Fahir Işık (Fahir Işık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Fahir Işık (Fahir Işık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 11-02-2010 (05:25)   Son Mesaj: 11-02-2010 (05:25)    Cevap: 0    Gösterim: 1104  

    11-02-2010

    Fahir Işık (Fahir Işık Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Askerler


    Piyade'Binbaşı Fahir Işık'ın da bulunduğu uçak17 Ocak 1993 günü Diyarbakır'a gitmek üzere Ankara'dan havalanmış, kalkıştan birkaç dakika sonra Yenimahalle PTT İşletme Binası önünde yere çakılarak infilak etmiştir.


    Uçakta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in yanı sıra, Piyade'Binbaşı Fahir Işık, Pilot Binbaşı Yaşar Erian, Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler, Başçavuş Emin Özer ve PTT Güvenlik Görevlisi Tuhi Salay'ın ölümüne yolaçan kazadan sonra sabotaj iddiaları da ortaya atıldı. Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı, kazanın yüzde 60 pilotaj, yüzde 40 da buzlanmadan kaynaklandığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.


    Şehit binbaşının annesi Şükran Işık (84), yıllar sonra suskunluğunu bozdu. 26 Eylül 2010 günü Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini gözyaşlarıyla anlatan acılı anne, "Bitlis Paşa ve oğlum suikasta kurban gitti. Devlet bunun hesabını sorsun." çağrısında bulundu. Şükran Hanım, suikasta ilişkin JİTEM'in kurucusu tutuklu Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan'a ait ses kayıtlarını ise ürpererek dinlediğini söyledi. Uçak düştükten sonra olay yerinde ilk incelemeyi yapan dönemin nöbetçi savcısı Albay Hasan Tüysüzoğlu'nun yaptığı 'Eşref Bitlis öldürüldü.' açıklamasını Zaman'25 Eylül 2010 günü'manşetten duyurmuştu.


    Eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in de içinde bulunduğu Beechcraft B200 King Air tipi çift motorlu uçak, 17 Şubat 1993'te düştü. Uçakta Orgeneral Bitlis ve yaveri Piyade Binbaşı Fahir Işık'ın yanı sıra çok sayıda askeri personel bulunuyordu. Bu olayın üzerinden 17 yıl geçtikten sonra JİTEM'in kurucusu olduğu belirtilen ve halen Ergenekon davasında tutuklu yargılanan emekli Albay Arif Doğan'a ait olduğu belirtilen bir ses kaydı, gündemi sarstı. Doğan, Bitlis'e suikastı JİTEM komutanlarından Cem Ersever'in düzenlediğini öne sürerek, "Ben destek vermezsem ....(nahh) öldürürlerdi." diyor.






    Latest 5 Biyografi





    Fahir Işık (Fahir Işık Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları