Sahte müftüye dikkat

Dini konularda ahkâm kesme işini abartan Baykal, “Türban Kur’an’da yoktur” dedi.

“Din düşmanlığı!”CHP Lideri Deniz Baykal’ın, dün Meclis Grubu’nda yaptığı, bildik tek parti klişeleri ve “fıkhi fetvalar”la dolu konuşması, kamuoyunda büyük tepki topladı. İşi, “Kur’an’da başörtüsü yoktur”a kadar getiren CHP lideri, ağzına sakız ettiği “Din siyasete alet ediliyor” argümanını yineledi. 'Türban Kur’an-ı Kerim'in emri değildir' diyen Baykal, vatandaşların tepkisini çekeceğine emin olduğu için de “Kimse bu konuları din düşmanlığı ile bağdaştırmamalı” diye konuştu.Ahkâm kesme!
Boyalı medyanın bile yalan olduğunu itiraf ettiği ve faili yakalanan Tarsus’taki “şırınga” olayını dahi gündeme getiren Baykal’ın, dini konularda da ahkâm kesmesi, “başörtüsü düşmanlığı” olarak yorumlandı. Kamuoyu, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin lideri olarak Baykal’ın, kendini fetva makamı gibi görerek ayırımcı politikalar izlemek yerine, CHP ile halkın barışmasını sağlamak için başörtüsü sorununun çözümüne öncülük etmesini bekliyor.

HABER MERKEZİCHP Lideri Deniz Baykal’ın, dün Meclis Grubu’nda yaptığı, bildik tek parti klişeleri ve “fıkhi fetvalar”la dolu konuşma kamuoyunda büyük tepki topladı. Gazetelerde yer alan asparagas “irtica” haberlerini mesnet alarak işi, “Kur’an’da başörtüsü yoktur”a kadar getiren CHP lideri, ağzına sakız ettiği “Din siyasete alet ediliyor” argümanını yineledi. CHP lideri Deniz Baykal, türban konusunda gerçeklerin kendini gösterdiğini, tereddütlerin ortaya çıktığını iddia ederek, "Sekizinci gün oldu daha Çankaya'dan çıkmadı” dedi.

Türban ile başörtüsünün farklı şeyler olduğunu öne süren Baykal parti grubunda yaptığı konuşmada, "Başörtüsü dışarıdan ithaldir. Türk halkının bir giysisi değildir. Türban'ın Kur'an’ı Kerim'de zorunlu olmadığı bu tartışmalarda anlaşılmıştır. Dini gerçeklerin ortaya çıkması kimseyi rahatsız etmemelidir. Bu tür konuşmalardan rahatsız olanlar var. Bu tür konuşmaları konuşmaların laikliğe aykırı olduğunu da iddia edenler var. Laiklik, dini konuların açığa çıkmasına karşı değildir, bunda hiçbir sakınca yoktur. Dine saygı göstermek, dinin değerlerini ortaya koymak laikliğe aykırı değildir. Biz çıkıp 'türban Kuranı Kerim'in emri değildir' diyoruz ve söylüyoruz. Bunlar çok yararlı olmuştur. Kimse bu konuları din düşmanlığı ile bağdaştırmamalı. Hal böyle iken anayasaya dinin öngörmediği biçimi kural olarak koymayın. Ortadaki bilgi eksikliğinden yararlanarak bir örtünme biçimi dayatılıyor." Eğitimin içine dini kimliği ön plana çıkaracak bir düzenlemenin kötü sonuçlar ortaya çıkaracağını savunan Baykal, bu uygulamanın devlet dairelerine ve liselere sıçrayacağı iddiasını bir kez daha tekrarladı.

Baykal’ın çaresizliği
Baykal’ın günlerdir boyalı medyanın bile yalan olduğunu itiraf ettiği ve faili yakalanan Tarsus’taki “şırınga” olayını dahi gündeme getirmesi, CHP liderinin içine düştüğü çaresizlik olarak yorumlanırken, Baykal’ın, dini konularda da ahkâm kesmesi, “Baykal Fetva makamı mı oldu?” sorularına neden oldu. Kamuoyu, Atatürk’ün kurduğu CHP’nin lideri olarak Baykal’ın, ayırımcı politikalar yerine, CHP ile halkın barışmasını sağlamak için başörtüsü sorunun çözümü için öncülük etmesini bekliyor.
................

Selametle..