Milletvekili Yemini Sizce Değişmeli mi?

Olayın BDP ekseninde değerlendirlemeden yorumlanmasını gerektiğini düşünüyorum. BDP'nin gündeme getirmesi muhim değil. Onların derdi farklı. “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; ...


  1. Alt 06-22-2011, 00:04 #1
    mhmt Mesajlar: 904
    Blog Başlıkları: 3
    Olayın BDP ekseninde değerlendirlemeden yorumlanmasını gerektiğini düşünüyorum. BDP'nin gündeme getirmesi muhim değil. Onların derdi farklı.

    “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

    Yukarda bahsi geçen yemin hakkında neler düşünüyorsnuz.? Bağlayıcılığını var mıdır? Türkiye halkının inanç ve yapısına uygun mudur?

    selametle..

  2. Alt 07-18-2011, 01:14 #2
    RuŞeN_ALP Mesajlar: 41
    Türkiye halkı tabirini hiç sevmiyorum, bu devlet Türk Devleti ve milletin adı da Türk Milleti. Yeminde de vatanını , milletini seven hiçkimsenin bi sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.