Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-09-2011 (16:07)   Son Mesaj: 03-09-2011 (16:07)    Cevap: 0    Gösterim: 1101  

    03-09-2011

    Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    5 Mart 1976'da Antalya'da doğan Rıza Özel'in, hayata gözlerini açışının ardından ilk 40 gününün her anı fotoğraflandı. İlk ve orta öğretimini yine Antalya'da tamamlayan Özel, ortaokul yıllarında yerel gazetelerde çalıştıktan sonra profesyonel olarak 1993 yılında Hürriyet Gazetesi Antalya Bölge Müdürlüğü'nde spor muhabiri olarak gazeteciliğe adım attı.


    Hürriyet'in ardından Sabah'ta (1997) mesleğini sürdüren Rıza Özel, 1998 yılında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü'nde foto muhabiri olarak göreve başladı. Özel, 2002 yılı Kasım ayında halen çalıştığı Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne (Ankara) tayin oldu.


    Savaşlardan depremlere, sellerden, uçak kazalarıına, uluslararası spor organizasyonlarından, şov dünyasına uzanan geniş yelpazede fotoğraf çekti. Fotoğrafları, Türkiye'deki yayın organlarının yanı sıra dünyanın önemli gazete ve dergilerinde de yer buldu


    Foto Muhabirleri Derneği'nin (FMD) 26 Nisan 2009 tarihinde yapılan ve tek liste ile seçimlere gidilen genel kurulunda Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Rıza Özel yeni Foto Muhabirleri Derneği başkanı oldu.


    ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER
    Türkiye Foto Muhabirleri Derneği
    Türkiye Spor Yazarları Derneği
    Türkiye Gazeteciler Sendikası
    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
    Magazin Gazetecileri Derneği
    Antalya Gazeteciler Cemiyeti
    FIJ
    AIPS




    Latest 5 Biyografi





    Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları