Şerif Esendemir (Şerif Esendemir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Şerif Esendemir (Şerif Esendemir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-26-2011 (03:19)   Son Mesaj: 03-26-2011 (03:19)    Cevap: 0    Gösterim: 1371  

    03-26-2011

    Şerif Esendemir (Şerif Esendemir Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Bilim-Teknoloji


    1974’te Siirt’e bağlı Fındık Beldesi`nde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini köyünde, lise eğitimini Siirt Ticaret Lisesi’nde okul birincisi olarak bitirdi. 1999’da ODTÜ Sosyoloji Bölümü’nden mezun olarak “Sosyolog” unvanını aldı. 2003 yılında aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde A Critical Review of Debates on the Constitution of Citizenship in Turkey (Türkiye’de Yurttaşlığın İnşasına İlişkin Tartışmaların Eleştirel Bir Değerlendirmesi) teziyle yüksek lisansını tamamladı.


    Uzun bir süre Tezkire dergisi yazı işleri müdürlüğü görevini yürüttü. Bu derginin yanı sıra İtaki, Editör, Özgün İrade, Yarın ve 1453 dergilerinde yazıları yayınlandı. Kızkulesi gazetesine köşe ve Yeni Şafak Pazar Eki’ne şehir yazıları yazdı.


    “Sanatalemi.net”te bu konudaki yazılarına bir süre devam etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’de editörlük görevinde bulunan Esendemir,'UNT’de Uygulamalı Gerontoloji alanında doktora yapmaktadır.


    Esendemir’in Türkçe, İngilizce ve Almanca yayınlanmış birçok çalışması bulunmaktadır.






    Latest 5 Biyografi





    Şerif Esendemir (Şerif Esendemir Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları