Doğan Albayrak (Doğan Albayrak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doğan Albayrak (Doğan Albayrak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 08-08-2011 (02:18)   Son Mesaj: 08-08-2011 (02:18)    Cevap: 0    Gösterim: 1076  

    08-08-2011

    Doğan Albayrak (Doğan Albayrak Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Saglik


    30 Aralık 1976’da Gümüşhane-Kelkit’ te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun Atatürk Ortaokulu’nda tamamladı. Lise eğitimine Samsun 19 Mayıs Lisesi’nde başladı ve yatay geçiş yaparak İstanbul Mehmet Beyazıt Lisesi’nden 1993 yılında mezun oldu. Aynı yıl üniversite sınavında başarılı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı.


    2000 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 2001 yılı Mayıs ayında Çankırı-Çerkeş 1 No’lu Acil Yardım ve Kurtarma İstasyonu’na tayin edildi ve 2003 yılına kadar pratisyen hekim olarak görev yaptı. 2003 Nisan dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı(TUS)’nda başarılı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. Asistanlığı döneminde çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel yayına katkıda bulundu. Yine bu dönemde birçok ulusal ve bölgesel kongreye katıldı ve çeşitli eğitim programlarını başarıyla tamamladı.


    Bilimsel Araştırma Etiği Sertifikası, Deney Hayvanı Kullanma Sertifikası, Laparoskopik Kolon Cerrahisi Sertifikası, İleri Laparoskopik Uygulamalar Sertifikası, Cerrahi Gastroenteroloji Endoskopi Sertifikası aldı.


    2008 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayarak Genel Cerrahi Uzmanı oldu. İlk görev yeri olarak zorunlu hizmet kapsamında Edirne Devlet Hastanesi’ne atandı ve burada çalıştığı süre içerisinde laparoskopik çok sayıda cerrahi girişimin yanı sıra Trakya bölgesinde ilk, rektum tümörü nedeniyle total laparoskopik abdominoperineal rezeksiyonu ve total laparoskopik ventral herni onarımı ameliyatını gerçekleştirdi. Ardından atandığı ve zorunlu hizmetimin geri kalan kısmını tamamladığı Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesinde çok sayıda laparoskopik cerrahi girişimin yanı sıra, 650’nin üzerinde üst ve alt gastrointestinal sistem endoskopisi işlemi gerçekleştirerek endoskopi deneyimimi artırdı.


    Özel ilgi alanlarının başında gastrointestinal sistem endoskopisi, minimal invaziv ve laparoskopik cerrahi gelmektedir. Türk Cerrahi Derneği (TCD), Avrupa Travma ve Acil Cerrahi Derneği (ESTES), Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği, Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği (ELCD), Türk Kolon ve Rektum Cerrahisi Derneği (TKRCD) aktif üyesidir.


    İngilizce bilmektedir. Göğüs Cerrahisi uzmanı Op. Dr. İlkay Albayrak ile evli ve bir erkek çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Doğan Albayrak (Doğan Albayrak Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları