Mevlüt Çavuşoğlu (Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Mevlüt Çavuşoğlu (Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 12-28-2010 (01:46)   Son Mesaj: 12-28-2010 (01:46)    Cevap: 0    Gösterim: 1359  

    12-28-2010

    Mevlüt Çavuşoğlu (Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    Mevlüt Çavuşoğlu, 5 Şubat 1968'de Alanya'da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma'dır.


    İş Adamı; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesi'nde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993'te Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesi'nde Doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere'de London School of Economics'te "Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma" konusunda doktora çalışmasını sürdürdü.


    Aynı okulda Türk derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir. 22. Dönem Antalya Milletvekili.


    23. Dönem'de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanı, Denetim Komisyonu Üyesi, Bosna-Hersek Eş Raportörü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcısı ve Sözcüsüdür. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Mevlüt Çavuşoğlu (Mevlüt Çavuşoğlu Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları