İlker Kurşun (İlker Kurşun Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

İlker Kurşun (İlker Kurşun Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 11-27-2010 (00:42)   Son Mesaj: 11-27-2010 (00:42)    Cevap: 0    Gösterim: 926  

    11-27-2010

    İlker Kurşun (İlker Kurşun Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    1967 yılında Pınarhisar’da doğdu. İlköğrenimini Erdek, orta ve lise eğitimini Lüleburgaz’da tamamladı. 1984 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma bölümünde öğrenim hakkı kazandı. Öğrencilik döneminde Ziraat Fakültesi ve Ege Üniversitesi tiyatro topluluklarında oyuncu olarak görev aldı. Ayrıca Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncusu olarak Cihangir TURANTAŞ yönetiminde Oben GÜNEY’in ARADAKİLER oyununda sahne aldı. 1988 yılında mezun oldu.


    1988-1990 tarihleri arasında Erzurum’da yedek subay olarak askerlik hizmetini tamamladı. Daha sonra sırasıyla; Koruma Tarım İlaçları A.Ş.’de Trakya Bölgesi Pazarlama Uzmanı ve Teknik Asistan, Cargill Tarım Tohumculuk A.Ş.’de Trakya Bölge Sorumlusu ve Işıklar Holding Barkisan A.Ş.’de Doğu Marmara Bölgesi; Tarım Kireci Bölge Satış ve Teknik Müdürü olarak görev yaptı. 1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak Sınıf Öğretmeni olarak Kırklareli iline atandı. 1997 yılında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Toprak Anabilim dalında başladığı yüksek lisans eğitimini 2000 yılında tamamlayarak, Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. 1998 yılı Aralık ayında kurumlar arası geçiş ile Köy Hizmetleri Kırklareli Atatürk Araştırma Enstitüsü’ne geçiş yaptı. Toprak Yönetimi Bölümü’nde Ziraat Mühendisi olarak görevini sürdürmektedir. Ayrıca Kırklareli Ahmet Yener İlköğretim okulunda İngilizce dersleri verdi.
    '
    2001 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olarak II. Fakülte eğitimini tamamlamıştır.
    Yabancı dili İngilizce olup, Araştırmacı Ziraat Mühendisi olarak; “Trakya yöresi çeltik ekim alanlarında çinko durumu ve bu topraklardaki alınabilir çinko miktarını tayinde kullanılabilecek ekstraksiyon yöntemlerinin belirlenmesi” ile “Trakya yöresinde asit karakterli topraklara kireç uygulamasının bitki besin elementleri yarayışlılığına ve ürün verimine etkisi” konularında sonuçlanmış iki çalışması kitap halinde yayınlanmıştır. 5 adet yayımlanmış Türkçe 3 adet yayınlanmış İngilizce bildirisi, gübreleme ve asit toprakların kireçlenmesi konularında yürütülmüş eğitim çalışmaları ve yayınları mevcuttur.


    Halen Briç sporuyla ilgilenmekte ve briç alanında kazanılmış birçok birincilik ödülü bulunmaktadır.


    Halkoyunları ile ilgilenen ve öğrencilik dönemlerinde çeşitli yörelere ait halkoyunları gruplarında oyuncu olarak yer almıştır. Şu anda klüp yöneticiliğinin yanı-sıra halkoyunları ile ilgili araştırmalar yapmaktadır.


    Çeşitli dergi ve yayın organlarında yayınlanmış şiir, kısa öyküleri, Atatürkçülük konsunda yazıları ve çeşitli konularda makaleleri mevcuttur.






    Latest 5 Biyografi





    İlker Kurşun (İlker Kurşun Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları