Uzun süredir Kozmik Bilim takipçileri tarafından ilgiyle beklenen şifalı taşlardan yapılmış kolye, yüzük ve küpeden oluşan 3’lü Kozmik takı setleri satışa sunuldu. Hindistan'tan özel olarak getirilen takı setleri, ruhsal sıkıntılardan tutun da bedendeki bir çok rahatsızlığa iyi geliyor!

Taşlar, öteden beri insanoğlunun ilgisini çekiyor. Kainat Eczanesi'nin insana sunduğu şifa kaynaklarından birisi de çeşitli renk ve desenler taşıyan taşlardır. Yüz yıllardır gerek koruyucu hekimlikte gerekse tedavi edici hekimlikte kullanılan taşlar, özellikle son yıllarda daha fazla kullanım alanı bulmaktadır.

İnsanların hem beden hem de ruh sağlığına iyi gelen taşlarla ilgili olarak, Kozmik bilim konusundaki çalışmaları ile tanınan stratejik araştırma uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki, taşların hayatımızdaki yeri, hangi taşın hangi hastalığa karşı kullanılması gerektiği konularında bizleri aydınlatarak, özel olarak hazırladığı Kozmik taşları sevenleriyle buluşturdu.

Taşların Oluşumu

Taşlar; güneş, güneşin harareti ile toprağın su ile karışması sonucu oluşan çamurun “taş”laşması ile oluşur. “Taşların rengi” de güneşin etkisi dışında bulunduğu yerin ve ortamın arzdaki konumuna göre, arz dışındaki yıldızların ve bilinen gezegenlerin ışığının etkisiyle renklenir. Tedavileri edici özelliği bulunan taşların önemlilerini şöyle sıralayabiliriz:

Akik (agat), akuamarin, amazonit, amatist (mor yakut), andaluzit, apatit, aragonit, ay taşı, azurit, dioptaz, elmas, florit, granat, güneş taşı, hematit, inci, iyolit, jasper, kalsedon, kantaşı, kaplangözü, kehribar (amber), krizikol, krizopraz, kristal kuvars, dumanlı kuvars, kum taşı, labradorit, lapis lazuli, malakit, manyetit (mıknatıs), mercan, obsidyen, Oltu taşı, oniks, opal, pirit, safir, sedef, selenit, sitrin, sodalit, topaz, turkuaz, yakut, yeşim, zeberced, zirkon, zümrüt.

Taşlar nasıl bir etkiyle terapi yapıyor?

Kozmik Bilime göre rahatsızlıkların oluşum sebebi, enerji merkezi seviyesindeki bir enerjinin tıkanması ile izah edilir. Dolayısıyla her taşın bir enerji boyutu vardır ve insan vücudundaki enerji merkezleri bu taşların yaydığı minimize dalga boylarıyla korunur. Yani mesela tiroit bezlerinizde sorun varsa, buradaki hücrelerinizde bir enerji blokajı varsa, yüzüğünüzdeki turkuaz buraya uyarı yaparak enerji verir. Sonuçta da enerji akımı dolayısıyla canlanırsınız.

3’lü Kozmik Takı Setlerimizde Kullandığımız Taşlar Nelerdir?

Vücudumuzda bulunan çakra noktaları taşlarımızı nasıl kullanacağımız hakkında bizlere bilgi verir. Çakra’nın kelime anlamı Sanskritçede “tekerlek”tir. Çakralara, tekerlek gibi döndüğü için “çakra” adı verilmiştir. Çakralar enerji bedenimizde var olan ana enerji merkezleridir ve bedenin ortası boyunca uzanan dikey bir çizgi üzerinde vücudun ön ve arkasında yer alırlar. Bu enerji merkezlerinin görevi evrensel enerjiyi alıp, bedenin kullanabileceği frekansa dönüştürmektir. Bedenimizde 7 ana çakra vardır. Çakralar aşağıdan yukarıya doğru numaralandırılır. Her çakranın belli enerjisi ve belli frekansı vardır. En düşük frekanslı olan en alttaki kök çakra, en yüksek olan tepedeki taç veya tepe çakradır. O yüzden numaralama aşağıdan yukarıya doğru yapılmıştır. Her çakraya denk gelen bir rengin enerjisi vardır. Bu renkleri kullanarak çakrada ki sorunları çözebilir ve enerji akışını düzenli hale getirebiliriz.

Nasıl mı?

Tepe Şakra: (7. Şakra)

Kafatasının üst noktasında bulunan tepe (taç) şakrasının rengi mordur. Uyumsuz çalışması halinde, uyku bozuklukları, kararsızlık, olumsuzluk, neşesizlik, kötü hafıza, aşırı sinir ve sık sık baş ağrısına sebep olur. Ametist, florit, havlit, kalsit, kristal kuvars, kyanit, opal, pirit, rutil kuvars, sugulit ve topaz tepe (kök) şakranıza uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde, tepe şakranıza uyumlu mor renk için; erkek takılarında ametist, bayan takılarında ise florit taşı kullanılmıştır.

Alın Şakrası: (6.Şakra- Üçüncü göz)

İki kaşın ortasında bulunan alın şakrasının rengi laciverttir. Uyumsuz çalışması halinde mutsuzluk, bunalım, depresyon, aşırı ego, maddiyatçılık, kibir, ve disiplinsizliğe sebep olur. Lapis, ayolayt, ametist, aventurin, azurit, florit, kristal kuvars, krizokol, kunzit, kyanit, labradorit, opal, pirit, rutil kuvars, safir, sodalit, sugulit ve zümrüt alın şakranızla (üçüncü göz) uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde, alın şakranıza uyumlu lacivert renk için; erkek takılarında lapis, bayan takılarında ise florit kullanılmıştır.

Boğaz Şakrası: (5. Şakra)

Boğazın ortasında bulunan boğaz şakrasının rengi, mavidir. Uyumsuz çalışması halinde, sıkılganlık, konuşamama, aşırı gereksiz konuşma, kendini bastırılmış hissetme ve kendini ifade edememe gibi durumlarla karşılaşılır. Topaz, akuamarin, amazonit, kalsit, kristal kuvars, krizokol, kyanit, labradorit, mercan, pirit, rutil kuvars, safir, sodalit, turkuaz ve turmalin boğaz şakrasıyla uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde, boğaz şakranızla uyumlu mavi renk için; erkek takılarında topaz, bayan takılarında ise akuamarin kullanılmıştır.

Kalp Şakrası: (4. Şakra)

Kalp merkezli bölgede bulunan kalp şakrasının rengi yeşildir. Uyumsuz çalışması halinde, kırılganlık, alınganlık, karamsarlık, gerilim, iç sıkıntısı, her türlü bağımlılıklar, kendini küçümseme ve değer vermeme gibi durumlarla karşılaşılır. Akik, peridot, aventurin, aytaşı, florit, garnet, jasper, kalsit, kantaşı, kristal kuvars, krizokol, krizopras, kunzit, malakit, obsidyen, pembe kuvars, pirit, rodokrozit, rodonit, rutil kuvars, turmalin, unakit, yakut, yeşim ve zümrüt kalp şakrasıyla uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde, kalp şakranızla uyumlu yeşil renk için; erkek takılarında akik, bayan taşlarında ise peridot kullanılmıştır.

Mide Şakrası: (3. Şakra)

Göbeğin iki parmak üstünde bulunan mide şakrasının rengi sarıdır. Uyumsuz çalışması halinde, yoğunlaşamama, konsantrasyon eksikliği, zihinsel dağınıklık, tatminsizlik, hazım sorunları, öfke, hayal kırıklığı hali ve huzursuzluğa sebep olur. Sitrin, aventurin, aytaşı, florit, jasper, kalsedon, kalsit, kaplangözü, kehribar, kristal kuvars, malakit, mercan, obsidyen, peridot, pirit, rutil kuvars, topaz, unakit, yeşim ve zümrüt mide şakrasıyla uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde, mide şakranızla uyumlu sarı renk için; erkek takılarında sitrin, bayan takılarında ise aventurin kullanılmıştır.

Hara Şakrası : (2. Şakra)

Göbeğin alt kısmında bulunan hara şakrasının rengi turuncudur. Uyumsuz çalışması halinde, böbrek ağrıları, prostat, cinsel soğukluk, sorunlu regl, özgüven eksikliği, suçluluk duygusu, aşırı mükemmeliyetçi ve eleştirici olma durumlarıyla karşılaşılır. Akik, aytaşı, güneştaşı, jasper, kalsedon, kalsit, kaplangözü, kehribar, kristal kuvars, mercan, pirit, rutil kuvars ve sitrin 6. şakrayla uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde hara şakranızla uyumlu turuncu renk için; erkek takılarında akik, bayan takılarında ise aytaşı kullanılmıştır.

