Sahte cep telefonlarına dikkat!   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-27-2008 (02:35)   Son Mesaj: 02-02-2008 (01:50)    Cevap: 2    Gösterim: 1042  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen lotototo

    01-27-2008

    Sahte cep telefonlarına dikkat!

    Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği tarafından, piyasada 3 ayrı markanın sahte telefonlarının satıldığını belirtildi.



    Oysa sahtesi yapılan ünlü markaların çift sim kartlı öyle bir modeli yok" dedi. Dursun, yaptığı açıklamada, son günlerde Çin’de üretilen sahte cep telefonlarının piyasada satıldığını tespit ettiklerini söyledi. Uluslararası 3 markanın sahte telefonlarının yapıldığını bildiren Dursun, "Genellikle çift sim kartlı sahte telefon modelleri yapmışlar. Oysa sahtesi yapılan ünlü markaların çift sim kartlı öyle bir modeli yok. Kutusuna, telefona bakıldığında uluslararası markaların orijinal logolarının vurulduğu, modellerin benzetildiği görülüyor" dedi.

    Üretilen sahte telefonların kullanma kılavuzlarının ve garanti belgelerinin orijinallerine benzetilmeye çalışıldığını belirten Dursun, "Ciddi bir sahtecilik var. 3 ayrı markanın 7 ayrı modeli sahtecilik yoluyla tezgahlarda satılıyor" diye tüketicileri uyardı.

    Imei numaraları klonlanmış!

    Türkiye’ye yasa dışı yollarla sokulan sahte telefonların hemen hemen hepsinin klon telefon olduğunu ifade eden Dursun, "8-10 yıl önce Türkiye’ye yasal yollarla sokulmuş, ama artık kullanılmayan cep telefonlarının IMEI numaralarını kopyalayarak, bu sahte telefonlara klonlamışlar. Böylece sahte cep telefonlarını, Merkezi Cihaz Kayıt Sistemi’nde yasal gibi göstermeye çalışıyorlar.

    Cep telefonu alırken

    Dursun, tüketicilerin cep telefonu alırken dikkat etmesi gereken 5 altın kuralı şöyle sıraladı:

    Fatura ve garanti belgesini mutlaka alınız.
    Garanti belgenizin doldurulmuş olduğunu kontrol ediniz.
    Cep telefonunuzun elektronik kimlik numarasının (IMEI fatura ve
    garanti belgesi üzerine kaydedilmiş olduğunu kontrol ediniz.
    Kutu içerisinde yetkili teknik servis adres ve bilgilerinin ve Türkçe
    kullanma kılavuzunun bulunduğunu kontrol ediniz.
    Cep telefonunuzda *#06# tuşlarını kullanarak ekranda beliren IMEI numarası ile fatura ve garanti belgesi üzerine kaydedilen IMEI numarasının aynı olduğunu kontrol ediniz.

    İhbarlar geliyor

    Sahte cep telefonları ile ilgili olarak pek çok ilden kendilerine çok
    sayıda ihbar geldiğini kaydeden Dursun, "Piyasada bu sahte cep telefonlarından binlerce adet var" dedi. Dursun, sahte cep telefonları ile ilgili olarak vatandaşların (212) 231 02 31 numaralı telefondan MOBİSAD Tüketici Sorunları Masası’nı arayabileceklerini bildirdi.




    Sahte cep telefonlarına dikkat! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-29-2008, 13:05


    Bilgilendırme gusel ..
    oguzhan bunu beğendi.
    lotototo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) lotototo Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  02-02-2008, 01:50


    ewet sahte cep telefonu olayı bu aralar baya kızıstı ornek nokıa nın n73 modelını nokır n7kaptırıyolarr hemde aynı paraya