MUHAKEME.NET FORUMU

MUHAKEME.NET FORUMU (https://www.muhakeme.net/forum/)
-   Biyografi ( Kim - Kimdir ) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/)
-   -   Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı) (https://www.muhakeme.net/forum/biyografi-kim-kimdir/79645-riza-ozel-riza-ozel-kimdir-hakkinda-hayati.html)

SURALTI 03-09-2011 16:07

Rıza Özel (Rıza Özel Kimdir? - Hakkında - Hayatı)
 


5 Mart 1976'da Antalya'da doğan Rıza Özel'in, hayata gözlerini açışının ardından ilk 40 gününün her anı fotoğraflandı. İlk ve orta öğretimini yine Antalya'da tamamlayan Özel, ortaokul yıllarında yerel gazetelerde çalıştıktan sonra profesyonel olarak 1993 yılında Hürriyet Gazetesi Antalya Bölge Müdürlüğü'nde spor muhabiri olarak gazeteciliğe adım attı.


Hürriyet'in ardından Sabah'ta (1997) mesleğini sürdüren Rıza Özel, 1998 yılında Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü'nde foto muhabiri olarak göreve başladı. Özel, 2002 yılı Kasım ayında halen çalıştığı Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne (Ankara) tayin oldu.


Savaşlardan depremlere, sellerden, uçak kazalarıına, uluslararası spor organizasyonlarından, şov dünyasına uzanan geniş yelpazede fotoğraf çekti. Fotoğrafları, Türkiye'deki yayın organlarının yanı sıra dünyanın önemli gazete ve dergilerinde de yer buldu


Foto Muhabirleri Derneği'nin (FMD) 26 Nisan 2009 tarihinde yapılan ve tek liste ile seçimlere gidilen genel kurulunda Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Rıza Özel yeni Foto Muhabirleri Derneği başkanı oldu.


ÜYESİ OLDUĞU DERNEKLER
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği
Türkiye Spor Yazarları Derneği
Türkiye Gazeteciler Sendikası
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
Magazin Gazetecileri Derneği
Antalya Gazeteciler Cemiyeti
FIJ
AIPS


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:28 .

2000- 2024
Tüm bağışıklıklar ve idelerden bağımsız olan sözcükleri sarfetmeye mahkumdur özgürlük