Hazırlanışı

1. Mikrodalga fırına uygun bir kap içerisinde erişte, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
2. Eriştelerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edilir.
3. Mikrodalga fırının en yüksek watt�ında 6-8 dakika arasında kapaksız, suyunu çekene kadar pişirilir.
4. Bu esnada ufalanmış cevizler bir tavada hafif çe kavrulup, tazelenir.
5. Ezilmiş tulum peyniri, kavrulmuş ceviz ve kıyılmış dereotu serpilerek servis edilir.

Mikrodalga Fırında Erişte
Notlar


* Bundan 1 ay kadar önce Selva Gıda�dan Zekiye hanım sitemle ilgili görüşmek istediğini bildirmişti. Yaptığımız görüşmede ürünlerini denememi ve fikirlerimi paylaşmamı rica etmişti. Bir kaç gün sonra makarna ve unlardan oluşan bir paket elime ulaştı. Unu ile bir defa ekmek yaptım. Her zaman yaptığım ölçüleri kullandığımda 2 kat fazla un katmam gerekti. Buna rağmen yumuşak ve güzel bir ekmek oldu. Bu erişteler de o paketten çıktı. Yumurtalıymış. Gerçekten de lezzet olarak ev yapımına yakındı.
* Ev eriştesini kavurarak yapmayı seviyorum. Biraz renk alıyor. Bunlar hazır olduğu için kavurmaya ihtiyaç duymadım. Ama kavrulabilirdi.
* Mikrodalga fırında pişerken suyunu tamamen çektiği için vitamin kaybı da olmuyor.
* Pişme sırasında suyu azaldığı için üste kalanların kurumaması açısından ara sıra açıp karıştırmakta fayda var.