Tayfun Çavuşoğlu (Tayfun Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Tayfun Çavuşoğlu (Tayfun Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: eyvallah   İlk Mesaj: 04-01-2011 (01:06)   Son Mesaj: 04-01-2011 (01:06)    Cevap: 0    Gösterim: 819  

    04-01-2011

    Tayfun Çavuşoğlu (Tayfun Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Basin-Yayin


    25 Şubat 1964'te öğretmen anne-babanın ilk oğlu olarak Maçka/Trabzon'da dünyaya geldi. Sırasıyla İzmit ve İstanbul'da ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Alman Dili Anabilimdalı (1981-1985 mezun) öğrencisiyken gazeteciliğe merak sardı.


    Henüz öğrenciyken 1982 yılı sonlarında Türk Haberler Ajansı (THA) Bursa Bürosu'nda muhabirliğe başladı. 12 Eylül döneminin ardından siyasetin yeniden şekillendiği o günlerde politika muhabirliği yaptı. Zaman içerisinde Bursa'daki yerel gazeteler Hakimiyet, Olay, Bursa hakimiyet ve Kent gazetelerinde muhabir, istihbarat şefi, haber müdürü, yazıişleri müdürü olarak görev aldı.


    Özel radyoların ilk yayına başladığı 1993'te Radyo Press'in kurucu ortağı olarak radyoculuğu denedi, ardından yine yazılı basına döndü. 1995'te yeni kurulan AS TV'nin haber merkezini de yönetti.


    İki dönem Genel Merkez Yönetim Kurulu'nda üye olarak da bulunduğu Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nde, 1997-2001 yılları arasında iki dönem başkanlık yaptı. Aynı günlerde bugünden geriye bakınca 'çok başarısız' gördüğü, dergicilik deneyimi de oldu. İki ayda bir yayınlanan haber-aktüalite dergisi "Anonim Dergi" sadece 7 sayı çıkabildi.


    Sürekli basın kartı sahibi, evli ve iki çocuk babası Çavuşoğlu, meslek yaşamının ilk yıllarında teleks ve telefoto cihazlarını da kullandı, yerel gazetelerdeki kurşun harfle yapılan dizgiyi de gördü... Karanlık odada siyah beyaz film yıkadı, fotoğraf baskısı da yaptı. Faks cihazının bile çok lüks sayıldığı o günlerden, neredeyse tüm işlemlerin bilgisayarla yapıldığı bugüne dek basın-iletişim teknolojilerinde yaşanan evrimin canlı tanığı oldu.


    Halen Bursa hakimiyet gazetesinde yazıişleri müdürü olarak görevini sürdürüyor.






    Latest 5 Biyografi





    Tayfun Çavuşoğlu (Tayfun Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları