Işık Atakan (Işık Atakan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Işık Atakan (Işık Atakan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 10-08-2012 (03:26)   Son Mesaj: 10-08-2012 (03:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1038  

    10-08-2012

    Işık Atakan (Işık Atakan Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    27 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Ön adı Hasbi Işık Atakan'dır. Trabzon'da Boztepe ilkokulu, Atatürk Orta okulu ve Trabzon Lisesinde eğitim görürken ayrılmış, akşam Ticaret lisesinden mezun olmuştur.


    Trabzon'un Boztepe Mahallesinden Muallim Mehmet Sabit Konuralp ile Tekel memuru Hasbi Efendinin torunudur. Babası Trabzon 10.Bölge Karayollarından emekli Kemal bey, annesi' Aymelek hanımdır. Ailede dört kardeş ve tek erkek çocuktur.


    Küçük yaşlarda muallim dedesinden Türk Müziği ve Tasavvuf formundaki eserleri dinleyip etkilenirken, ud çalan annesinden de repertuvar ağırlıklı ilk musiki eğitimi gördü. Trabzon'da uzunkum mevkiinde sekiz yaşındayken ailesiyle birlikte gittiği çağlayan adlı yazlık bir gazino sahnesinde yine ilk kez mikrofonla tanıştı.


    Çocuk yaşlardan itibaren ilgi alanı yalnız Türk Müziği olup ilerleyen yaşamında kendi kendine musikiyi araştırma, inceleme ve öğrenme gayretinde bulundu. Lise yıllarında Trabzon’da Kemani Temel Şükrü Doğru yönetimindeki Trabzon Liselerinde Yetişenler Derneği(TLYD)'ne bir müddet devam etti.


    1976 yılında Tarım Bakanlığı bünyesinde Trabzon İl Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Müdürlüğünde göreve başladı; ve daha sonra tayin olarak İstanbul İl Müdürlüğünde görev yaptı. Yanlış bir tedavi sonucu küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle muafiyetine istinaden 1992 yılında malûlen emekli oldu. "Sanat Engel Tanımaz" sözünü kendine ilke edinip, yaşama sevinciyle dolu müzik çalışmalarına ağırlık verdi.


    1979'da Trabzon'da yapılan Türk Sanat Müziği "Doğu Karadeniz Bölgesi Ses Yarışması" nda üçüncü oldu. 1982'de TRT'nin ilk kez yurt genelinde Türk Sanat ve Türk Halk Müziği alanında yetiştirilmek üzere açtığı ses sanatçısı sınavlarında Trabzon Bölge Radyosu, Doğu Karadeniz Bölge birincisi oldu.


    1982 yılında Trabzon’da görevli bulunduğu kurumdan İstanbul’a tayin oldu. Emin Ongan Üsküdar Musiki Cemiyetine bir müddet devam etti. Bestekar kemani Emin Ongan, Hurşit Ungay, Şeref çakar ve Nermin Gültek gibi önemli isimlerden eğitim gördü.


    1984 yılında TRT İstanbul Radyosu’nda istisnai hakla ön dinleme sınavını kazandı. Solo seslendirdiği


    Şarkılar TRT denetiminden geçti. Bu yıllardan itibaren amatör bir ruhla yazmaya çalıştığı ve denemelerim dediği şiirleriyle, fantezi müzik formunda beste çalışmaları da bulunmaktadır. Çalışmalarıyla birçok sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamış teşekkür ve başarı plaketleri almıştır.


    2003 yılında ilk kez Trabzon’un yerel “Zigana Televizyon” unda “Işıklı Geceler” adıyla bir Türk Sanat Müziği canlı yayın istekler programı kendisi tarafından hazırlanarak gerçekleşmiştir.


    MSG(Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği) üyesi olup eserlerinden bazıları; Kürdi Fantezi makamında “Sevdiğime Sonunda Kavuşup Murada Erdim”(1988 Yılında ilk çalışması bestekar Fethi Karamahmutoğlu tarafından notaya alınmıştır) ve “İçimdeki Senin Sevgin Ne kadardır Bilemezsin” gibidir.


    Günümüzde müzik-sahne çalışmaları yanı sıra kültür-sanat konularıyla da ilgili bazı yayın köşelerinde yazılarla, kitap yazı çalışması da bulunmaktadır. İlk kitabı 2010 yılında yayın hayatına başlayan “Geçmişten Günümüze Trabzon’da Musiki” dir.


    Sanatçı evli ve üç çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Işık Atakan (Işık Atakan Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları