Malzemeler :
  • * 1 kg.biber
  • * 1 tavuk göğsü
  • * 1 su b.pirinç
  • * 1 soğan
  • * 1 çorba k.salça
  • * 4 domates
  • * tuz,karabiber
  • * nane
  • * su

Sosu için:
  • * 1 çorba k.un
  • * 1 çorba k.salça
  • * sıvıyağ
  • * tuz
  • * su

Hazırlanışı :

İlk olarak biberlerin çekirdek kısımlarını çıkartıp temizleyin. İç harcı için Soğanı yemeklik kesin ve karıştırma kabına alın.Üzerine ince kıyılmış tavuk göğsü alın.Üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Salçanın üzerine 1 su bardağı pirinç
ilave edin.Pirincin üzerine 3 adet domates rendesi ilave edin. Üzerine kuru nane,tane karabiber ve tuz ilave edip iç harcı karıştırın.İç harcın içine 1 çorba kaşığı kadar sıak su ilave edip karıştırın ve iç harç harç elde edin. Biberlerin içine iç harçtan koyup biberlerin kapakları ile kapatın.Tencereye biberleri dizin. Sosu içn tavaya sıvıyağı alın.Üzerine un ilave edip unu kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin.Sosun üzerine ilk önce soğuk su ilave edip kıvamını açın ardından sıcak su ilave edip sosu karıştırarak kaynatın. Tencereye dizdiğiniz domateslerin üzerine 1 adet küp kesilmiş olan domatesi ilave edin.Daha sonra biberlerin üzerine sosu dökün.Tencereye sıcak su ilave edip ocağa alıp bir taşım kaynatın. 2 renkli biber dolması ocakta kaynadıktan sonra önceden ısıtılmış olan 180 dereclik fırında pişirin.