Bizim Bir Hayalimiz Var

Artik o elestirilere milletce aldirmiyoruz. Bizim simdi bir hayalimiz var.. 20 yil sonra Birlesmis Milletler Genel Kurulu'nda bir sahne dusunun. Turkiye'nin buyukelcisi kursuye dogru yururken, Turk okullarindan mezun buyukelciler ayaga ...


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 2 gönderen safinaz
  • 2 gönderen ravza2

  1. Alt 08-31-2008, 17:22 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Artik o elestirilere milletce aldirmiyoruz. Bizim simdi bir hayalimiz var.. 20 yil sonra Birlesmis Milletler Genel Kurulu'nda bir sahne dusunun. Turkiye'nin buyukelcisi kursuye dogru yururken, Turk okullarindan mezun buyukelciler ayaga firliyor ve salon alkistan yikiliyor... Yasayanlar gorecek insallah...


    bu satırları okuduğumda gözlerimde canlandı..nasip olur yaşarsak o günleri göreceğiz inşallah..
    o günleri görmek bu işin öncülerine, yüreğini ortaya koyanlara,ekmeğinden aşından bölüp destek olanlara,oralara kadar can canan
    dinlemeden büyük aşkla gidenlere,bütün milletimize ecdadımıza çok yakışır gerçekten...



    Bizim bir hayâlimiz var...



    Fethullah Gulen ismi, giderek daha sIk olarak sinirlarimizin otesinden anilir oldu.

    Gulen ismi, bu yilin basinda Davos'ta Dunya Ekonomik Forumu tarafindan hazirlatilan "Islam ve Bati: Diyalogun Durumu" raporunda yer aldi.



    "Turk Diaspora gruplari sadece Turkiye'ye degil, ornegin Orta Asya ulkelerine de hizmet eden koklu ve buyumekte olan programlara sahiptir. Turkiye kokenli Fethullah Gulen hareketi, okul agini onemli olcude buyutmus ve su anda 100 kadar ulkede calismaktadir. " denildi.



    Mart ayinin basinda unlu Ingiliz dergisi The Economist "Gulen Hareketi"ne sayfalarinda genis yer ayirdi. Dunyanin onde gelen Musluman grubu olmaya dogru ilerleyen bu hareketin kuresel bir guc olarak egitimde aktif olarak yer aldigini yazdi. Hareketin mantikli, seffaf ve diyalogdan yana olan tavrini one cikardi.



    Gectigimiz on gun icerisinde de Fethullah Gulen ismi iki defa uluslararasi basinda yer aldi. Foreign Policy dergisi, Turkiye'den Orhan Pamuk'la birlikte Fethullah Gulen'i, "yasayan en buyuk 100 entelektuel" arasinda gosterdi. ABD'nin en etkin gazetesi New York Times da Pakistan'daki Turk okullarini manset yapti. Foreign Policy dergisi, yuz ismi belirlerken kriterlerini soyle yazdi: "Adaylar yasiyor ve halen kamusal hayatta faaliyet gosteriyor olmali. Alanlarinda mustesna konuma sahip olup, ayni zamanda kendi ulkelerinin de sinirlarini sIkca asarak daha genis alanda tartismayi etkileme kabiliyeti gostermeli."



    Bugun dunyanin pek cok ulkesinde universitelerde "Gulen kursuleri" kuruluyor, Gulen adina enstituler aciliyor.



    Sayin Gulen, Anadolu insaninin yurekten destekledigi bu tarihî hamle hareketinin, kendi ismiyle anilmasindan buyuk rahatsizlik duyuyor. Her firsatta, isminin one cikmasindan dolayi, o fedakâr ogretmenlere, ogrencilere, isadamlarina, esnaflara, iscilere, memurlara ve onlara destek veren entelektuellere, hâsili milyonlara haksizlik edildigini israrla soyluyor. Ne yapalim ki, bu hareketler onun ismiyle ses getiriyor, onun ismiyle biliniyor ve aniliyor.



    Sayin Gulen'in onculuk ettigi, tavsiyeleriyle guclendirdigi bu gonulluler hareketine, onun egitim ve diyalog alanindaki meyvelerine laf edenler oldugunu, karalama kampanyalari yurutuldugunu de biliyoruz. Insanlik adina yapilan hayirlara, iyiliklere, guzelliklere her devirde karsi cikan hasta ruhlar olmustur. Mesela bu milletin bir ferdi nasil olur da, bayragimizi dunyanin her kosesinde dalgalandiran insanlara laf soyleyebilir? Turk okullari sayesinde bugun Istiklal Marsi'miz pazartesi ve cuma gunleri neredeyse hic kesilmeden 24 saat boyunca soyleniyor. Bundan icimizde kim rahatsizlik duyabilir? Iste Turkce olimpiyatlarinda goruyoruz, dilimiz artik bir dunya dili haline gelmis, 100'den fazla ulkenin rengârenk cocuklari bizim turkulerimizi, sarkilarimizi soyluyor. Bundan etkilenmeyen kimdir, kimlerdir acaba?



    Iki elestiri var ki, cevabi verildigi halde bitmiyor, kesilmiyor.



    Birincisi "degirmenin suyu nereden geliyor?" Cevap; millet evlatlarinin alin teri kazanclari.. . Eger bu okullarin, hizmetlerin icinde tek kurus yabanci parasi olsaydi Amerika'nin, Rusya'nin, Ingiltere'nin, Fransa'nin, Almanya'nin butun dunyanin istihbarat birimleri bunu simdiye kadar elli defa ortaya cikarirdi. Hele bizdeki "ulusalcilar" , ne yapar eder, bulurlardi o parayi...



    Ikincisi, "Siradan insanlar bu hizmetleri yapamaz, mutlaka arkasinda baska gucler vardir.. Amerika vardir" elestirisi. Bu elestiriye Sayin Gulen'in muthis bir cevabi var: "Allah'in buyuklugunu gormeyen insanlar, sebepleri gorurler ve 'bu proje cok buyuk, arkasinda Amerika olmali, Avrupa olmali..' derler."



    Artik o elestirilere milletce aldirmiyoruz. Bizim simdi bir hayalimiz var.. 20 yil sonra Birlesmis Milletler Genel Kurulu'nda bir sahne dusunun. Turkiye'nin buyukelcisi kursuye dogru yururken, Turk okullarindan mezun buyukelciler ayaga firliyor ve salon alkistan yikiliyor... Yasayanlar gorecek insallah...



    08.05.08 – Huseyin GULERCE

    alptraum ve Henna bunu beğendiler.
  2. Alt 09-02-2008, 00:18 #2
    xyzt Mesajlar: 384
    yaptıkları hizmetler güzel. tebrik ederiz. ama bir insanoğlunu çok fazla yüceltmek doğru değil. neredeyse peygamber yerine koyacak kimileri. bunlar yanlış.

  3. Alt 09-02-2008, 16:03 #3
    ravza2 Mesajlar: 9
    xyzt´isimli üyeden Alıntı
    yaptıkları hizmetler güzel. tebrik ederiz. ama bir insanoğlunu çok fazla yüceltmek doğru değil. neredeyse peygamber yerine koyacak kimileri. bunlar yanlış.


    herkesin bazı şeyleri algılayış tarzı farklıdır masaya bdiyelimki birisi masa dedi birisi sıra birisi de ALLAH peki bu masanın suçumudur yoksa ona öle bakanların mı?...

    alptraum ve safinaz bunu beğendiler.
  4. Alt 03-07-2009, 06:47 #4
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Hayirlisi olsun insaallah.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.