Bu Sistem Değişmeli Alternatif Bir Yaklaşım - Recep YAZICIOĞLU - Ana Fikri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-17-2011 (17:50)   Son Mesaj: 06-22-2011 (01:07)    Cevap: 1    Gösterim: 1058  

    01-17-2011

    Bu Sistem Değişmeli Alternatif Bir Yaklaşım - Recep YAZICIOĞLU - Ana Fikri



    Yayınevi: Birey Yayıncılık
    Basım Tarihi: Aralık 1998
    Kitap Türü: Diğer / Edebiyat

    Doğu Dünyası olarak bir kaç asırdır her alanda büyük bir çöküş süreci yaşamaya devam ediyoruz. Ekonomik, siyasi kültürel ve ilmi açıdan büyük bir bozulma ve gerileme yaşamaktayız. Doğu Dünyası olarak sahip olduğumuz insan gücünü ve zengin yeraltı ve yerüstü nimetlerini, aynı şekilde zengin tarihi mirasımızı kullanmaktan aciz toplumlar haline geldik. İşte bu toplumlardan biri de hiç kuşkusuz Türkiye dir. Kendi halkıyla, kendi değer yargılarıyla bir türlü barışık olmayan bir devlet yapısı ve halka rağmen halkı yönetmeye çalışan bir grup seçkinci bürokrat sınıfı, her konuda uzman olduğunu iddia eden ve fakat her defasında açık veren bir aydın sınıfı ve ülkenin birlik ve bütünlüğü adına kendisini "kraldan daha kralcı gören" bir grup iktidar sahibi insanların bu ülkeyi ne hale getirdiklerini son yaşanan olaylarla hepimiz beraber müşahade ediyoruz.Şayet halkın kendi kendini yönetmesini, kapalı toplumdan açık topluma, fakir toplumdan refah topluma geçmeyi, korkulardan, tabulardan arınmış özgür bir toplum olmak istiyor isek yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı çok iyi tahlil etmek zorundayız.İcraatları ve konuşmalarıyla herkesin bir türlü anlamakta güçlük çektiği hatta aykırı bir vali olarak tanımladığı Recep Yazıcıoğlu işte bu çalışmasıyla bu anlamda sosyal, idari, siyasal ve kültürel hayatımıza büyük bir katkı sağlayacağını ümit ettiğiniz kitapla sizi başbaşa bırakıyoruz.

    Diğer "Recep YAZICIOĞLU" Kitapları:

    1. Sil Baştan







    Bu Sistem Değişmeli Alternatif Bir Yaklaşım - Recep YAZICIOĞLU - Ana Fikri Yorumları




      Permalink - Mesaj no 1  06-22-2011, 01:07

    --->: Bu Sistem Değişmeli Alternatif Bir Yaklaşım - Recep YAZICIOĞLU - Özeti


    Millet olarak bu zamanda elimizdeki değerlerimize sahip olamıyoruz.
    Bir insan kişilerden değilde, sistemden bahsediyorsa ve olması gerekeni söyleyebiliyorsa iyi dinlenmeli. Lakin dinlemek yetmiyor, desteklenmeli de..
    vs.vs

    selametle..
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt