Göğüs kanserinin en büyük nedeni?   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 03-22-2008 (10:12)   Son Mesaj: 03-22-2008 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 2027  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen beyza

    03-22-2008

    Göğüs kanserinin en büyük nedeni?

    Bir kaç yıl önce Genç Beyin dergisinde okumuştum, şu an dergi kolilerden birinde ama ben aklımda kalanlardan sizlere anlatayım.
    Tabi her göğüs kanserinin nedeni bu değildir elbette ama oldukça mantıklı bir açıklamaydı size onu aktarayım;

    İnsan vücudundan zehirli maddelerin atıldığı yerlerden bir tanesi de koltuk altları. Eğer bu bölgedeki terlemeyi bir şekilde engellerseniz -ki bu da anti-perspirant yani terlemeye karşı geliştirilmiş koku giderici deodorantlarla oluyor-, o zaman bu bölgeden atılacak olan zehirli maddeler bu iki yere yakın olan bölgede toplanıyor. Bu bölgeler de göğüs çevresi oluyor. Zamanla bulundukları yerde hücre değişimine sebebiyet vererek genetik yapısı anormal olan hücre oluşuyor ve de zamanla bu hücre çoğalmaya başlıyor. İşte size göğüs kanseri sebeplerinden bir tanesinin kısa hikayesi.

    Elbette tek sebep olarak söylemiyorlar bunu, ama en önemlisi olarak bahsediyorlar.

    Bu arada kozmetik ürünlerde 700 farklı çeşit kanserojen madde olduğu da ayrıca önemle vurgulanmakta.

    Konu biraz daha uzuyor ama, bir tv programında, düzenli olarak ruj kullanan bir hanımın bir yılda üç adet ruj yemiş olduğu gerçeği dile getirilmişti.

    Peki ne yapalım dedorant kullanmayalım mı derseniz, onunla ilişkin öneriler de şöyleydi, kullanın ama her gün muhakkak temizleyin ve temizlemeden üstüne tekrar deodorant kullanmayın.

    Tabi sizler kendinize uygun alternatif uygulamalar da geliştirebilirsiniz.


    alıntı

    özlem_34 bunu beğendi.



    Göğüs kanserinin en büyük nedeni? Yorumları