Malzeme :

* yarım p.fırın makarna
* 1 tavuk budu
* 3 patlıcan
* 2 kabak
* 3 dolmalık yeşil biber
* 2 domates
* 3 diş sarımsak
* taze baharatlar

Beşamel sos için:

* 2 su b.süt
* 1 çorba k.un
* sıvıyağ
* tuz,karabiber
* muskat
*

Üzeri için:

* kaşar peynir rendesi


Hazırlanışı :

İlk olarak makarnaları haşlayıp suyunu süzmeye bırakın. Diğer tarftan tavuk etini, kabağı, patlıcanı ve yeşil biberi doğrayarak yağda sotelenmeye alın. Üzerine sarımsağı da ekleyip biraz pişirin. Bir süre sotelendikten sonra üzerine doğranmış domatesi ve taze baharatları ekleyerek pişirin. Sebzeler pişerken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Tencerey sıvıyağı ve 1 çorba k. unu alın. Üzerine sütü ekleyerek pişirin.

Fırın kabına makarnaları alın. Üzerine sotelenmiş sebzeleri yayın. Sebzelerin üzerine de beşamel sosu gezdirin. En son
üzerine kaşar peyniri rendesini de koyarak fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin. Makarnanın en neis hallerinden biri....