Ağaç Şeklinde Aç82Beğeni

  1. Alt 01-24-2010, 22:23 #81
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    [QUOTE=dionysoz;55992]nolmuşki ezan türkçe okunmuşsa.ne farkederki?veyahutta okunsa nolur yani?

    Ne mi oluyor? Arapça bizim dilmiz değil demek he. Git avrupa züppelerinin şehirlerine oralardaki ezanlar ingilizce mi okunuyor? Arapça ezan asıl ezandır türkçe ezan olamaz. Anlamsız olur. Ve kuranları da türkçeleştirmeye çalışmış. Bismillahirrahmanirrahim sözü kaç farklı anlama geliyo biliyor musun sen??

  2. Alt 01-26-2010, 14:30 #82
    dionysoz Mesajlar: 103
    he arkadaşım he.

  3. Alt 02-08-2010, 19:28 #83
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    el fetta atatürk din düşmanıydı diyorsunya ve sonra said nursi atatürk için ne diyor diyosunya söleyeyim sana said nursi doğuda halkı atatürke karsı kıskırttığını biliyomuydun???????ve tekrar söleyeyim sana atatürk deistti ama dinlere saygılıydı atatatürkü said nursiden değil fevzi cakmaktan adnan menderesden celal bayardan kazım karabekirden oku.......söleyecek cok seyım varda senin gibileri(İNSANLARA FİKİRLERİ YÜZÜNDEN DÜŞMAN OLMUS)kişilere ayırcak vaktim yok.....sen atatürkü ne kadar karalarsan akrala ben 110 yasındaki babamın dedesinden onu dinleyecem ve hem onu sevcem hemde dinimi.......

  4. Alt 02-08-2010, 19:41 #84
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    bu dindarların tek bildiği sey sen cahilsin sen sölesin ah keşke biz kemalistler kadar tarihi arsivlerden yabancı tarihcilerden araştırsanız......şeriat ALLAHIN kanunudur ve istiyen uygulayabilir ama kimseye de uygulamıyo diye dinsiz kafir diye iftira atamaz.......yok yok size cevap verilmez...

  5. Alt 02-08-2010, 20:02 #85
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    öncelikle bu yazıyı yazan cahille sesleniyorum......atatürk mussolindende hittlerdende stalindende daha akıllı daha cesaretli daha vatansever bir diktatördü bu atatürkün eleştirdiğim yönüdür....diktatörlüğüne örnek isteyenler şapka devriminde olanlar gösterilebilir ki o devrimin ne kadar sacma olduğunu su anda chpli olduğunu söleyenlerde şapkayı takmayarak gösteriyolar........gelelim şapka devrimi yüzünden laiklik yüzünden cumhuriyet getirdiği için namaz kılmadığı için içki içtiği için bir insana dinsiz kafir ve din düşmanı denilemez çünkü HZ MUHAMMED(SAV) ne kadar kendisinin yolunu benimsemesemde kendine inanmayanlar için ALLAHA dua etiyor bana inanlar kadar onalrada merhametli ol yarappim diye ve bu peygamberin yolunda gittiğini söleyenler nasıl bir insana dinsiz kafir gibi din düşmanı gibi hakaretler küfürler saygısızlıklar ve iftiralar atabiliyor. ......atatürk benim gibi dinsizdi ama benim gibide dinlere saygılıydı sadece dinin devlet işlerine siyasete karıştırılmamasından yanaydı ve en doğrusunu yapıodu........


    SON OLARAK ATATÜRKÜN MUHAMMEDİN MEZARINI KURTARDIĞINI BİLİYOMUYDUNUZ???????

