Mavi/Pembe Kart

Misafir ´isimli üyeden Alıntı ↑...



  1. Alt 02-28-2011, 16:48 #11
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Misafir´isimli üyeden Alıntı
    Mavi kart hikayesi mavi kartile türkiyede hic bir islem yaptiramazsin aynen yamancilara uygulanan islemleri aynisini uyguluyorlar:ikametkag cikaramiyorsun oturma izin aliyorsun süreli:mavi karta verilen tc:kimlik numarasi hic ama hic bir islem yaptiramiyorsun: Ne noterde:tapudanede nüfüsta mavi kart ile türkiyede bir yabancisintürkiyede ufak bir yatirim yapmak istedim önume bir sürü birokisi engelelercikti:gecici tc :kimilik numarasi almak icn 3 hafta bekliyeceyim:insanlarin zamanin bosa harciyorlar: Bos zamana enersitüketiyoruz:beni tavsiyem bulundugun ülkede yasamaya calismak ben artik izine bili gitmek istemiyorum türkiyiye

    6 yıldır Mavi Kart ile Türkiye'de yaşıyorum. Ne bir zorluk çektim ne de bir engelle karşılaştım. Bence Türkçe'yi bilmemekten kaynaklanan sorunlarla karşılaşmışsınız.

  2. Alt 03-04-2011, 22:19 #12
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    merhabalar arkadaşlar benimde şu mavi kartla sorun yaşıyorum evlenmeden önce çıkarmıştım ve evlendim şimdi işe girecem ve ikametkah ,saglık raporu sigorta işlemlerini yapamıyorum nereye başvurmam gerekiyo veya nasıl degiştirebilirim yardımcı olurmusunuz lütfen..

  3. Alt 03-29-2011, 15:40 #13
    Ziyaretci
    Gonca Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    5203 sayili kanunla taninan haklarin kullanilmasina iliskin belge-Mavi/Pembe Kart

    1 senedir sigortalı bir şeklilde Türkiye'de yaşamaktayım. Fakat buna rağmen bankalar Alman vatandaşı olmam sebebiyle bana kredi kartı vermiyorlar. O halde bu mavi kartın ne işlevi var? Burada sigortalı çalışmama rağmen bankalar bana yabancı muamelesi yapıyorlar.
    Yurt dışında TC vatandaşı iken yaşadığımda dahi böyle çifte standart görmedim ben...
    Bana öneride bulunmak isteyen var mı? Acaba hangi bankalar yabancı uyruklulara kredi kartı veriyor?

  4. Alt 06-08-2011, 15:43 #14
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Noterlerde mavi kart ile işlem yapamazsınız. Kimlik numaranız da Bilgisayarlarda görünmüyor. Almanya pasaportumun tercümesini notere tasdik ettirdim. Şimdi de tüm işlemlerimi bu noter tasdikli tercüme ve pasaport ile yapmak zorundayım. Fakat bunu da sadece tek bir Noter kabul ediyor BURSA da. Şirket sahibi olarak çok sıkıntı çektim. Araba devri yapamadım. başka şehirlerden Bursa ya dönmek zorunda kaldım. çünkü mavi kartın gerçekten hiç bir önemi yok.
    Aklı başında bir Devlet veya içişleri bakanlığı bizi bu belirsizlikler içinde kalan sıkıntılarından kurtarması için neler yapmalıydı yazıyorum:
    Türkiye de bulunan Noterlere Devlet dairelerine bu konuda en mağdur olan bizlere bir açıklama gelmeli. Mavi kartı gören ne anlama geldiğini anlamalı. Ve bunun bir geçerliliği olmalı.

    İç işleri bakanlığına yazdığım iki Emailin cevabı dahi gelmedi. Var mı acaba öyle bir Kurum ..???

  5. Alt 06-29-2011, 02:55 #15
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    selam arkadaslar..Acikcasi Türkiyede cogu Devlet kuruluslari ve memurlari mavi kartin ne oldugunu bilmiyorlar...Acikcasi Devletin memurlarini biraz daha fazla bilgilendirmesi ve egitmesi gerekiyor...

