Şefik Türkmen (Şefik Türkmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Şefik Türkmen (Şefik Türkmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: SURALTI   İlk Mesaj: 03-24-2011 (22:14)   Son Mesaj: 03-24-2011 (22:14)    Cevap: 0    Gösterim: 1073  

    03-24-2011

    Şefik Türkmen (Şefik Türkmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1949 yılında Akçaabat Çınarlık Köyü’nde doğdu. İlk ve ortaokulu Akçaabat’ta, Liseyi Trabzon’da tamamladı. 1972 yılında KTÜ İnşaat ve Mimarlık Fakültesindenİnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.' Üniversiteden mezuniyetini müteakip İller Bankası Trabzon Bölge' Müdürlüğü’nde' göreve başladı. 1974-75 yıllarında askerliğini Yedek Subay olarak' Eskişehir Hava Kuvvetleri İnşaat Taburu’nda yaptı. Askerlik dönüşü İller' Bankası’nda tekrar göreve başladı.


    İller Bankası 17.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Trabzon, Giresin, Rize, Artvin, Gümüşhane ve' Bayburt İlleri dahilindeki Belediyelerin içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı tesisleri' başta olmak üzere Belediye hizmet binaları, otobüs terminalleri, soğuk hava deposu, mezbaha,' toptancı hali gibi tesislerin gerçekleşmesinde etüt - proje mühendisi, kontrol mühendisi baş mühendis, şube müdürü ve bölge müdür yardımcısı olarak görev yaptı.


    İller Bankası’nda görevli olduğu süre içerisinde Belediyelerin altyapı tesisleri ve Belediye hizmetleri konusunda çok sayıda kurs ve seminere katılmış olan Şefik Türkmen, 27 Mart 1994' tarihinde yapılan mahalli seçimlerden itibaren Akçaabat Belediye Başkanlığını yürütmeye başladı.


    Beş yıllık birinci dönemden sonra 18 Nisan 1999 mahalli seçimlerinde' ikinci ve 28 Mart 2004 seçimlerinde üçüncü dönem için halktan yetki alan Başkan Türkmen, Akçaabat’ta etkin bir yerel yönetim' oluşturma ve şehre çağdaş hizmet götürme yolunda çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Şefik Türkmen evli ve bir çocuk babasıdır.






    Latest 5 Biyografi





    Şefik Türkmen (Şefik Türkmen Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları