boğaz ağrısı ve ses kısıklığı reflü habercisi

 

Boğazda takılma ve yabancı bir madde varmış hissi, yutkunma güçlüğü, sık boğaz ağrısı, aralıklı veya sürekli ses kısıklığı ve diğer ses problemleri, boğazda yabancı bir madde veya şişlik varmış hissine bağlı sık sık boğaz temizleme alışkanlığı ve nedeni bulunamayan müzmin öksürüğün reflünün habercisi olabileceği bildirildi.
 

Ağrı kesicilerin "kesemediği" ağrıya dikkat

 

Merkezi ya da çevresel sinir sisteminin hasar görmesi sonucunda ortaya çıkan, 1994 yılında tanımlanan nöropatik ağrının, hastaların yüzde 40'ında depresyona neden olduğu bildirildi.
 

Sigara içen anne adaylarına uyarı

 

Sigara içen annelerin doğacak çocuklarının, sakatlık ihtimalinin, içmeyen annelere göre yüzde 65 daha fazla olduğu bildirildi.
 

20 adımda huzuru yakala! :-)

 

Yüzünde çıkan bir sivilceyi, aldığın birkaç kiloyu kafaya takıp strese davetiye göndermek yerine önerilerimize kulak verin! 1. Kusursuz olmaya çalışma. Unutma ki dünyada hiçbir şey mükemmel ve kusursuz değil. 2. Sevgi kapasiteni geliştir. Tabii önce insanları sevmen gerekiyor. İşe kendini başkalarının yerine koyup onların sıkıntılarına ortak olarak başlayabilirsin. 3. İyilik yap, denize at. Yaptığın iyilik karşısında takdir edilmeyi isteyebilirsin ama inan yaptığın iyiliği kendine... Read more
 

"Hipertansiyonun temel nedeni tuz"

 

Dünyada her yıl 7 milyon kişinin ölümüne yol açan hipertansiyon (yüksek tansiyon) hastalığının temel nedeninin, yiyeceklerde tuz kullanma alışkanlığı olduğu bildirildi.
 


 Yeni Konu aç

Gösteriliş ayarları
Gösterilen 2911 den 2940 ´e kadar. Toplam 3196 Konu bulunmuştur.
Sıralama şekli Sıralama şekli
Yaş

Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmış olunca bu Resim gösterilir
Yeni Mesaj yok Yeni Mesaj yok En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan. Sıcak Konu yeni Mesaj yazılmamış olunca bu Resim gösterilir
Konu Kapatılmıştır Konu Kapatılmıştır  
 
Yetkileriniz
You may not post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı