Sevinç Erbulak Midyat (Sevinç Erbulak Midyat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Sevinç Erbulak Midyat (Sevinç Erbulak Midyat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Harezmi   İlk Mesaj: 03-19-2011 (03:30)   Son Mesaj: 03-19-2011 (03:30)    Cevap: 0    Gösterim: 932  

    03-19-2011

    Sevinç Erbulak Midyat (Sevinç Erbulak Midyat Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Magazin-Eglence


    Tiyatrocu bir anne (Füsun Erbulak) ve babanın (Altan Erbulak) kızı olarak 1975 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Bale Bölümü'nün ardından, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. 1992-1993 sezonundan bu yana Şehir Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev yapmaktadır. Oynadığı oyunlardan bazıları; "İstanbul'un Gözleri Mahmur, Çalıkuşu, Derya Gülü, Aşk-ı Memnu, Meraki, Soytarılar Okulu, Bisküvi Adam, Haydi Marsa Gidelim"dir.


    Şehir Tiyatroları dışında çeşitli TV dizileri ve özel tiyatro deneyimleri de oldu. Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu'nda "Sefiller" müzikali ve Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları'nda "Kelebekler Özgürdür" oyununda rol aldı. Red Kit isimli çocuk oyununa kareografi yaptı. Epsilon Yayınlarından 2002 yılında "Gözünü kırpma, düşerim" adlı kitabı çıkmıştır.


    "Derya Gülü" oyunundaki Meryem rolüyle Avni Dilligil en iyi kadın oyuncu ve "Kelebek Özgürdür" deki Jale rolüyle de Vasfi Rıza Zobu Gençlik ödüllerinin sahibi oldu.


    Rol aldığı diziler


    Süper Baba
    Baba Evi
    Kuzenlerim
    Çat Kapı
    Babam ve Biz
    Çemberimde Gül Oya (Konuk Oyuncu)
    Rol aldığı filmler


    Beş Vakit
    Ağaçlar Ayakta Ölür




    Latest 5 Biyografi





    Sevinç Erbulak Midyat (Sevinç Erbulak Midyat Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları