Chp Kongresinde 'faşist Baykal' Kavgası

2 adayın yarıştığı kongrede, açık imza usulüyle oylama yapılınca ortalık karıştı Parti Genel Başkanı Baykal'ın protesto edildiği kongrede 'faşist Baykal' sloganı atıldı. Konyaaltı Sporlan tesislerinde yapılan CHP Antalya İl Başkanlığı ...


  1. Alt 01-28-2008, 01:39 #1
    N u M a N Mesajlar: 492
    Chp Kongresinde 'faşist Baykal' Kavgası
    2 adayın yarıştığı kongrede, açık imza usulüyle oylama yapılınca ortalık karıştı
    Parti Genel Başkanı Baykal'ın protesto edildiği kongrede 'faşist Baykal' sloganı atıldı.

    Konyaaltı Sporlan tesislerinde yapılan CHP Antalya İl Başkanlığı kongresi sakin başladı. Divan başkanlığını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Anadol gündemi okudu. Başkanlık için adını duyuran 3 aday adayından Yakup Ocak, konuşma yaparken adaylıktan çekildiğini açıkladı ve salonu terk etti.

    Ardından, parti içinde muhalefetiyle tanınan aday adayı Durmuş Atıcı ve İl Başkanı Ömer Melli konuşma yaptı. Konuşmalarda sonra Divan Başkanı Kemal Anadol, partinin tüzüğü gereği adayların açık imza usulüyle seçileceğini duyurdu. Bu uygulamada, çoğunluğun yüzde 20 desteğini alamayan aday olamıyor. Kürsünün iki tarafında masa kuruldu. Kendi adayını destekleyenler masalarda kuyruğa geçip imza attı. İmza sayıları açıklanınca aday adayı Durmuş Atıcı, yüzde 20'lik imza barajının altında kaldı.

    Konuşma yapması için kürsüye çağrılan Atıcı, parti içi demokrasi için aday adayı olduğunu ancak başaramadığını söyledi. Parti içinde demokrasinin işlemediğini belirten bir konuşma yapan Atıcı, siyasete ilk girdiğinde demokrasi için çabalayan Baykal'ı özlediğini ifade edip kürsüden indi. Salonu terk ederken ayakta alkışlanan Atıcı'nın destekleyenleri parti lideri Baykal'ın demokrasiyi hiçe saydığını belirterek yuhaladılar. 'Faşist Baykal' sloganlarından sonra salonun yarısı boşaldı.

    Baykal'ın, partiyi bitme noktasına getirdiğini belirten CHP'li Zabit Başaklı isimli vatandaş, "Demokrasiden bahseden Baykal partiyi bitirdi. Açıktan imzayla seçim, insanların kime oy verdiğini belirlemek için yapılıyor. İstedikleri adama oy vermeyenleri eziyorlar" diye tepki gösterdi. Bağrışmalar sırasında sık sık araya giren Kemal Anadol, seçimin devam ettiğini söyledi.

    Öte yandan, ana muhalefet lideri Baykal'ın memleketi Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal da mevcut il başkanı Ömer Melli'nin masasına geçerek imza attı. Ömer Melli, diğer adayın elendiği için yeniden il başkanı oldu.

    CİHAN

    Haber Tarihi : 27 Ocak 2008 (17:26)

  2. Alt 01-29-2008, 01:43 #2
    aahmet212 Mesajlar: 24
    bence baykal chp ye zarar vermeye başladı.

  3. Alt 01-29-2008, 01:46 #3
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    elleme ; )

    ayrıca zarar vermeye başmaladı, zaten komple zarar o adamın varlığı.. kötü tarafı sadece kendi partisine vermiyor zararı.. ülkeye veriyor.. heleki son zamanlarda yaptığı açıklamalar, direk 30 sney ülke geri gitsin demekle aynı anlamda

    selametle..

  4. Alt 01-29-2008, 09:23 #4
    Ziyaretci
    bolder Mesajlar: n/a
    bırakın yesinler birbirlerini...

  5. Alt 01-29-2008, 16:32 #5
    ferrari1983 Mesajlar: 20
    baykal giderse chp hak ettiği oyu alır ama baykal varken meclise girmeleri bile sakıncalı

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.