  6. Alt 02-08-2010, 20:40 #86
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    Bugün Atatürk vefatının 70. Yıldönümü. Bundan yetmiş yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal etti. ülkemizde 10 kasım ile başlayan hafta Atatürk Haftası olarak bilinir. Bu çerçevede bende merkezini Atatürk'ün ve onun cumhuriyeti emanet ettiği gençliğin oluşturduğu bir yazı yazmaya karar verdim.
    Aslına bakarsanız, yoğun çalışma programım sebebiyle, şu sıralar pek fazla köşe yazısı yazmaya vakit bulamıyorum. Fakat bugün şahit olduğum bazı hadiseler beni bu yazıyı yazmaya sevk etti.... geçtiğimiz Cuma günü Malatya Aydınlar Ocağında "Atatürk ve İslam" konulu bir konferans vermiştim. Bugün de 10 kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü olduğu için, derslerimde Atatürk ve İslâm konusunu işledim.
    Öğrencilerime Atatürk ve İslâm konusundaki bilgilerinin ne düzeyde olduğunu sorduğumda aldığım cevaplar gerçekten ilginç ve bir o kadar da düşündürücüydü. Bu arada belirtmem gereken not, yazıda söz konusu olan öğrenciler, görev yaptığım İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki öğrenciler değil, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi derslerine girdiğim öğrencilerdir.
    Gelelim ilginç cevaplara; öncelikle belirtmem gerekir ki öğrencilerimin Atatürk konusunda kulaktan dolma ve bilgi temelinden yoksun bir halde olduklarını gösteren bu cevapların düşündürücü olduğunu belirtmeliyim. Birincisi, öğrencilerin bir kısmının tamamen Atatürk ve İslâm konusunda hiçbir bilgilerinin olmaması, ikincisi ve daha vahim olanı Atatürk ve İslâm konusunda, Atatürk'ün bir din düşmanı olarak görülme oranının azımsanamayacak miktarda çok olması ve üçüncüsü çoğu öğrencinin konuya ilgi duymamasıdır.
    Kanaatimce bunun en önemli nedeni ise Atatürk ve İslâm konusunda yeterince bilgi veren kaynakların bulunmayışı, bulunsa bile gerekli duyuru ve ilanlarının yapılmaması sebebiyle bu eserlerden toplumun haberdar olmayışıdır.
    Atatürk ve İslâm konusu gerçekten toplumumuzun genelinin çok az bildiği yada hiç bilmediği bir konudur. Üzülerek belirtmem gerekir ki, toplumumuz Atatürk'ün İslâm anlayışı konusunda çok da olumlu düşünmemektedir. Bunun iki temel nedeninden birincisi rozet Atatürkçüleri, diğer İslâm'ı kendi siyasal çıkarları için kullanan kesimdir. Her iki takım da Atatürk'ün Müslümanlığını, daha doğrusu Müslüman olmasını hazm edememektedir.
    Evet açıkça söylemekten bir sakınca görmüyorum: Atatürk müslümandır. Onun Müslüman olduğu konusunda Atatürk'ün "İnsanın dinsiz olmasının imkanı yoktur… Tabiatıyla biz, içine girdiğimiz dinin en çok isabetli ve çok olgun olduğunu biliyoruz ve imanımız da vardır" sözleri yeterli kanıttır. Bir başka delil ise Manevî kızı Sabiha Gökçen'in aktardığı şu anektottur: "Bir sabah, Ata'nın elini öpmek üzere yanına girdim. İşleri ile meşguldü. Bir süre ayakta bekledim, birden derin bir iç geçirdi ve "Allah" dedi. (O bunu sık sık tekrarlardı.) Atatürk hakkında evvelce çok şeyler duymuştum, bu tesirle olacak, bir hayli şaşırdım. O'nun ağzından Allah kelimesini duymak beni şaşırtmış ve heyecanlandırmıştı. Ata'nın yüzüne şaşkın bir şekilde bakmış olacağım ki; "Sen dindar mısın?" diye sordu. Ben de ailemden aldığım din terbiyesiyle "Evet, dindarım" dedim ve bu cevabımı nasıl karşılayacağını anlamak için ürkek ürkek yüzüne baktım. Cevabım hoşuna gitmişti. "Çok iyi… Allah büyük bir kuvvettir. O'na daima inanmak lazımdır." dedi ve bu konuda uzun uzun izahat verdi. Ben de o zaman anladım ki, Atatürk hakkında söylenenlerin aslı yoktur ve Ata bütün söylenenlerin hilafına dindar bir insandır (S. Arif Terzioğlu, Yazılmayan Yönleriyle Atatürk, yy, 88-89).