Kök Şakra: (1. Şakra)

Üreme organları bölgesinde bulunan kök şakrasının rengi kırmızıdır. Uyumsuz çalışması halinde egoistlik, dürüst olmama, sürekli endişe, her şeyin zor gelmesi, öfke, güvensizlik, zorlayıcı olma ve üstünlük taslama gibi durumlarla karşılaşılır. Garnet, akik, dumanlı kuvars, hematit, jasper, kalsit, kantaşı, kaplangözü, kristal kuvars, mercan, obsidyen, oniks, pirit, rutil kuvars, topaz, turmalin ve yakut kök şakrayla uyumlu taşlardır.

Küpe, kolye ve yüzükten oluşan Kozmik 3’lü Takı setlerimizde kök şakranızla uyumlu kırmızı renk için; erkek takılarında garnet, bayan takılarında ise akik kullanılmıştır.

Her kozmik renkle uyumlu en az 10 tane taş vardır. Bizler sizin için en yoğun enerjili olanlarını seçerek hizmetinize sunduk.

Koç: Kırmızı taşlar - Kozmik takılarımızda erkekler için kırmızı taşlardan olan garnet kırmızı), kadınlar için garnet (kırmızı) kullanılmıştır.

Boğa: Zümrüt ( mavi) - Kozmik takılarımızda erkekler için zümrütle aynı guruptan olan yeşil (akik), turkuaz ( mavi ) , kadınlar için akik ( yeşil ) , akuamarin ( açık mavi ) kullanılmıştır.

İkizler: Firuze, zümrüt ( sarı , yeşil ) - Kozmik takılarımızda erkekler için zümrüt ile aynı guruptan olan akik ( yeşil ), turkuaz ( mavi ) ,sitrin (sarı), kadınlar için akik ( yeşil ), sitrin (sarı) kullanılmıştır.

Yengeç: Yengeç: Firuze( mavi,sarı,açık yeşil) - Kozmik takılarımızda erkekler için turkuaz (mavi ) ,akik (yeşil), sitrin(sarı), kadınlar için akik ( yeşil ) , akuamarin(açık mavi), sitrin(sarı)kullanılmıştır.

Aslan: Yakut (Sarı,turuncu) - Kozmik takılarımızda erkekler için yakutla aynı guruptan sitrin(sarı), akik(turuncu), kadınlar için garnet(kırmızı),akik(turuncu),sitrin(sarı) kullanılmıştır.

Başak: Zümrüt(yeşil, beyaz,lacivert) - Kozmik takılarımızda erkekler için zümrütle aynı guruptan akik (yeşil),lapis(lacivert) kadınlar için yine akik (yeşil), lapis(lacivert),inci (beyaz) kullanılmıştır.

Terazi: Terazi: Yakut(mavi,yeşil,sarı) - Kozmik takılarımızda erkekler için yakutla aynı guruptan turkuaz ( mavi ) ,akik(yeşil), sitrin (sarı),lapis( lacivert) , kadınlar için garnet(kırmızı), akik (yeşil), sitrin(sarı) kullanılmıştır.

Akrep: Akrep: Yeşil, mavi taşlar - Kozmik takılarımızda erkekler için akik(yeşil), lapis(lacivert),firuze(turkuvaz), kadınlar için akik (yeşil),lapis(lacivert),akuamarin(açık mavi) kullanılmıştır.

Yay: Yay: Turkuvaz, elmas - Kozmik takılarımızda erkekler için turkuaz ( mavi ) ,lapis(lacivert),sitrin(sarı), kadınlar için akuamarin(açık mavi), lapis(lacivert), sitrin(sarı),inci(beyaz) kullanılmıştır.

Oğlak: Akik, inci (Beyaz ,açık renk) - Kozmik takılarımızda erkekler için akik (turuncu- yeşil ), kadınlar için inci ( beyaz), akik ( turuncu ), akuamarin(açık mavi) kullanılmıştır.

Kova: Akik (sarı) - Kozmik takılarımızda erkekler için akik ( turuncu), sitrin(sarı), kadınlar için akik(turuncu), sitrin(sarı) kullanılmıştır.

Balık: Yakut( beyaz, mavi) - Kozmik takılarımızda erkekler için yakutla aynı guruptan olan turkuaz ( mavi ) ,lapis(lacivert), kadınlar için garnet(kırmızı),inci(beyaz), akuamarin(açık mavi) , lapis (lacivert) kullanılmıştır.

alinti: dr. ahmet maranki