Sahte 100 Ytl'lere Dikkat!   Konuyu açan: N u M a N   İlk Mesaj: 01-19-2008 (16:01)   Son Mesaj: 01-29-2008 (09:37)    Cevap: 1    Gösterim: 911  

    01-19-2008

    Sahte 100 Ytl'lere Dikkat!

    Sahte 100 Ytl'lere Dikkat!
    Banknotları bilgisayarla kopyalayıp yüksek kaliteli kağıda basmışlar!
    Yakalanan zanlıların 100 YTL'lik banknotları bilgisayarla kopyalayıp yüksek kaliteli kağıda bastıkları tespit edildi. Zanlılar sahte 100 YTL'leri 6 ilde piyasaya sürmüş.

    Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, “sahte para basmak ve piyasaya sürmek” suçundan cezaevine giren M.Ö. ile B.U'nun, tahliye olmalarının ardından tekrar aynı suçları işledikleri bilgisine ulaştı. Suç delillerini toplamak ve oluşturulan organizasyonun işleyişini ortaya çıkarmak amacıyla zanlıları 4 ay takip eden polis, önceki gün operasyon başlattı.

    İzmir'in Buca, Konak ve Aliağa, Manisa'nın merkez ve Turgutlu ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, M.Ö. (27), B.U. (32), B.T. (49) adlı kadın, T.E. (49), Ö.K. (35), E.K. (42),
    K.T. (41), A.D. (58), E.A. (35), İ.Y. (42), İ.B. (45) ve N.T. (30)
    gözaltına alındı.

    Operasyonda, Buca 512 Sokak'taki bir iş yerinde ve Kadifekale 645/1 Sokak'taki bir evde, sahte paraların basılmasında kullanılan 5 bilgisayar, 3 yazıcı, 153 adet sahte 100 YTL'lik banknot, 1 polis telsizi, sahte silah ruhsatı, TCK Karayolları Genel Müdürlüğüne ait orijinalinden çoğaltılmış 80 hologram, Emniyet Genel Müdürlüğü hologramları, Emniyet Gelen Müdürlüğüne, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait 8 mühür, sahte nüfus cüzdanı ve ehliyetler, 3 sahte çek, 1 cilt fatura ve kaşe, 1 av tüfeği ve fişekleri ele geçirildi.

    Zanlıların, tarayarak bilgisayara görüntülerini yükledikleri 100 YTL'lik banknotları, yüksek kalitede basım yapma özelliğine sahip yazıcılarla çoğaltıkları, bunun yanı sıra sahte çek, kimlik, ehliyet, otomobil ve silah ruhsatı, araç vizeleri, plakaları, sigorta poliçeleri hazırlayarak, İzmir'in yanı sıra Balıkesir, Manisa, Muğla, Adana ve Mardin'da piyasaya sürdükleri iddia edildi. Şebeke üyelerinin son olarak da 50 bin YTL tutarında sahte 100 YTL'lik banknot bastıkları ve bir bölümünü piyasaya dağıttıkları ileri sürüldü.

    Zanlılardan, M.Ö. ve B.U'nun şebekenin elebaşı olduğu, E.K. ve K.T'nin sahte belgeleri hazırladıkları, kadının diğer şebeke üyeleriyle birlikte hareket ederek kendilerine “aile görünümü” vermeye çalıştığı, sahte belgeleri piyasaya sürmek için aracılık yaptıkları iddia edildi.

    Zanlılar “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak, sahte para basarak piyasaya sürmek, sahte çek, kimlik, ehliyet, araç ruhsatı gibi belgeler hazırlayarak piyasaya sürmek, sahte ve çalıntı çekleri piyasaya sürmek” suçlarından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

    Bu arada Emniyet yetkilileri, daha önce örgüt üyelerinden bazılarının, İzmir, Manisa ve Muğla'da karıştıkları sahtecilik olayları nedeniyle “suçüstü” yakalandıklarını ve bu kişilerden 10'unun sevk edildiği adliyelerde tutuklandığını söylediler.

    AA
    Haber Tarihi : Bugün (15:59)




    Sahte 100 Ytl'lere Dikkat! Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-29-2008, 09:37


    yanımızda mor ışıkla gezmemiz lazım...
    bolder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) bolder Ziyaretci