    Onun şu sözü de, Hz. Muhammed'e olan bakışını yansıtır: "Hz. Muhammed, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. Onun izinde, bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adımız silinir, fakat sonsuza kadar O, ölümsüzdür"(Utkan Kocatürk, 195).
    Hz. Muhammed ile ilgili bir diğer sözü de şöyledir: "Büyük bir devrim yaratan Hz. Muhammed'e karşı beslenen sevgi, ancak onun ortaya koyduğu fikirleri, esasları korumakla yaşamak gerektir"( Sarıkoyuncu, Atatürk Din ve Din Adamları, 30).
    İyi ama neden birileri Atatürk ve İslâm konusunda olumsuz kanaattedir? Kanaatimce bunun en önemli nedeni, Atatürk'ün bu yönünün vurgulanmaması ve İslâm aleyhinde hareketlermiş gibi gösterilmek istenen bazı icraatlarıdır. Bu icraatlardan birisi halifeliğin kaldırılmasıdır. Ülkemiz insanları, maalesef dinimiz hususunda yeterince sağlıklı bilgi sahibi olmadıkları için, dinimizi siyasi çıkarları adına kullanan bazı kimseler, halifeliğin kaldırılmış olmasını, dinin kaldırılmasıyla bir tutmakta ve bu sebeple halifeliği kaldıran Atatürk'ü dinsiz ilan etmektedir. Halbuki halifelik dini bir gereklilik değildir. Halifelik dünyevi-siyasi bir kurumdur ve bizim dinimizde Peygamberimizin ifadeleriyle "ruhbanlık yoktur". Yani Allah adına insanların işlerini görüp gözetme yetkisi hiç kimseye verilmemiştir, verilemez. O halde dünyevi-siyasi bir kurum olan halifeliğin kaldırılması, yine dünyevi-siyasi bir eylemdir, dinle ilgisi yoktur.
    Bunun yanında laiklik ilkesinin bazı kesimlerce din düşmanlığı şekline sokularak sunulması da bu ilkeyi getiren Atatürk'ün İslâm düşmanı olarak lanse edilmesinde kullanılan bir diğer argümandır. Halbuki laiklik Atatürk'ün ifadeleriyle: "Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyetini tekeffül etmek demektir". Yani Atatürk laikliği, insanların din ve vicdan hürriyetinin devlet tarafından garanti altına alınmasından başka bir şey değildir. Fakat birileri bunu dinsizlik olarak ele almakta ve bu anlayışları çerçevesinde uygulamaya çalışmaktadır. Bu anlayışın tehlikelerine dikkat çeken Atatürk: "Laik hükümet tabirinden dinsizlik manasını çıkarmaya yeltenen fesatçılara fırsat vermemek lazımdır" diyerek, laikliğin dinsizlik olmadığını, onu dinsizlik şeklinde algılayıp, uygulamaya çalışanların ise fesatçılar olduğunu açıkça söylemektedir. Üstelik bizim dinimizde "dinde zorlama yoktur" (Bakara, 2/256) ve "sizin dininiz size benim dinim bana" (Kafirun) şeklinde ifadesi bulan din ve vicdan hürriyetinin bütün insanlar için tanındığını gösteren ayetler ile Atatürk'ün laiklik anlayışı birebir örtüşmektedir.
    Bu çerçevede Atatürk'ün İslâm Anlayışı adında bir kitap çalışmam olduğunu duyurarak yazımı bitirmek istiyorum. Umarım çalışmam tamamlandığında, beklediğim faydayı sağlayacak ve insanların eline ulaşması için gerekli ilan yardımını görecektir


    BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
    İKTİSADİ İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ
    YRD.DOC.DR.TUNCAY KÖSE

  7. Alt 02-09-2010, 18:04 #87
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Said Nursi efendimiz yüce bir insandır. atatürk gibi alçalmış onun gibi ezilmiş bir insan değildir. Batıdakiler Said Nursi efendimizden nefret duyuyorlarmış. Doğudakiler ise atatürkten bu doğrudur. Sonra diyeceğim şey şu, bakalım atatürk namaz kılıyor muydu? Oruç tutuyor muydu? Kelime-i Şehadet getirmiş miydi? Ancak geçer camiinin önüne. Mikrofon ile tüm herkese konuşur. Yok şöyleymiş yok böyleymiş. Kur'an da ne yzıyorsa onları anlatıyor. Halk cahil ya kuranı bilmiyor ya(!) Allah bizi siyasetten, şeytandan, kendini dinle ilgilenen sananlardan korusun. Amin! Ve Said Nursi ile Peygamber efendimize buradan sevgi gönderiyorum.

  8. Alt 02-09-2010, 19:46 #88
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    said nursi kurtuluş savası sırasında atatürke destek veren büyük bir din adamıydı.......atatürkün devrimlerine asla ve asla karşı değildi(sadece laiklik ve şapka konusunda)cünkü said nursi efendi osmanlı devletinin yenilenmesinden saltanat yerine daha modern bir anlayısla yönetilmesinde ama yine ŞERAİT kanunlarıyla yönetilmesinden yanaydı ve kazım karabekiri düşüncelerini destkliyordu......atatürkle ayrıldığı tek nokta budur......bediüzzaman batıdakiler osmanlıdanda türkiyedende atatürkün kurduğu sistemede düşmanlar cünkü türkiyeyi kontrol edemiyolar aynen iran gibi ırak gibi..........atatürkün namazı orucu haca gitmesi zekat vermesi kendi vicdan özgürlüğüdür....dine inanıp inanmaması kendi vicdan özgürlüğüdür....ATATÜRK DESİT BİR İNSANDI DİNDAR DEĞİLDİ AMA GERCEK DİNDARLARA VE SU ANDA ÜLKENİN YÜZDE 85 OLUŞTURAN GERCEK DİNDARLARA SAYGILIYDI.........zaten senin gibi insanalrı diniyle ırkıyla yargılayan insanalra düşman olduğu ve şapka devriminde onları astığı için düşmansıznız gerçi kurunun yanında yaşda yandı o ayrı konudur......İNSANALRIN DİNİ ORUCU NAMAZI KELİMEYİ SAHADETİ SİZİ DEĞİL ALALHI İLGİLENDİRİR......KENDİNİZİ ALLAH SANIYOSANIZ O AYRI KONUDUR.....


    VE SANA SORUYORUM DÖRT DÖRTLÜK MÜSLÜMANMISIN Kİ BAŞKASINI YARGILIYOSUN......

  9. Alt 02-10-2010, 19:59 #89
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Kayıtsız Üye´isimli üyeden Alıntı
    said nursi kurtuluş savası sırasında atatürke destek veren büyük bir din adamıydı.......atatürkün devrimlerine asla ve asla karşı değildi(sadece laiklik ve şapka konusunda)cünkü said nursi efendi osmanlı devletinin yenilenmesinden saltanat yerine daha modern bir anlayısla yönetilmesinde ama yine ŞERAİT kanunlarıyla yönetilmesinden yanaydı ve kazım karabekiri düşüncelerini destkliyordu......atatürkle ayrıldığı tek nokta budur......bediüzzaman batıdakiler osmanlıdanda türkiyedende atatürkün kurduğu sistemede düşmanlar cünkü türkiyeyi kontrol edemiyolar aynen iran gibi ırak gibi..........atatürkün namazı orucu haca gitmesi zekat vermesi kendi vicdan özgürlüğüdür....dine inanıp inanmaması kendi vicdan özgürlüğüdür....ATATÜRK DESİT BİR İNSANDI DİNDAR DEĞİLDİ AMA GERCEK DİNDARLARA VE SU ANDA ÜLKENİN YÜZDE 85 OLUŞTURAN GERCEK DİNDARLARA SAYGILIYDI.........zaten senin gibi insanalrı diniyle ırkıyla yargılayan insanalra düşman olduğu ve şapka devriminde onları astığı için düşmansıznız gerçi kurunun yanında yaşda yandı o ayrı konudur......İNSANALRIN DİNİ ORUCU NAMAZI KELİMEYİ SAHADETİ SİZİ DEĞİL ALALHI İLGİLENDİRİR......KENDİNİZİ ALLAH SANIYOSANIZ O AYRI KONUDUR.....