  6. Alt 06-13-2012, 18:22 #16
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Merhaba Arkadaşlar,

    ben de 3 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. alman vatandaşı ve mavi kart sahibiyim. mavi kart ile Türkiye'de hiç bir sorun yaşamıyorum diyenler sesleniyorum. evet, mavi kart Türkiye'de birçok kapıyı açıyor. nerdeyse bütün işlemleri türk vatandaşları gibi halledebiliyorsunuz. ben mavi kart ile avukatlık ruhsatımı bile aldım burada. ancak şöyle birşey var: evlendim ve soyadım değişti. işte burada sorunlar başlıyor. vatandaşlıktan çıkınca kaydınız dondurulduğu için, daha doğrusu nüfusta artık kaydınız kapalı kayıt olarak göründüğü üçin, kütüğünüzde hiç bir değişiklik yapılamıyor. bu mümkün değil. pasaportunuzda vs. yeni soyadınız yazıyor, mavi kartınızda kızlık soyadınız. hastanede nüfus müdürlüğüne bağlandıkları için T.C. kimlik sorgulamasında işlem yapılamaz ya da bu kişi ölmüştür gibi saçmalıklar bile ortaya çıkabiliyor. bankalar mernis sorgulaması yaptıkları için merniste yine kızlık soyadım çıkıyor, pasaportum da ise yeni soyadım yazıyor. kısaca banka hesabı bile açtıramadım. doktora giitmeye bile korkuyorum artık. saatlerce mavi kartı anlatmaktan, içişleri bakanlığının, başbakanlığının cevaplarını tekrarlamaktan bıktım artık.
    avukatlık ruhsatımı bile alırken sorunlar çıktı. aradılar, kimliğinizi çıkartamıyoruz çünkü mernis sorulamasında soyadınız farklı çıkıyor dediler. anlattım, anladılar da. ama yine de bu sorunu nasıl çözeceklerini bilemediler. dosyam barolar birliğinin hukuk servisine gönderildi, haftalarca incelendi, daha sonra adalet bakanlığında aynı şey oldu. sonunda ruhsatımı verdiler, avukat kimliğimi de çıkartırken mernise bağlanarak değil, özel uygulamalar ile çıkarttılar. bu işlem ilk kez bende gerçekleşmiş. defalarca bunu bana söylediler.
    mesleğim sebebiyle Tapu dairelerinde çok işim oluyor. ancak orada da kimlik sorgulaması yapıldığından tapu işlemleri ile ben ilgilenemiyorum. diğer avukat arkadaşlar bakıyor.sgk da dakızlık soyadım ile kayıtlıyım.
    anlayacağınız: erkekseniz veya soyadınız değişmedi ise mavi kart ile türkiyede hiçbir sorun yaşamazsınız. ancak evlendiyseniz: bol şans!!!!

    yabanGülü bunu beğendi.
  7. Alt 06-18-2012, 13:11 #17
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    verdiginiz bilgi icin cok tsk ederim.

    evlenecek arkadaslar, evleneceginizi mavi karti aldiginiz yere bildirin ve soy isminizi degisirin.

  8. Alt 06-18-2012, 14:29 #18
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Maalesef evlendiğinizi mavi kartı aldığınız yere bildirseniz de mavi kartta ve nüfus kayıtlarında hiçbir işlem yapamıyorlar. Ben denedim. Daha önce de yazdığım üzere kaydınız kapatılmış oluyor, bu nedenle işlem yapılamıyor.

    Ama bir iki ay içinde bütün bu sorunlar çözülecekmiş: Bakınız 18 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 28296 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"....

  9. Alt 12-16-2012, 18:49 #19
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Slm arkadaslar bende 4 Aydir Mavi kartimla tr de yasiyorum ve simdiye kadar sorun olmadi sgk vesayle.
    Tek bir sorun var oda bankalarin Kredi Karti Vermemesi hatta Parakarti oldugu Yapikredi bile vermiyor Yardim edebilecek arkadaslar varmi Aramizda.
    Saygilarla

  10. Alt 01-25-2013, 12:56 #20
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    bende 4 senedir türkiyede yasiyorum ve bendede ayni sorun var bende alman uyrukluyum ve mavi kartim var... evliyim ama muhtarda bekar olarak geciyorum mavi kartla sadece gösterdimi doktora gözükebiliyorum...hic bisey üzerime yapilamiyor cünkü pasaporta esimin soyadi geciyor mavikartta bekarlik adim geciyor nasil bi cözüm bulabilcez buna ya...yardim edecekler arkadaslar varmi aranizda ...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.