Zulümlere tepki hakkında münazara..!

Dünyada çeşitli yerlerde zulümler var. Özellikle müslümanlara yönelik amansız ve acımazsız katliamlar var. Hergün yüzlerce insan ölüyor, sakat kalıyor ya da işkence görüyor. Belki bu rakam binlerle ifade edilse yerinde ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen mhmt

  1. Alt 11-19-2008, 02:34 #1
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Dünyada çeşitli yerlerde zulümler var. Özellikle müslümanlara yönelik amansız ve acımazsız katliamlar var. Hergün yüzlerce insan ölüyor, sakat kalıyor ya da işkence görüyor. Belki bu rakam binlerle ifade edilse yerinde olacak. Mesela ismini bile bilmediğimiz PATANİ devletinde 30.000 mahkum ve yerli halk, Tayland askerleri tarafından işkence, tecavüz, zulüm görüyorlar. Bunun gibi yüzlerce örnek..

    Peki bu zulümlere tepkimiz ne ve nasıl olmalı?

    - Dil ile DUA' mı? Bu bizim üzerimizdeki vebali atmaya yeter mi?
    - Tv'de izleyip küfretmek mi? Bu günahtan başka bize ne verir?
    - "Irak halkı haketti. ABD'yi onlar davet ettiler, geldiğinde bayram ettiler" diyerek işin içinden sıyrılmak mümkün mü? Bu bizim vebalimizi kaldırır mı? Halkın hatasına bakarak, gördüğü zulümler karşısında bizim "suç sizin, çekin cezanızı" deme hakkımız var mı?

    Sorular çoğaltılabilir. Ama ben uzatmayacağım. Özeti şu:
    Bu zulümler karşısında bizim ne yapmamız lazım?

    selametle..

    alptraum bunu beğendi.
  2. Alt 11-19-2008, 11:09 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bu zulümleri gördükce daha cok yatmamaliyiz. Kendimizi yararli bir insan olarak egitmeliyiz.Gücümüz yettigince kötülüklere karsi durabilmeliyiz. Güc ten kasit nedir anlamissinizdir umarim. Küfür ederek, bagirarak cagirarak bu zulümde bitmez.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.