Malzeme :

* 1 p. sebzeli makarna
* 5 adet mantar
* 2 domates
* 1 kase siyah zeytin
* 1 kase karnabahar
* 2 diş sarımsak
* 1 tutam ıspanak yaprağı
* 1 biber
* kereviz
* ton balığı
* zeytinyağı

Hazırlanışı :

Ton balıklı sebzeli makarnamız için ilk olarak sebzeli makarna pişirilir ve süzülür. Daha sonra makarnanın sosu için mantarlar ve biberler doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır. Üzerine sarımsak ve doğranmış kereviz eklenir. Domates, karnabahar ve ıspanak yaprakları dahil edilir, tuzu ve baharatı eklenerek bir süre daha sotelenir.

Servis aşamasında haşlanıp süzülmüş makarnanın üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Ton balıkları en üstüne serpilerek servis yapılır.