Doç. Dr. Zeki Ayağ (Doç. Dr. Zeki Ayağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Doç. Dr. Zeki Ayağ (Doç. Dr. Zeki Ayağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 04-25-2011 (04:09)   Son Mesaj: 04-25-2011 (04:09)    Cevap: 0    Gösterim: 815  

    04-25-2011

    Doç. Dr. Zeki Ayağ (Doç. Dr. Zeki Ayağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Egitim


    17 Eylül 1967 tarihinde İstanbul’da doğan Zeki AYAĞ halen Kadir Has Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce aynı bölümde 2005-2008 yılları arasında Yard.Doç.Dr. olarak Bölüm Başkan Yardımcısı ve Bölüm Başkanı olarak çalışmıştır.


    Kendisi lisans eğitimini İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını da aynı üniversitede Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlamıştır.


    KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’ ne katılmadan önce yaklaşık 2 yıl İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ’ nde Endüstri Mühendisliği Bölümünde Yard.Doç.Dr. olarak çalışmıştır. Akademik deneyiminin yanında kendisi ulusal ve uluslararası arenada bir çok firmada çalışmıştır.


    Kanada’nın önemli firmalardan olan MAGNA INTERNATIONAL, INC.’ da Tasarım Mühendisi, MOLD-MASTERS LTD.’de Mühendislik Tasarımcısı olarak çalışmıştır. Ülkemizde yine önde gelen kuruluşlardan olan MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş.’ de Konstrüksiyon Departman Şefi ve PİMAŞ İNŞAAT MALZEMELERI A.Ş.‘de Kalite Güvence Mühendisi olarak görev yapmıştır.


    Kendisi aynı zamanda mezuniyetinden hemen sonra İ.T.Ü’de 4 yıl için Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde tam zamanlı Araştırma ve Öğretim Asistanı olarak çalışmıştır. Şu ana kadar ingilizce olarak öğrettiği derslerin bazıları ise şöyledir: Yöneylem Araştırması I ve II, Sistemler benzetimi, Çok ölçütlü karar verme (MCDM), Tesis tasarımı ve fabrika yerleşimi, Bütünleşik kurum sistemleri, Bilgisayar bütünleşik imalat (CIM). Araştırma alanları ise, Çok ölçütlü karar verme (MCDM), Analitik Hiyerarşi/Şebeke Süreci (AHP/ANP), Bulanık kümeler, İmalat sistemleri benzetimi, Yeni ürün geliştirme (NPD), Tehlikeli madde transferi gibi konuları kapsamaktadır.


    Yayın kapasitesine bakıldığına kendisinin International Journal of Production Research, Journal of Intelligent Manufacturing, IIE Transactions, Journal of Engineering Design ve Journal of Intelligent and Fuzzy Systems, Computers and Industrial Engineering gibi SCI®) and SCI-Expanded® tarafından indekslenen mesleğin önde gelen yayınlarında bir çok makalesi vardır. Aynı zamanda bir çok önemli yayın ve konferanslar içinde hakemlik yapmıştır:


    Bunlardan bazıları ise şöyle sıralanabilir: International Journal of Production Research, Computer and Industrial Engineering, International Journal of Approximate Reasoning, Information Sciences, Journal of Engineering Design, International Conference on Information Systems (ICIS 2005). Kendisi çalışma alanları ile ilgili olarak kongre, sempozyum ve kongrelerde bir çok seminer vermiştir. Kendisi aynı zamanda, hem Kanada Ontario bölgesindeki Profesyonel Mühendisler Birliği’ne (PEO) kayıtlı Profesyonel Mühendis (P.Eng.) hem de Makina Mühendisleri Odası’ na kayıtlı bir mühendistir.


    Ayrıca, Endüstri Mühendisleri Birliği (IIE)’de Kıdemli Üye’dir. Bir çok üyeliği de vardır: Yöneylem Araştırması Derneği (YAD), Türkiye Endüstri Mühendisleri Grubu (TURK IE), Bulanık Sistemler Derneği (BÜSİDE), International Society on Multiple Criteria Decision Making (MCDM), International Association of Engineers (IAENG), IAENG Society of Industrial Engineering, IAENG Society of Operations Research, IAENG Society of Artificial Intelligence, IAENG Society of Information System Engineering. Kendisi, ayrıca Who is Who in Engineering in the World ve Leading Engineers of the World gibi almanakların da çeşitli basımlarında listelenmiştir. International Journal of Production Research’de Yayın Kurulu Üyesi, Journal of Intelligent Manufacturing ve Advances in Fuzzy Systems’ de Asosiye Editör olarak görev yapmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Doç. Dr. Zeki Ayağ (Doç. Dr. Zeki Ayağ Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları