Vedat Akman (Vedat Akman Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Vedat Akman (Vedat Akman Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 04-14-2011 (03:50)   Son Mesaj: 04-14-2011 (03:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1329  

    04-14-2011

    Vedat Akman (Vedat Akman Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Edebiyat


    CUNY Brooklyn College'de Ekonomi üzerine Lisans (BA) ve Yüksek Lisans (MA) derecelerini tamamladı. Wall Street'te staj yaptıktan sonra meslek hayatına başlamış oldu. Daha sonra, NottinghamÜniversitesi Hukuk Bölümü'nden Uluslararası Ticaret Hukuku yüksek lisansı (LL.M) derecesine sahip oldu.

    Türkiye'ye dönüşünde banka veborsa aracı kurumlarında araştırma müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul Altın Borsası üzerinebir araştırma yaparak bu konuda ilk kitabı gazeteci Nedim Şener ile birliktehazırladı. Daha sonra "Avrupa Topluluğu ve Türkiye: Uluslarüstü Anlaşmalarve Ekonomik Birliğin Ötesinde Bir Avrupa" adlı eseri yayınlandı. Budönemde yayınlanan çalışmaları medyanın oldukça ilgisini çekti. Junior Chamber International - Worldwide Federation of Young Leaders and Entrepreneurs (Dünya Genç Liderler ve Girişimciler Federasyonu) Derneği tarafından üye ülkelerin ulusal şubeleri tarafından düzenlenerek Dünya Kongresinde sonuçlanan "The Outstanding Young Persons" (TOYP)yarışmasının Türkiye ayağı olan "Türkiye'nin On Başarılı Genci" yarışmasında 1998 yılı "Kişisel Başarı" kategorisi TOYP Türkiye birincisi oldu.
    Akademisyen Dr. Akman, o zaman ki teközel ekonomi televizyon kanalının (Kanal E) ekonomi müdürü ve köşe yazarıolarak medya sektöründe bir süre çalışma hayatına devam etti. Genç işadamlarınınoluşturduğu sivil toplum örgütlerinde görev aldığı dönemde iki kitabı daha yayınlandı. Yurtiçi ve yurtdışında birçok panel ve seminerlere katıldı. Bankalarda Risk Yönetimi üzerine çalışmalarda bulundu ve bu konu ile ilgilieseri yayınlandı. Dr. Akman' nın göç konusundaki yayınlarıve uluslararası kısa film festivali yurtiçinde ve yurtdışında bir çok ödüle aday oldu.

    Akman, çalışmalarını ülkemizin başarılı gençlerini yurtiçinde ve yurtdışında tanıtma ve kazandırmaya yönlendirdi. "Ülkemizden Gerçek Başarı Öyküleri 1 ve 2" kitaplarını kaleme aldı. Aynı zamanda "True Success Stories From Turkey" olarak ingilizceyayınlandı. Bu eserlerden ilki yurtdışında ödül aldı. Sonra 'Türkiye'den Başarı Öyküleri 1 ve 2' kitabı yayınlanan Akman çalışmalarına bir süre New York'ta akademisyen olarak devam etti. İngilizce yayımlanmış üç kitabı bulunan yazar Akman ayrıca dünyanın ilk uluslararası geleneksel göç temalı kısa film festivalinin, JCI İstanbul Crossroads’un kurucusudur.
    Başarılı genç insan profilini ortaya çıkararak gelecekte toplumumuzda alanlarında yeni genç liderlerin ortaya çıkması ve gelişmesine ortam yaratacağı düşüncesiyle hareket eden yazar, sonu olmayan başarı yolunda, başarılı gençlerimizin ilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğuna inanıyor. "Her şeyden önce insan" felsefesiyle, toplumsal görevlerimize sahip çıkan bir gençliğe ve onların başarısına ihtiyacımız olduğu düşüncesinde. Türkiye’de bir çok STK’da görev alan Dr. Akman’nın bir çok ödülü bulunmaktadır.

    Dünya Genç Girişimcileri Junior Chamber International’ın (JCI, jci.cc) Avrupa Konferansı 13-17 Haziran 2007 tarihlerinde Hollanda’nın Maastricht kentinde yapıldı. Avrupa’nın önde gelen2500 girişimcisi ve yöneticileri Maastricht Anlaşmasının 15 yıl kutlamalarınında düzenlendiği Maastricht şehrinde dünyaca ünlü MECC Kongre Merkezinde toplandı. (ec2007.nl). Maastricht şehri Avrupa 2007’yi kutlarken, bu yıl ülke bazında “En iyi Yayın” kategorisinde JCI Avrupa Konferansı Maastricht 2007ödülüne, kültürler arası diyalogu göç hikayeleriyle irdeleyen, JCI İstanbul onursal üyesi ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vedat Akman’nın "Global Immigrant Stories" adlı kitabı layık görüldü. Ayrıca kurucusu olduğu JCI Istanbul Crossroads Kısa Film Festivali ile “Dünya’nın En İyi Halkla İlişkiler Projesi” ödülünü Antalya’da düzenlenen2007 JCI Dünya Kongresinde aldı. 2008 yılında Digital Film Academy (DFA)'nın ana sponsorluğunda gerçekleşen festival ülkemizin yurtdışındaki tanıtımına olan katkılarından dolayı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

    İlki New York’ta Book Surge Publications tarafından yayınlanan "A Journey to Oneness" ile başlayan “Crossroads: Kültürlerin Buluşması“ projesi daha sonra bir JCI Istanbul şubesi yayını olarak "Global Immigrant Stories" adı ile İstanbul’da basıldı.Eser ayrıca ülkemizde "Küresel Göç Hikayeleri" olarak Yakamoz Yayınları tarafından yayınlandı.

    Dr. Akman yayıncısı PittsburghÜniversitesi Kütüphane Sistemi ile Pittspurgh Üniversitesi Yayınevinin olduğu EMAJ Emerging Markets Journal of Business Management (hakemli) ve CINEJ Cinema Journal(hakemli) kurucusu ve genel yayın yönetmenidir.Yazarın ülkemizden Yakamoz Yayınları (2007), Derin Yayınları (2007), Hayat Yayınları (2004), Sistem Yayınları(2002), Filiz Yayınları(2002), Rota Yayınları (1998), TÜGİAD Yayınları (1998), Alfa Yayınları (1996), Dünya Yayınları (Globus-1994), Era Yayınları (1994) ve yurtdışında BookSurge Publication House (2006) yayınlanmış eserleri bulunmaktadır. Ülkemizde bir çok ilklere imza atan Dr. Akman Kadir Has Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır (2006) ve Finans& Bankacıllık alanında doktora sahibidir. İstanbul Barosu SEM'de 2008 yılından beri sunum teknikleri dersini vermektedir.




    Latest 5 Biyografi





    Vedat Akman (Vedat Akman Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları