Bu Ülkenin İhtiyacı Olan Kişiler Radikal İslamcılar Değil Ilımlı İslamcılardır

İslam dini her daim her derde deva iken bu asırda da özellikle bizim gibi müslüman bir ülkede yine birçok yaraya merhem olacak ve sorunları çözecektir diye düşünüyorum. Ancak dindar kisvesi ...



  1. Alt 03-07-2012, 20:13 #1
    safinaz Mesajlar: 3.348
    İslam dini her daim her derde deva iken bu asırda da özellikle bizim gibi müslüman bir ülkede yine birçok yaraya merhem olacak ve sorunları çözecektir diye düşünüyorum.

    Ancak dindar kisvesi altında öyle insanlar var ki insanları tek kalıba sokma çabasında olup zaten herşeyi eleştiren,sürekli ötekileştiren ve ters tavırları yüzünden ciddi kitlelerin kaybına sebep olan kimselerdir ve kendilerini RADİKAL İSLAMCI olarak tanımlamaktadırlar.

    Özgürlük gibi bir kavram için insanlar canını feda etmeye hazırken herşeyi daha da demokratikleştirme çabaları sürerken nasıl olurda baskıcı bir tavırla islam misyonerliği yapılabilir?
    Ayrıca bu kişileri ben islamla bağdaştırmıyorum agresif ve normal olmayan bir ruh sağlıyla alakalı buluyorum.

  2. Alt 03-07-2012, 22:19 #2
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Radikal İslamcılık, uslup ile alakalı değil muhteva ile alakalıdır. Radikal İslam yaftası yiyenler, statükonun devamından razı olmayan, islami bir toplumsal dönüşüm talebinde olan ve çalışan kimseler, emperyallerin dinlerine ki demokrasi bunun başını çeker, tabi olmayıp, özgün ve özgür bir islami bilinç ve altyapı ile hareket eden kimselerdir.

    Demokratikleşme, 21. yüzyılın aslında banel bir yalanıdır. Tarih boyunca tevhid mücadelesi ve peygamberlerin hareketlerini kuran merkezli okuyan kimseler, peygamberlerin günümüzün aksine, birleştirici değil ayrıştırıcı fikirler ile ortaya çıktıklarını, toplumu böldüklerini (mümin-kafir) görür. Kavmiyle ortak bir anlayıştan buluşan TEK BİR NEBİ yoktur.

    Günümüzde islam, birilerinin çıkar ve anlayışları doğrultusunda 'her yere yakışan' bir joker/maymuncuk olarak kullanılmaktadır. İnsanların çoğunluğuna uyarsanız sizi saptırırlar.

    (Yeryüzünde bulunanların çoğuna uyacak olursan, seni Allah’ın yolundan saptırırlar. Onlar zandan başka bir şeye tâbi olmaz, yalandan başka söz de söylemezler. Enam 116)

    selam hidayete tabi olanların üzerine olsun. . .

  3. Alt 03-07-2012, 22:27 #3
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Artık kelime anlamlarını çoktan geçtim.Neden bu insanların faaliyetleri hep bölmek ve dışlamak üzeredir?
    Hatta öyle bir hal ve tavır içerisindelerki kendi cemaat ve tarikatları neyse ondan olmayanları bile kafir ilan edecek durumdadırlar.Laiklerden vs. hiç sözetmiyorum.

  4. Alt 03-07-2012, 22:31 #4
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Kimin nasıl bir usül ile hareket ettiğini bilemem. Lakin islamın çok da ortaya karışık birşeylere çağırdığını düşünmüyorum. Musa as için firavun ne diyor kuran da, ben musa nın aranızda bir fitne çıkarmasından ve toplumu bölmesinden korkuyorum. ve yine Allah Resulüne takılan bir lakap da baba ile oğlunun arasını ayıran bölen' di...

    Fikirleri, inançları, anlayışları ve stratejileri kendi parametreleri üzerinden değerlendirmek ve eleştirmek gerekir. Yoksa bir sonuca varılamaz kanaatindeyim.

    emirahmedyasin bunu beğendi.
  5. Alt 03-07-2012, 22:43 #5
    CER_SAN_HAN Mesajlar: 6
    İslam alınıp satılan birşey midir islam-cı lar diye ayırmışsınız!

    İslamın ılımlısı olmaz.Ya heptir,ya hiçtir.Eğip bükmek sadece işlerine gelmeyenleri yorumlayanlara mahsustur.Ahir zamanda fitne fesat çıkacak ve doğru konuşanlar yanlış sayılacaktır.Bunu yaşıyoruz.

  6. Alt 03-07-2012, 22:53 #6
    safinaz Mesajlar: 3.348
    CER_SAN_HAN´isimli üyeden Alıntı
    İslam alınıp satılan birşey midir islam-cı lar diye ayırmışsınız!

    İslamın ılımlısı olmaz.Ya heptir,ya hiçtir.Eğip bükmek sadece işlerine gelmeyenleri yorumlayanlara mahsustur.Ahir zamanda fitne fesat çıkacak ve doğru konuşanlar yanlış sayılacaktır.Bunu yaşıyoruz.

    İman ya heptir,ya hiçtir.Aradaki ayrımı iyi yapmak lazım.Ayrıca ne malum bizim yanlış olmadığımız kimseye baskı yaparak bir yere varamayız.
    Kalplere ve gönüllere baskı ile ulaşılamaz.İktidar gücümüze ve yaptırım kaynağımıza bağlı olarak kendi kılıfımıza sokarız belki ama bir kişilikte dili kalbi,içi dışı farklı insanlardan oluşan bir toplum olur ki zaten bir yere varılmamış olacağı gibi itikadı zayıf bir topluluğun temelinide atmış oluruz.

  7. Alt 03-07-2012, 22:57 #7
    el_feta Mesajlar: 1.168
    Net durmak sert durmak anlamına gelmez. Küfrü ortaya koymak, kafir ile irtibat kurmamak anlamına gelmez. Kafir ve gayri müslim stratejik olarak aynı anlama gelmez. Kafirun Suresi nüzul sırasına göre ilk inen surelerdendir. Cihad, içerdeki hakikatı arayan (vicdan/fıtrat) ile Allah arasındaki örtüleri kaldırmaktır.

    Bunlar önemlidir.

    safinaz bunu beğendi.
  8. Alt 03-14-2012, 16:49 #8
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    ılımlı islam nedir yahu, dinin ılımlısı da mı oluyormuş
    Alıntı:
    nasıl olurda baskıcı bir tavırla islam misyonerliği yapılabilir?

    baskıcı bir tavırla ılımlı islam misyonerliğini nasıl yapılıyorsa öyledir belki

  9. Alt 03-14-2012, 16:54 #9
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Ilımlı islam dememişim ki ılımlı islamcı ve radikal islamcı diyorum.İslam bellidir,kişilerin duruşundan sözediyorum

  10. Alt 03-14-2012, 17:02 #10
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    ılımlı islamcı nasıl oluyor, kişilerin karakteri sert veya yumuşak da ona göre mi oluyor yoksa belli bir görüşe göre mi ılımlı islamcı veya radikal islamcı oluyorlar?

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.