Arıtman'a 'Faşist İzmirli' tazminatı ödeyecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-08-2010 (08:19)   Son Mesaj: 11-08-2010 (08:19)    Cevap: 0    Gösterim: 695  

    11-08-2010

    Arıtman'a 'Faşist İzmirli' tazminatı ödeyecek

    Arıtman'a 'Faşist İzmirli' tazminatı ödeyecek


    CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, kendisine “faşist İzmirli” suçlamasında bulunan Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’dan 14 bin TL tazminat kazandı.

    Önder Yılmaz'ın haberi
    Arıtman, "Hak yerini buldu. Ben ve hiçbir İzmir"li bu hakareti hak etmemişti. Yargıtay süreci tamamlandıktan sonra kesinleşen tazminatı İzmir için harcayacağım" dedi.

    Taraf gazetesi yazarı Kütahyalı, gazetesinde iki kez ve başka televizyon programlarında da yine iki kez Arıtman hakkında "faşist İzmirli" ifadesini kullandı. Kütahyalı yazısında, "Şu an TBMM çatısı altındaki en ırkçı-faşist milletvekilinin İzmir"den çıkması tesadüf değil. İzmir"e "uygar, çağdaş şehir" demeyi çok seviyoruz. Uygar bir şehirde böyle insanlık düşmanı bir faşist en sevilen milletvekili mi olur? Buna uygarlık değil, barbarlık denir. CHP"nin ırkçı-faşist İzmir milletvekilinin bu kadar popüler olması nedir peki?" ifadelerini kullanmıştı.

    Kadıköy Asliye Hukuk Mahkemesi"nde görülen dava sonucu hâkim, Arıtman"ın gerekçelerine hak vererek Kütahyalı"nın 14 bin TL para cezası ödemesine hükmetti.

    Milliyet"e konuşan Arıtman, "İzmir"liye "faşist" dedi. Bana ve İzmirlilere hakaret etmişti. Hak yerini buldu. Adalet gerçekleşti. Umarım O yazar bir daha İzmir"e İzmirli"ye faşist diyemeyecektir. 14 bin TL İzmir"in İzmirli"nin hakettiği bir tazminattır" diye konuştu.

    Milliyet




    Arıtman'a 'Faşist İzmirli' tazminatı ödeyecek Yorumları