'Faşist Mülkiyeliler' Batum'dan özür diledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-09-2010 (11:34)   Son Mesaj: 12-09-2010 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 698  

    12-09-2010

    'Faşist Mülkiyeliler' Batum'dan özür diledi

    'Faşist Mülkiyeliler' Batum'dan özür diledi


    Mülkiyeli öğrenciler dün Siyasal Bilimler Fakültesi'nde konuşmasına müdade ettiklerii için kendilerine "faşist" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u ziyaret edip özür dilediler.



    Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilimler Fakültesi'nde bugün yaşanan protesto gösterisinin ardından, SBF'li öğrenciler CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum'u ziyaret ederek, dün yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.

    Dün öğrencilere "faşist" diye tepki gösteren Süheyl Batum "bana da yumurta atılsaydı aynı tepkiyi gösterirdim" dedi.

    AK Parti Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya yumurta atılmasının doğru bir hareket olmadığını kaydeden Mülkiyeli öğrencilerin temsilcisi ise öğrencilere karşı biraz daha esnek davranılması gerketiğini belirtti.

    OLAY
    Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen 'Türkiye'de Anayasa Sorunu' konulu seminere konuk olarak gelen CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum konuşmasına başladığında bir grup öğrenci tarafından sloganlar atılmıştı..

    Batum, öğrencilerin protestosu üzerine şunları söyledi: "Bir arkadaş, "Ben Anayasayı dinlemek istiyordum" diyor. Mutluluğun resmini değil ama faşizmin resmini çizebilirsin. Söyledikleriniz haklı, öğrencilere yapılan müdahaleye karşı çıktık. Biz hiçbir öğrenciyi dövdürmedik. Ama bu yaptığınız faşizm. Farkı görün; burada Başbakan, Egemen Bağış konuşuyor olsaydı, polis çağırılıp bu arkadaşlar şimdi dayak yiyor olacaktı. Biz demokrat insanlarız, protesto etme hakkı var.




    'Faşist Mülkiyeliler' Batum'dan özür diledi Yorumları