Kesici: DP kongresinde aday değilim   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-10-2011 (15:34)   Son Mesaj: 01-10-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 561  

    01-10-2011

    Kesici: DP kongresinde aday değilim

    Kesici: DP kongresinde aday değilim


    İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, hafta sonunda yapılacak Demokrat Parti kongresinde genel başkanlığa aday olmayacağını belirterek, “Kongreye başarılar dilerim” dedi.


    Kesici TBMM'de gazetecilerle yaptığı sohbette, hafta sonunda yapılacak Demokrat Parti kongresinde aday olmayacağını açıkladı. DP kongresi ve genel başkanlık adaylığı konusunda karışık bir durum yaşandığını belirten Kesici, "Bizim ismimiz de geçiyor. CHP"den istifa ederken istifa mektubunun altına bir paragraf koymuştuk; bu istifanın herhangi bir partinin genel başkan adaylığıyla ilgisi yoktur, olmayacaktır diye. Fakat daha sonraki süreçlerde bu arayışların içerisinde buna rağmen ismimiz geçti. Dün 39 il başkanı toplanmış "şu isim olsun bu isim olsun"diye tartışmalarda bulunmuşlar. Sonra hepsi doğal olarak Süleyman Bey"e gitmişler,-DP camiasında adettir- orada da isimler geçmiş. Buna bir son vermek gerektiği kanaatine ulaştım. Hem de bu genel başkan arayışlarına da yardımcı olalım istedim. Çok net olarak söylüyorum; aday değilim, kongreye başarılar dilerim" diye konuştu. Siyasette sürenin önemli olduğu ve kongreye kadar kararının değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soruya Kesici "Hayır değişmez" yanıtını verdi.
    -"DEMİREL AİLESİNİN DAMADI DEYİNCE BENİM CANIM SIKILIR"-

    Kesici, "Her defasında isminiz genel başkan adayı olarak geçer, Demirellerin de damadısınız, siyasete uzak değilsiniz neden aday değilsiniz" şeklindeki bir soruya ise, "Demirel ailesinin damadı deyince benim canım sıkılır. Devlet hayatında kavim, hısım, akraba söz konusu olmaması gereken işlerdir. Süleyman Bey"in ailesi diye bir şey yoktur. Bir insanın kardeşinin kızının kocası. Bu çok anlamlı bir şey değildir. Benim için anlamlı bir şey değil. Devlet hayatında bu tür ilişkilerin herhangi bir anlamı katiyen olmamalıdır" karşılığını verdi. Aday olmaması konusunda, "Bu iklimde işin doğrusu budur" değerlendirmesinde bulunan Kesici, 2011 seçimlerinin hatırlatılarak "Siyasete nasıl devam edeceği"ne yönelik bir soruya ise "Bağımsızlığımı koruyorum" yanıtını verdi. Kesici, herhangi bir partiyle temasta olmadığını söyledi. Aday olmamasıyla ilgili Tansu Çiller"le aynı kaygıları taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine de "Benim tavan böyleydi taban böyleydi diye bir derdim yok" diyen Kesici, Cindoruk"la ilgili bir soruya "Kendisi kalabilir yanına iyi bir takım kurar gibi görünüyor" yanıtını verdi.

    -"ACİZLER KOALİSYONU OLUR"-

    Kesici baraj endişesi taşıyan bazı partilerin seçime ittifakla gitme planları yaptığının hatırlatılması üzerine ise "O işlerle meşgul değilim. Onlar acizler koalisyonu olur. Acze düşmüş insanların bir araya gelip sağlıklı bir yapı oluşturması imkanlı görünmez. Sağlıklı da değildir. Şu olur; baraj endişesi sıfır olan iki tane büyük parti mesela. 1996"da o alternatif vardı; DYP ile ANAP. İkisi de yüzde 20 civarında bir parti. Bu ikisi baraj altına düştükten sonra birleşmek yerine, hiçbir baraj endişesi yokken "gelin kardeşim Türkiye"yi daha iyi yönetmek için bu iki partiyi birleştiriyoruz" deseler bu çok saygıdeğer bir şey olurdu. Ama yerlerde sürünmeye başlamış olan partilerin, başarısız olmuş partilerin "gelin hep beraber,nasılsa hepimiz boğulacağız, elele verelim, kol kola girelim şu barajı aşalım"dan Türkiye"ye fazla bir siyasi hayır gelmez" diye konuştu.

    -"DEMİREL"E NE DANIŞTIM NE KONUŞTUM"-

    Kesici Türkiye"ye merkez sağın lazım olduğunu belirtirken, aday olmama kararıyla ilgili 9"ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"le görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya "Hayır ne konuştum ne danıştım. Son dört aydır hiç görmedim" karşılığını verdi.




    Kesici: DP kongresinde aday değilim Yorumları