Mavi/Pembe Kart

Selam arkadaslar, 2 aydir TR de yasiyorum ve ben acikca sizin cektiginiz kadar zorluk cekmedim bu mavi kartla. Elimden geldikce size yardimci olmaya caliscagim. bende Nüfüs kaydinda hic bir sorun ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

  1. Alt 07-14-2013, 13:02 #21
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Selam arkadaslar, 2 aydir TR de yasiyorum ve ben acikca sizin cektiginiz kadar zorluk cekmedim bu mavi kartla. Elimden geldikce size yardimci olmaya caliscagim. bende Nüfüs kaydinda hic bir sorun cikmadi. nufüs dairesi olsun, muhtarlik olsun hic sorunsuz kabul ettiler. Banka hesabina gelince orda biraz sorunlar yasadim ama eger tanidiginiz bir bankaci varsa hic sorun olmuyor ama eger prosedürlere uymak zorunda kalirsaniz yapacagini tek sey su: Vergi dairesine gidip, vergi numarasi almak, daha sonra yabancilar subesinden ikametgah tezkeresi cikartiyorsunuz (2 hafta sürüyor, kitap harc bedeli 98tl) bu ikametgah tezkeresini aldiktan sonra, yabancilar subesinden tekrardan yabanci kimlik numarasi icin basvuruyorsunuz ve bu islemde bir 10-14 gün sürüyor, böylelikle bu evraklarla bankadaki tüm islemlerinizi yapa biliyorsunuz.
    Ilgimi ceken bir olay oldu: Is geregi saglik raporuna ihtiyacim vardi. normal bir saglik ocagi kimligimi tanimlayamadi ama özel hastanede sorun cekmedim?
    Buarada Adliye isleri olsn, sabika kaydi islermleri olsn, bu islemleri rahatlikca mavi kartla yapa bilyiorsunuz, hic sorun olmuyor.

    Benim size sorum, suan normal bir devlet hastanesine gitsem veya saglik ocagina orálarda bu mavi kart sorunsuz geciyormu??? Sonucta T.C. kimlik numaram gözükmüyor (kapali) ???

  2. Alt 09-29-2013, 04:37 #22
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    SGK dan mavi kartını gösterip kaydını aktif hale getirmelisin ki hastanelerde,sağlık ocaklarında,eczanelerde kaydın aktif olsun buda tabi bi sigortalı işe başladıktan sonra mümkün oluyor...

  3. Alt 10-28-2013, 13:24 #23
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    SGK da aktif hale getirdiğinizde hastanelerde bir sorun olmuyor. Ancak sağlık ocaklarında yine hizmet alamıyorsunuz. Aile hekimliğini kapsamıyormuş. Aynı sorunu yaşadım. Nedenini ben de bilmiyorum

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.