Ateizmi ateistler nasil acikliyor (buyrun yaniti)

Neden müslümaniz sorusunu sordugumuzdada dini irdelemis oluruz dolayli olarak mesele eger düsünmek ise Allah inanci olmayan insanlardaki yasam bicimleri v.s. Örnegin ben daha hic görmedimki bir ateist tv de bildiklerini ...



  1. Alt 01-25-2008, 15:45 #61
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Neden müslümaniz sorusunu sordugumuzdada dini irdelemis oluruz dolayli olarak mesele eger düsünmek ise Allah inanci olmayan insanlardaki yasam bicimleri v.s.

    Örnegin ben daha hic görmedimki bir ateist tv de bildiklerini en güzel sekilde savunabilsin simdi belli bir kriter var internette google amca gibi yardimci kaynaklar var tabiki kolay oluyor onlar icinde

    Bir ayeti anlayabilmek icin türkcesini okuyup diger bir ayetle tezat olusturdugunu söylemek ne kadar basit olur degilmi iste bende o basitlikden bahsediyorum ama siz o basitligi ulasilmaz bir düsünce yaptiniz Halbuki maddenin icinde dönüp dolasan bir topluluk

    “Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir, göz ise maneviyatta kördür.”

    safinaz bunu beğendi.
  2. Alt 01-25-2008, 15:51 #62
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    bu demek oluyorki kısmen bi çoğumuza göre Allah kitabına bizden daha cok başvuruyorlar..şöyle örnekleyecek olursak bi dava karşısında savunan taraf avukatı her zaman daha cok döküman elde etmek zorundadır..okuyolar ve biliyolar..bilgisiz ateist varmıdır?kişiden kişiye durumlar farklı olabilmekte davranışlarda aynı şekilde..nasıl bi müslüman önce dinini anlatmaktan ziyade cıgırtkanlık yapabiliyosa..buda verdiğiniz örnekteki gibi..görmek içinde inanmak gerekir..yani işin özü teslimiyet..

    sanırım bu konuda uzlaştık

  3. Alt 01-25-2008, 15:58 #63
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bilmek her zaman sorumlulugu yükseltir bildikce daha cok sorumlulgunuz artar

    Khrisnamurti nin dedigi gibi

    Bilgi yüklü bir zihin özgür bir zihin degildir

    Ama bilmeden yasayan müslümanlar icinde belli SINIRlar var o SINIR a kadar bilen ama bu isin fizigidir kimyasidir bilmeyen müslümanlarada sen bilgisizsin demek komik olur zira insan herseyi bilemez buna imakn yokdur manevi husus ise ask ile olur zaten ask i olmayan yunus merenin dedigi gibi hayvan gibi olur ögütde bilmez sevgide bilmez

    Zamanla daha fazla makaleleri getirip antreman yapmamiz gerekir ateistler icin degil sadece herkes icin ortaya bir tez atilmis ve bizim bu tez den haberimiz ve cevabimiz olmasi gerekir

  4. Alt 01-25-2008, 16:05 #64
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    aslında işin özü empati önce karşındaki anlamak ona göre davranmak..kimse tamamen zaten bilgi yüklü değildir..bi yeri doldurur diğerini boşaltırsın.bi çoban hikayesi var bilgiler konusunda..zamanında alimlerinden biri cobanla karşılaşıyo..coban namaz dualarını öğretmesi için alime yalvarmaya başlıyo..alim ne kadar caba sarfetsede coban bi türlü aklında tutamıyo..alim dizlerine kadar suda yol alırken.çoban arkasından koşarak geliyo su ayak hizasında..gene unuttum deyince alim beni geçmişşin sen bildiğin yeter sana diyo..burada Allah aşkını görüyoruz dediğiniz gibi.

    hayırlısı diyorum zaman ne getirir bilinmez..cevabı olan sorular elbet olacaktır..gelişmeleri takip ederiz inşallah..

    selametle

  5. Alt 01-25-2008, 16:08 #65
    alper Mesajlar: 164
    c0LD´isimli üyeden Alıntı
    ateist tanımı sizce bundan ibaretmi..eksiklikleri yada tanımsızlıkları kalıp olarak ele alıp..peri masalının yergisi veya sadece soyutluk diyelim..gerçek bi ateisti nasıl ikna edersiniz diye sorayım ben size o zaman.

    Gücümüzce tebliğ ettik ama baktık olmuyor hiç uzatmaya gerek yok. Gerçek bir ateisti ikna etme gibi bir yükümlülüğüm ve zorunluluğum olmadığı için şöyle derim:

    Bismillahirrahmanirrahim
    1. Kul ya eyyühel kafirun
    2. La a'büdü ma ta'büdun
    3. Ve la entüm abidune ma a'büd
    4. Ve la ene abidün ma abedtüm
    5. Ve la entüm abidune ma a'büd
    6. Leküm diynüküm ve liye din

    Bismillahirrahmanirrahim
    1. De ki: "Ey Kâfirler!"
    2. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem."
    3. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
    4. "Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim."
    5. "Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz."
    6. “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.”

    Kimse kimseyi hidayete erdirmeye kabil değildir ancak vesile olabilir. Bu da anlatanın sözüyle değil dinleyenin nasibiyle alakalıdır.

    Konu alper tarafından (01-25-2008 Saat 16:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: Anlamda sapmalar olmasın diye "Gücümüzce tebliğ ettik ama baktık olmuyor" cümlesi eklendi.
    N u M a N, safinaz ve kutupy?ld?z? bunu beğendiler.
  6. Alt 01-25-2008, 16:12 #66
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    kafirun süresini acıkca teyid etme durumunuzda...zorunluluğun ortadan kalkar zaten dediğiniz gibi..sizi ne kadar anlarlar bu biraz anlamsız olsada siz tebliğde haklısıınız..

    selametle

  7. Alt 01-26-2008, 02:07 #67
    Ziyaretci
    c0LD Mesajlar: n/a
    c0LD´isimli üyeden Alıntı
    .şu dediğiniz kişiler gibi olmaktansa en sağlamından ateist olmayı yeğlerim.

    sanırım bi çok yanlış anlaşılmaya mahal vermişim düzeltme yapmak mecburiyetindeyim..burada şu dediğim kişiler munafıklar müslüman gibi görünüp müslüman toplumunun yüz karası utanc abidesi olanlar içindir..umarım anlaşılabilmişimdir..

    slm ve dua ile..buda forumda son yazımdır

    alptraum bunu beğendi.
  8. Alt 01-31-2008, 04:54 #68
    zoom18 Mesajlar: 25
    materyalizm...
    kim nasıl mutlu oluyorsa...

  9. Alt 02-07-2008, 16:39 #69
    Ziyaretci
    adeadpoem Mesajlar: n/a
    ateizmi ateistler nasıl açıklıyor başlıklı konu açmışsınız ama konu tartışmaya dönmüş bırakında açıklasın arkadaşlar siz çıkmışsınız islamiyetin propagandasını yapıyorsunuz herkes açıklasınki paylaşılsın müslümanlar zaten müslümandır konu başlığı ile ilgisi yokki müslümanlar islamiyeti nasıl açıklıyor diye bir konu açsaydınız tamamdı ama konu ateizm.
    hemencecik benide ateist yapmayın

  10. Alt 02-07-2008, 16:49 #70
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Konudaki makale ateistlere ait fikirleri icerir Bunlar tartisilmaz diyede bir müsamma yokdur .Islamiyet ilede elestirebilirsin,budist kurallari ilede elestirebilirsin sana kalmis ama yeterki tutarli fikirlerin olsun degilmi biz zaten farkindaysaniz ilk önce onlarin düsünceleri sonra bu nasil olur dedigimiz kavramlar geldi sonrasinda ise islamiyete göre degerlendirildi yani farkinda iseniz ilk önce islamiyet yokdu zaten soru islama karsi soruldu makaleden sonra

    Demekki iyi okuyup kavramak lazim