    Siz gerçek bir müslüman ve dört dörtlük müslüman olsaydınız Kendinizi Allah mı sanıyordunuz demezdiniz. Bu şirk'e girer. Şirk de Allah tarafından affedilemeyen konudur. Atatürk'ün ne yaptığı önemli değil önemli olan senin burada bana Allah zannetme iftirası atman. Atatürk istediğini yapsın bir şey demiyoz. Zaten ölmüş gitmiş. Boşuna konuşmaya gerek yok. Ben asla ırkçı değilim. Irkçılık yapan kişi asıl batıdaki Türklerdir. Said Nursi efendimizi kürt diye dışlıyorlar ve garbın nefretini şark'a Ve osmanlı devletine getiriyorlardı. Atatürkün ne yaptığını Allah bilir. Allah bilecektir. O zamanda ne olup bittiğin sadece tarih kitaplarından okuyoruz. Ben kelime-i Şehadet getirmiş, ırkçı olmayan, her zaman dini ön planda tutan, hürriyetin sadece din amaçlı olarak özgürlüğü getireceğini vurgulayan bir zatım.
    Sizi tövbeye çağırıyorum. Ben asla ve asla ilah değilim. Ben aciz kuldan başka bir şey değilim. Ama sizi bilemem. Siz beni ilah gibi görüyorsanız bana değil, Allaha kulluk edip ona tapmalısınz.


  10. Alt 02-11-2010, 01:20 #90
    Ziyaretci
    Kayıtsız Üye Mesajlar: n/a
    bediz efendi(kısa yazdığım için şimdiden özür dilerim)))


    müslüman olduğumu nerden cıkardın???????müslümanım dedim mi size????????neden herkesin müslüamn olması gibi zorunluluğu varmış gibi gösteriyosunuz????????????HİSLAMDA ZORLAMA YOKTUR DIYEN HZ MUHAMMED(SAV) DEĞİLMİDİR BUNU DEMİŞKEN SEN HANGİ HAKLA HANGİ CURETLE ATATÜRKÜN DİNİN ORUCUNU NAMAZINI KELİMEYİ SAHDETİNİ SORGULUYOSUN KİMSİN Kİ BENİM MÜSLÜMANLIĞIMI YADA BAŞKA BİR KİŞİNİN MÜSLÜMANLIĞINI SORGULUYON.................KİMSİNKİ BENİM NE KADAR MÜSLÜMAN OLUP OLMADIĞIMI BİLEBİLİYORSUN..........GERCEK MÜSLÜMANLIKTAN BAHSEDERKEN YAPTIKALRINA BAK VE KIMSEYE SEN SAHDEKAR MÜSLÜMANSIZ DEME BENCE ÇÜNKÜ ONU SADECE YARATAN BİLİR.......


    IRKCI DEĞİLİM DİYOSUN ATATÜRKE HAKARETLER SAVURUYORSUN DİNDAR OLMADIĞI İÇİN IRKCILIK SENİN İÇİN NEDİR........


    TÖPE ETMEME GEREK YOK CÜNKÜ KENDİNİ ALALH GİBİ GÖRÜP ATATÜRKÜN ORUCUNU SORMA CURETTİNİ GÖSTEREN VE DİNDAR OLMADIĞI İÇİN ONU SAİD NURSIDEN DAHA ALCAK GÖRECEK KADAR ALCALAN VE ONA HAKARET ETEN BİR IRKCISINIZ......


    BEN KİMSEYE TAPMAM........HERKESİ MÜSLÜMAN OLMA ZORUNLULUĞU IRKÇILIĞINDAN VAZGECİN......MEVLEANA VE YUNUS EMREYI ŞİİDETLE ÖNERİYORUM SİZE......