CHP'den KCK operasyonlarına tepki   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-05-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-05-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 644  

    03-05-2011

    CHP'den KCK operasyonlarına tepki

    CHP'den KCK operasyonlarına tepki


    Van'ın işsizlikte Türkiye birincisi olduğunu kadın ve çocuk ölümünde ilk 5te yer aldığını söyleyen CHP Van İl Başkanı Ertuğrul Çabuker, KCK operasyonlarına sert tepki gösterdi.

    Özen İş Merkezi'nde bulunan CHP Van İl Başkanlığında Gürpınar İlçe Başkanı Nurettin Taşar ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Van İl Başkanı Ertuğrul Çabuker, Van'ın işsizlikte Türkiye birincisi, kadın ve çocuk ölümlerinde ise ilk beş sırada yer aldığını iddia etti. Bu tabloyu değiştirebilmek için CHP Van İl Teşkilatı olarak çalışma sürecini başlattıklarını söyleyen Çabuker, Türkiye'de referandum sonrası demokrasi varmış gibi bir hava estirilmeye çalışıldığını kaydederek, ''Bakıyoruz bir tarafta belediye başkanları tutuklanıyor. KCK diye ne olduğu belli olmayan, bilinmeyen bir yafta insanlara yapıştırılıyor. Diğer taraftan gazeteciler tutuklanıyor.
    Bunların hepsi sadece Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) karşı oldukları içindir. Yani bir korku imparatorluğu oluşturulmuş. Yargılanan kişiler bunun halktan müteşekkil bir yapı olduğunu düşünüyor. Devlet ise bunu örgüt tarafından yönlendirilen bir yapılanma olduğunu düşünüyor. Aslında ortada bir nüans var. Eğer siz ille de bir şeye bağlamak için çaba ve özel gayret gösterirseniz bir yere bağlarsınız. Yani yerel kıyafet giydi diye siz bunu birdenbire örgütle ilişkilendiriyorsunuz. Bir insan sadece yerel kıyafet giydi diye örgüt mensubu olabilir mi? Bu çok tehlikeli bir düşüncedir" iddialarında bulundu.

    Partilerine yoğun bir talep geldiğini de ileri süren Çabuker, partilerinin içerisinden gelmeyen birine destek vermeyeceklerini ifade ederek, ''Gerek şahsım gerek ilçe başkanlarım olarak, bu konuda parti içinden olmayan bir aday hakkında olumlu bir kanaat vermemiz mümkün değildir. Her ne kadar herkesi partimize davet etsek de teşkilat desteği ve üye desteği olmadan farklı bir çalışma yapmak mümkün değildir. Sadece Ankara'da ve kapalı kapılar ardında yapılan bu şeyleri biz tasvip etmiyoruz. Bunları kamuoyuna bildirmek isteriz'' dedi.

    Daha sonra söz alan CHP Gürpınar İlçe Başkanı Nurettin Taşar ise, aile hekimliği uygulamasının başlamasıyla birlikte ilçede saat 17.00'den sonra doktor bulamadıklarını iddia etti.




    CHP'den KCK operasyonlarına tepki Yorumları