Prof. Dr. Vedat Şar (Prof. Dr. Vedat Şar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Prof. Dr. Vedat Şar (Prof. Dr. Vedat Şar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 04-14-2011 (03:41)   Son Mesaj: 04-14-2011 (03:41)    Cevap: 0    Gösterim: 1042  

    04-14-2011

    Prof. Dr. Vedat Şar (Prof. Dr. Vedat Şar Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    Vedat Şar 1955 yılında Istanbul'da doğmuş olup Istanbul Erkek Lisesi ve Istanbul Tıp Fakültesi mezunudur. Psikiyatri uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde 1981-1986 yılları arasında yapmıştır. 1990 yılında doçent, 1996 yılında profesör olmuştur. Istanbul Üniversitesi Istanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliğini sürdürmekte olan Vedat Şar, bu bölümde 1993 yılında Klinik Psikoterapi Birimi'ni, 1994 yılında ise aynı birime bağlı olarak Türkiye'de ilk kez Dissosiyatif Bozukluklar Araştırma ve Tedavi Programı'nı kurmuştur. Yanısıra genel psikiyatri ve psikoterapi alanında çalışmalarını sürdürmektedir.


    Vedat Şar yatarak ve ayaktan hasta tedavileri yanı sıra tıp öğrencileri, psikologlar, intern ve asistan hekimlere eğitim vermekte ve uzmanlık ve doktora tezleri, ve diğer araştırma projelerini yönetmektedir. Özellikle depresyon, psikoterapi, çocukluk ve erişkinlik çağı travmaları, aile sorunları, ve dissosiyatif bozukluklar konularında yerli ve yabancı dergilerde çok sayıda bilimsel makale yayınlamıştır. Aynı zamanda Istanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde doktora tez danışmanlığı ve Istanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı'nda öğretim üyeliği yapmaktadır.


    Vedat Şar, bilimsel çalışmaları nedeni ile Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği'nce (ISSTD) 1995 ve 1999 yıllarında iki kez David Caul Memorial Award, 2001 yılında ise Morton Prince Scientific Achievement Award ile ödüllendirilmiştir. 1999-2002 yılları arasında adı geçen kuruluşun uluslararası direktörlüğünü üstlenmiş, 2001 yılında bu kuruluşun 'fellow' üyeliğine seçilmiş, 2003-2006 döneminde bu kuruluşun Uluslararası Akademik Çalışma Komitesi (IATF) başkanlığını yapmıştır. Journal of Trauma and Dissociation'ın yayın kurulu üyesidir. Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği (ISSTD) 2004 yılı Cornelia Wilbur ödülünü Vedat Şar'a vermiştir. Vedat Şar 2006 eylül ayından itibaren aynı derneğin başkanlığına seçilmiştir.


    Vedat Şar Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İsviçre, Almanya, İngiltere'de kendi alanında konferans, panel, sempozyum ve çalışma grupları yürütmüş olup çocukluk çağı travmalarının yaşam boyu ruhsal sonuçları ve dissosiyatif bozukluklar konusunda uluslararası uzman olarak tanınmaktadır. Amerikan Psikiyatri Birliği'nin yeni sınıflandırma sisteminin hazırlıkları çerçevesinde 2005 yılından bu yana her yıl toplanan DSM-V Dissosiyatif Bozukluklar Araştırma Konferansı'nın eşbaşkanlığını yürütmektedir.


    Uluslararası Travma ve Dissosiyasyon Çalışmaları Derneği'nin 24.Yıllık Kongresi Philadelphia'da Prof.Dr.Vedat Şar başkanlığında toplanmaktadır.


    Vedat Şar çok sayıda uzmanlık derneğinin üyesidir:
    Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD),
    International Society for the Study of Trauma and Dissociation (ISSTD),
    Association of European Psychiatrists (AEP),
    European Psychotherapy Association (EPA),
    European Society for Traumatic Stress Studies (ESTSS),
    American Psychiatric Association (APA)
    Ayrıca, 2005 yılında kurulan European Society for Trauma and Dissociation (ESTD) 'ın kurucu üyesidir.


    Vedat Şar üniversite öğretim üyeliği yanı sıra özel muayenehanesinde çalışmaya devam etmektedir. Evli ve bir çocuk babası olup İngilizce ve Almanca bilmektedir.






    Latest 5 Biyografi





    Prof. Dr. Vedat Şar (Prof. Dr. Vedat Şar Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları