Avustralya vizesi

Vize başvurusu diğer ülkelerin vizelerinden farklı olarak aşama aşama gerçekleşmektedir. Vize belgelerinin hazırlanması aşamasında en önemli ve altı çizilmesi gereken konu bankada 3 ay beklemiş paranın gösterilip gösterilemeyeceğidir. Eğitim masraflarının ...


  1. Alt 02-02-2009, 23:25 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Vize başvurusu diğer ülkelerin vizelerinden farklı olarak aşama aşama gerçekleşmektedir.

    Vize belgelerinin hazırlanması aşamasında en önemli ve altı çizilmesi gereken konu bankada 3 ay beklemiş paranın gösterilip gösterilemeyeceğidir. Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir. Ayrıca sponsor olacak kişi gelir kaynaklarını da belgelemelidir.

    Konsolosluk başvuru sahibinin bütün evraklarını kontrol edip, belgelerinde bir eksik ya da hata görmüyorsa, öğrencinin sağlık muayene formlarını göndererek, konsolosluğun Ankara ya da İstanbul'daki anlaşmalı doktorlarında muayene olmasını ister.

    Sağlık muayenesi sonuçlarında herhangi bir problem yoksa doktor tarafından belgeler konsolosluğa gönderilir.

    Konsolosluk sağlık muayene sonuçlarının kendisine ulaşmasından sonra vize sürecinin tamamlanması ve pasaportun gönderilmesi için öğrencinin okula ödeme yapmasını ister. Ödeme işlemi de tamamlanınca okuldan gelen son teyit belgesiyle (COE) Konsolosluk vizeyi onaylayarak gönderecektir.

    Aşağıda Avustralya öğrenci vizesi içinde başvuracağınız konu ile ilgili başvuru koşullarının ayrıntılarını bulabilirsiniz.

    İNGİLİZCE LİSAN EĞİTİMİ (TU 570 ELICOS)

    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Avustralya'daki enstitülerin kabul ettiği şekilde. Avustralya'da Ingilizce eğitim süresi en fazla 50 haftadır. Eğer seçtiğiniz kurs süresi 10 aydan fazla ise, Ingilizce eğitim süresini en fazla toplam olarak 60 haftaya kadar uzatmak veya yüksek eğitim vizesi almak uzere Avustralya'da başvuru yapmak mümkündür. Kurs süreniz 10 ay veya daha az ise, vizenize uzatmama koşulu uygulanabilir.

    Vizenize 8534-uzatmama koşulu uygulanmışsa, Avustralya'da İngilizce eğitiminizi tamamladıktan sonra Türkiye'ye geri dönmeniz gerekir.

    Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay once bankaya yatırılmış olması gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir.

    ORTAOKUL/LİSE EĞİTİMİ (SECONDARY EXCHANGE PROGRAM) (TU 571 SCHOOLS SECTOR)

    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Avustralya'daki okulların kabul ettiği şekildedir ve en fazla 40 hafta süreli ön-İngilizce eğitimi alınabilir.

    Bu tür vizeye başvuru için 18 yaşından küçük İlkokul 6'inci sınıfı tamamlamış olmak gerekmektedir. Ayrıca, öğrencinin yaşının Avustralya'daki ortalama sınıf yaşlarına uygun olması gerekir. Exchange programı öğrencileri haricindeki öğrenciler için eğitim süresi en az 16 ay'dır (ön-İngilizce eğitim süresi hariç).

    Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay once bankaya yatırılmış olması gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir.

    MESLEKİ EĞiTiM & ÖĞRETİM (ÖRNEĞIN, TAFE & İŞ İDARESI OKULLARI)
    (TU 572 - VOCATIONAL EDUCATION AND TRAINING)


    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Genel veya Akademik IELTS sınavına girerek en az 5.5 veya 4.5 puan almak gerekmektedir. Mesleki eğitim derslerine hemen başlayabilmek için IELTS sonucunuzun en az 5.5 puan olması gerekir. Eğer IELTS sonucunuz en az 4.5 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra IELTS puanınızı yükselterek, mesleki eğitim derslerinize başlayabilirsiniz. Eğer eğitim süreniz 10 ay ya da daha az ise, vizenize uzatmama koşulu uygulanabilir.

    Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir.

    YüKSEK ÖĞRENİM (ÜNİVERSİTE'DE LİSANS EĞİTİMİ) (TU 573 - HIGHER EDUCATION)

    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Akademik IELTS sınavına girerek en az 6.0 veya 5.0 puan almak gerekmektedir. Seçtiğiniz üniversite programı derslerine hemen başlayabilmek için sınav sonucunuzun en az 6.0 puan olması gerekir. Foundation programına başlamak icin 5.5 gerekmektedir. Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra, IELTS puanınızı yükselterek, üniversite programı derslerinize başlayabilirsiniz.

    Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olmasi gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir.

    Gösterilmesi gereken para miktarı, 2 yıllık eğitim ücreti ve yaşam masraflarının tümünü karşılayabilecek oranda olmalıdır. Eğitiminizin geri kalanı kısmı içinse yeterli paranız/imkânınız olduğuna dair bir beyanname imzalamanız gerekmektedir.

    YÜKSEK LISANS ve DOKTORA - TU 574 POSTGRADUATE RESEARCH

    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Akademik IELTS sınavına girerek en az 6.0 veya 5.0 puan almak gerekmektedir. Yüksek lisans veya doktora derslerine hemen başlayabilmek için sınav sonucunuzun en az 6.0 puan olması gerekir. Eğer IELTS sonucunuz 5.0 puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra, IELTS puanınızı yükselterek, üniversite programı derslerinize başlayabilirsiniz. Eger eğitim süreniz 10 ay ya da daha az ise, vizenize 8534- uzatmama koşulu uygulanabilir.
    Yüksek lisans/doktora vizesi için para kaynağı herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaş olabilir ama o kişinin (kişilerin) bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir. Gösterilmesi gereken para miktarı, eğitiminizin ilk yıl ücreti ile yaşam masraflarını karşılayabilecek oranda olmalıdır. Eğitiminizin geri kalanı (ikinci ve ücüncü yılı) içinse yeterli paranız/imkanınız olduğuna dair bir beyanname imzalamanız gerekmektedir.

    BELGESİZ EĞİTİM (University Exchange Program) (TU 575 - NON-AWARD)

    Vize Kabulünden önce İngilizce Yeterlilik: Genel veya Akademik IELTS sınavına girerek en az 5.5 veya 4.5 puan almak gerekmektedir. Program derslerine hemen başlayabilmek icin sınav sonucunuzun en az 5.5 puan olması gerekir. Eğer IELTS sonucunuz 4.5-puan ise, en fazla 30 haftalık İngilizce Lisan Eğitimi (ELICOS programını) tamamladıktan sonra IELTS puanınızı yükselterek, program derslerinize başlayabilirsiniz.

    Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz para herhangi bir aile ferdi, akraba veya arkadaşınıza ait olabilir, ama o kişinin bir garanti mektubu yazarak, sizin Avustralya'daki masraflarınızı karşılamayı taahhüt etmesi ve masrafların tümünü karşılamak üzere göstereceği paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay once bankaya yatırılmış olmasi gerekmektedir. Gelir kaynaklarını da göstermesi gerekmektedir.

    DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR


    Avustralya'da 12 haftaya kadar olan kısa süreli eğitimlerde ziyaretçi vizesi alınabilmektedir. Ancak konsolosluğun tercihi hangi amaç için gidiyorsanız o vizeye başvurmanız yönündedir.

    Eğitiminiz full time olmalıdır. Derslerinizin en az %95'ine katılım zorunluluğunuz vardır. Derslere katılmamanız veya vize kurallarına uymamanız vizenizin iptaline yol açabilir.

    Avustralya'da öğrenci çalışma izni aldıktan sonra haftada en fazla 20 saate kadar çalışabilirsiniz.

    Vizenizin geçerlilik süresi kayıt olduğunuz eğitim programı sürenize göre belirlenir. Bir eğitim programını tamamladıktan sonra başka bir programda eğitiminizi devam ettirmeye karar verdiğiniz takdirde, vizenizi Avustralya'da uzatabilmeniz için bankada göstermeniz gereken para miktarın toplam eğitim ve yaşam giderlerinizin 2 katı olmalıdır.

    AVUSTRALYA Vize Ücreti: 430 Avustralya Doları, YTL olarak ödenir. (Yalnızca YTL kabul edilirve Konsoloslukça belirlenen kur temel alınır.) Vize ücretinde zaman içinde olabilecek değişiklikler için Optima Yurtdışı Eğitim'den bilgi alabilirsiniz.

    Vize Formu: Vize formu İngilizce doldurulmaktadır. Optima sizin için vize formunuzu dolduracak ve her aşamada devrede olacaktır.

    AVUSTRALYA ÖĞRENCİ VİZESİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR


    Başvuru formunun tümü İngilizce ve siyah tükenmez kalemle doldurulup başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

    Pasaport en az altı ay geçerli ve içinde vize konulabilecek boş sayfasının olması gerekmektedir.

    4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

    Nüfus Cüzdanı fotokopisi

    Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği

    Sabıka kaydı

    Başvurulan okuldan kabul belgesi: Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini kapsamalıdır.

    Okul ücretlerini ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren kanıtlar :
    Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa maaş bordroları, eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, sigortalı işe giriş bildirgesi

    Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse : Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri

    Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları (Eğitim masraflarının tümünü karşılamak üzere göstereceğiniz paranın tamamının başvuru tarihinden en az 3 ay önce bankaya yatırılmış olması gerekmektedir.)

    Tapular, araç ruhsatları

    Kira kontratları ve kira geliri olan tapular

    Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi

    Eğer çalışıyorsanız iş vereninizden mektup

    Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi
    Akademik transcriptler ve diplomalar

    Burs ya da banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler
    Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı

    Varsa Evlenme cüzdanı

    Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar

    Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti

    Askerlik tecil/terhis belgesi

    Daha önce bir dil kursuna gitti iseniz devam kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup

    Eğer Avustralya'da sertifika/diploma/üniversite eğitimi görmeyi planlıyorsanız, IELTS sınav sonucunuz

    Velileri olmadan Avustralya'ya seyahat eden 18 yaşın altındaki çocuklar, velilerinin seyahat etmelerine izin verdiklerini belirten noter onaylı bir mektup sunmalıdır


    alinti: egitimavusturalya

  2. Alt 02-02-2009, 23:31 #2
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    BORDROLU ÇALIŞAN OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

    # Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi, (yeni işe girilmiş ise eski SSK işe giriş bildirgesi gereklidir)
    # Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, AVUSTRALYA konsolosluğuna, şirket sahibi tarafından yazılan şirketteki görevinizi, seyahat detaylarınızı ve vize talebinizi belirten dilekçe,
    # 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi,
    # Son üç aylık bordro fotokopisi,
    # Ticari seyahatleriniz için AVUSTRALYA da bulunan firmadan davetiye,
    # 2 adet resim, (beyaz fonlu ve yeni çekilmiş olması gereklidir)
    # Şirketin imza sirkülerinin fotokopisi,
    # Banka hesap cüzdanının fotokopisi,
    # Pasaport,
    # Gayrimenkul tapusu fotokopisi,
    # Şirketin vergi levhasının fotokopisi,
    # Kredi kartlarının fotokopisi,
    # Seyahat süresini içine alan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası,
    # Şirkete ait ticari sicil gazetesinin fotokopisi,
    # Yeni tarihli faaliyet belgesinin fotokopisi gerekmektedir.


    ŞİRKET SAHİBİ OLARAK OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

    # Seyahat süresini içine alan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası,
    # Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, AVUSTRALYA konsolosluğu nun vize bölümüne yazılmış olan, seyahat detaylarınızı ve vize talebinizi belirten dilekçe,
    # Ticari seyahatleriniz için AVUSTRALYA da bulunan firmadan davetiye,
    # Kredi kartlarının fotokopisi,
    # Pasaport,
    # Banka hesap cüzdanının fotokopisi,
    # Şirkete ait ticari sicil gazetesinin fotokopisi,
    # Yeni tarihli faaliyet belgesinin fotokopisi,
    # Şirketin imza sirkülerinin fotokopisi,
    # Şirketin vergi levhasının fotokopisi,
    # 2 adet resim, (beyaz fonlu ve yeni çekilmiş olması gerekli)
    # Önceden ayarlanmış olan otel ve uçak rezervasyonları,
    # Gayrimenkul tapusu fotokopisi gerekmektedir.


    ÖĞRENCİ OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

    # 2 adet resim, (beyaz fonlu ve yeni çekilmiş olması gerekli)
    # Anne veya babanın geçerli veya önceden almış olduğu AVUSTRALYA vizesinin fotokopisi,
    # Eğer öğrenci 18 yaşını doldurmamış ise, AVUSTRALYA ya seyahat edebilmesi için anne ve babadan alınan izin kağıdı,
    # Aile içerisinde şirket sahibi veya bordrolu çalışanlar var ise yukarıda belirtilen belgelerin tümü eklenmeli,
    # Seyahat süresini içine alan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası,
    # AVUSTRALYA Konsolosluğu nun vize bölümüne yazılmış olan dilekçe,
    # Pasaport,
    # Okuldan alınan yeni tarihli öğrenci belgesi gerekmektedir.


    EMEKLİ OLARAK AVUSTRALYA VİZESi ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

    # Pasaport,
    # Seyahat süresini içine alan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası,
    # Banka hesap cüzdanının fotokopisi,
    # Emeklilik cüzdanının fotokopisi,
    # AVUSTRALYA Konsolosluğu nun vize bölümüne yazılmış olan dilekçe,
    # Gayrimenkul tapusu fotokopisi,
    # 2 adet resim, (beyaz fonlu ve yeni çekilmiş olması gerekli)
    # Sağlık karnesinin fotokopisi gerekmektedir.


    EV HANIMI OLARAK AVUSTRALYA VİZESİ ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

    # Eşinin geçerli veya eski AVUSTRALYA vizesi var ise fotokopisi,
    # Seyahat süresini içine alan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası,
    # Banka hesap cüzdanının fotokopisi,
    # 2 adet resim, (beyaz fonlu ve yeni çekilmiş olması gerekli)
    # AVUSTRALYA Konsolosluğu nun vize bölümüne yazılmış olan dilekçe,
    # Pasaport,
    # Eşi çalışıyor ise veya şirket sahibi ise yukarıda belirtilen belgelerin tümü eklenmeli,
    # Gayrimenkul tapusu fotokopisi gerekmektedir.


    DİKKAT!
    Yurtdışına seyahat yapanların, seyahat amacına uygun bir tip vize almaları gerekir. Seyahat amacına uygun olmayan vize alan veya seyahat amacını kanıtlayamayan şahıslar, İlgili ülke sınır makamları tarafından ülkeye sokulmayabilir.

    ALINTI: vizesi

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.