Bu Ülkenin İhtiyacı Olan Kişiler Radikal İslamcılar Değil Ilımlı İslamcılardır

HiLaLNuRu ´isimli üyeden Alıntı ↑...



  1. Alt 03-14-2012, 17:09 #11
    safinaz Mesajlar: 3.348
    HiLaLNuRu´isimli üyeden Alıntı
    ılımlı islamcı nasıl oluyor, kişilerin karakteri sert veya yumuşak da ona göre mi oluyor yoksa belli bir görüşe göre mi ılımlı islamcı veya radikal islamcı oluyorlar?

    Ilımlı islamcı,tavır ve duruş meselesidir.Bu bireysel olarak da olabilir yada belli bir cemaat mensubu olarak belli bir sosyal ortamda da bu mentalite sahibi olunabilir.

    Baskıyla islam misyonerliği yapılmayacağını bilen kişiler benim görüşüme göre ılımlı islamcıdırlar ki hoş herkesin gayesi islam misyonerliği de olmayabiliyor.

  2. Alt 03-14-2012, 23:45 #12
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Kanaat ettigim sudur ki bu gibi kavramlarin da cikmasina müslümanlar vesile olmustur. Oturup bir kisiyle din üzerine sohbet ediyor isen ve karsindakine kaba davranmiyorsan ve en azindan bagirmiyorsan radikal olmuyorsun. Bu aslinda cok ibadetle mesgul olan kisi üzerine cikmis bir kalip degil.

    Yani bu terimlerde de anlam kargasasi yasanmakta. Mana olarak ifade edilmesi gereken ya da anlasilmak istenen kisilerin bilgi seviyelerine göre degismekte olsa da bu durumun özeti budur. Beni AYDINLARIN bilmem kacinci yüzyilinda getirdikleri sistemlerin yumurtladiklari seyler degil. Cok kücük gibi gözüksede aslinda önemli ve büyük meseledir. DIN bu yüzyilda yobazlik gibi gösterilmekte ve bu tarz kelimeler sadece islam a degil diger dinler icinde kullaniliyor. Anlam kargasasi bu yüzdendir. HALK bu karmasalarin icinde neden kaybolsun ki ve ben bunun aciklamasini yapmakla ugrasacagima ILIMLI islamci diye tabir edilen sekilde hareket ederim ve bir kisininde kurtulmasina vesile olursam ne mutlu bana. Gerci sadece teblig olarakta düsünmemek gerekir. Yüzyilin sorunu ILETISIMSIZLIK en azindan azalir. Zaten muhabbetlerin kisaldigi ve cümlelerin facebooktaki durumunuzu en fazla iki cümleyle anlattiginiz sekilde iniyorsa, bari en azindan bir tebessüm edelim, edelim ki müslümanin her zaman pozitif oldugunu göstermis olalim

    safinaz bunu beğendi.
  3. Alt 03-15-2012, 23:28 #13
    el_feta Mesajlar: 1.168
    şair, büyücü, kahin, kulak, kulak, baba ile oğlun arasını ayıran. . . bunlardan hangisinin sebebi Allah Resulü???
    İnsanlar tanımlamaya meraktırlar.. Farklılıklara karşı doğada herşey bir direnç gösterir. İnsan da böyledir. Tüm farklılıklara karşı tepkilidir ve ona göre tanımlar karşısındaki. Dolayısıyla bu tanımlamaların merkezinde müslüman olmayanlar var önce ve sonra da alptraum'un dediği gibi müslümanların tavırları.

    Bir de işin çook yanlış anlaşılan bir tarafı da uslub ile alakalı yazdıklarınız.. Alptraum da safinaz da aynı hataya düşmüş. Yahu radikalliğin bağırıp çağırmak ile kabalıkla alakası yoktur.. Radikallik ya da ılımlılıktan kasıt islami anlayış ve stratejidir.

    Çağdaki sıkıntı yine kaplerdedir. Kurana kendisini anlamak için açan kaç müslüman var ki? evleneceği zaman, insanlarla muhabbet edeceği zaman, ticaret yapacağı zaman, apartmandaki komşuluk ilişkisini düşünürken, çocukları sevecekken ve yetiştirecekken... hani hangi müslüman kitaba bakıyor..

    Vahyin ağırlığı yok ki.. Böyle denmese de kalplerde şu var, bu hissediliyor. Bir psikolog ya da sosyolog ya da filozof ya da hoca/alim/yazar neyse, söyledikleri ile vahy arasında fark yok gibi...

    sözlerin arasından 'SÖZ' e ulaşamıyor kimse.. Herkes herşeyi biliyor...

    selam ederim..

  4. Alt 03-16-2012, 04:49 #14
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Benimde dedigim gibi bu mesele uslubla da alakali. Karsida bir usulsuzluk varsa uslupla alakali ve iletisimsizlikle alakali.

    Bu Ülkenin İhtiyacı Olan Kişiler Radikal İslamcılar Değil Ilımlı İslamcılardır

    Soldaki resimde sunu diyor. Müslüman birini öldürdü asagidaki yorumda ise Islam in kötü oldugunu söylüyor. Sagdaki resimde ise Hristiyan 77 kisiyi öldürdü ve asagidaki yorumda Saglik sorunlari var.

    Radikal islamcilik aslinda hangi manaya geliyorsa gelsin hic farketmez. Halk bu kavrama nasil yaklasiyor halkin düsünceleri nedir bu önemli. Bir hristiyan in yaptigi yemegi toplulukta kasitli sekilde yemeyen ve bu genc kizin üzüldügünün kanitlari kendimcede vardir. Cok örnekler veririm gözümle gördüklerim kulaklarimla duyduklarim ve bizzat yasadiklarim.

    Alıntı:
    üslup, -bu Ar. usl°b
    a. (üslu:bu, l ince okunur) 1. Anlatma, oluş, deyiş veya yapış biçimi, tarz: “Akşam içinde en büyük üstatların eserleri kadar mükemmel ve muhteşem olan tabiat bize bir eda ve üslup dersi verir.” -A. Ş. Hisar. 2. Bir sanatçıya, bir çağa veya bir ülkeye özgü teknik, renk, biçimlendirme ve söyleyiş özelliği, biçem, stil: “Bu üslup ruhumun yazıma akseden hâletini gösteriyor.” -R. H. Karay. 3. ed. Sanatçının görüş, duyuş, anlayış ve anlatıştaki özelliği veya bir türün, bir çağın kendine özgü anlatış biçimi, biçem, tarz, stil: “Dili, üslubu, istiareleri, hayalleri herkesinkinden ayrı olan bu eserin mevzusunu bile başkalarınkine benzetmedi.” -A. H. Çelebi.

    Cok ince noktalar vardir ve bu ince noktalarin sorumlulugu azimsanmayacak derecede büyüktür. Herseyiyle ve her davranisiyla önemli bence. BAGIRMA olayi ise yine iletisimsizlikten geliyor ve ses tonunu yükseltme kizma sinirlenme gibi eylemler ile devam ediyor. Okullarda pek cok örnegini bulmakta mümkündür.

    Iman eksikligi mi denilir ya da az iman mi denilir bilmiyorum ama ben dahil pek cok müslümanda olan bir durum. Haliyle dedigin gibi bununda tokadi sert oluyor.

    Halen Türkiyede ki bayanlarin %90 üzerinde kapali oldugu düsüncesi yaygin. Kavgaci insanlar olarak hala bir gercek. Viyanada tüm suc olaylarin basinda 2. sirayi türkler cekiyor maalesef. Büyük bir viyanali toplulugu büyük bir tiyatroyu disarda gayet düzgün izlerken bir türk toplulugu sloganlar atarak önlerinden geciyor.

    Diyeceksiniz ki orda sadece müslümanlar Türkler mi? Elbette degil ama cogunluk Türk. Kermes gibi faaliyetleride en iyi yapanlar yine Türkler. Yabancilar tarafindan da epey ilgi görüyor. Ne enteresandir yolda etrafa zarar vermek isteyen cocuklarda Türk cocuklari oluyor Lambalara tas atip kirma gibi v.b. cok faaliyetler. Belkide savascil toplum olmasindan da olabilir. Kan hareketli

    Bizler hala kendimizi tanitamadik ve hala KURAN i tanitamadik. He diyeceksiniz ki duymayan mi kaldi. Dogru ama bunu derken de herkes üstüne düsen görevi harfiyen yerine getirmis olmali ki acaba getirdik mi?

    Nasil ki ben burda vize alirken bir dindar yahudi ile karsi karsiya oturdugumda hemen bir antipati olusuyorsa ve icim huzursuzlaniyorsa gönlüm sizliyorsa ve aklima hic olmamasi gereken vesveseler geliyorsa birde onlarin bizlere bakis acilarini düsünün ve dedigim gibi ne kadar eksik kaldigimizi. Konuya yerli yersiz ekleme konular yaptigim icinde özür dilerim hakkinizi helal edin aklima geldikce yazdim.

    ‎"Bizim düşmanımız cehalet,fakirlik ve ayrılıktır.
    Bu üç düşmana karşı sanat, marifet, ittifak silâhıyla cihad edeceğiz!..''

    - Bediüzzaman Said Nursî

    Allah büyük

  5. Alt 03-17-2012, 00:20 #15
    HiLaLNuRu Mesajlar: 242
    Boşverin kardeşler,ılımlı radikal falan.kim bu sıfatları ekleme hakkını buluyor,Allah bizi müslümanlar olarak adlandırdı yetmez mi.

  6. Alt 03-17-2012, 19:36 #16
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Biz kendi aramızda bile sanki bir diğerini eleştirerek ya da " Hey adamım,sen kendini müslüman mı sanıyorsun! Münafıksın,belkide kafirsin " dercesine küçümser bakışlarıyla kendimizi üstün kılma veya aklama çabasındayız.Böyle yapınca mertebe mi elde ediyoruz ya da daha mı dindar oluyoruz.

    Kaldı ki islamı bizim gibi yaşamayana ya da bilmeyene nasıl davranıyoruz.Bu sadece popüler islamı yaşayanlara yapılan haksız davranışlardan söz ederken kendimizin yaptıklarını da bu pencereden görmeliyiz.

    Başı açık bir bayanın yanından geçerken onun duyabileceği ve özelliklede duyması ve rahatsız olması amacıyla besmele çekmek veya La Havle diyerek bir elaman dilemek az rastlanır şey değildir.Amca besmelesini çekti ve duasını etti,böylelikle puan hanesini doldurdu.Yanından geçen lanetli bayanıda küçümsedi.

    Cidden ne eline geçti ya da ne kaybetti

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.