Dr. Serdar Savaş (Dr. Serdar Savaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Dr. Serdar Savaş (Dr. Serdar Savaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: biyografist   İlk Mesaj: 03-17-2011 (04:26)   Son Mesaj: 03-17-2011 (04:26)    Cevap: 0    Gösterim: 1028  

    03-17-2011

    Dr. Serdar Savaş (Dr. Serdar Savaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Devlet-Siyaset


    1960 Ankara doğumlu bir hekim olan Dr. B. Serdar Savaş, Kabataş Erkek Lisesi'nden sonra İstanbul Üniversitesi'nde tıp ve hukuk, London School of Economics'de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene'de epidemiyoloji ve istatistik eğitimleri görmüş, Türkiye'de 1983-1993 yılları arasında sağlık ocağı hekimliği, il sağlık müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı müşavirliği, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.


    Yurtdışında 1993 yılından 2000 yılına kadar' Dünya Sağlık Teşkilatı Avrupa Bölge Ofisinde Sağlık Politikaları ve Sistemleri Program Yöneticiliği, Avrupa Program Direktörlüğü ve Avrupa Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.


    2000 yılında Türkiye'ye dönmüş, Birleşik Sağlık Sistemleri'ni, İleri Tıp Teknolojileri'ni ve GENAR Enstitüsü'nü kurmuştur. Avrupa Toplum Sağlığı Genombilim Networkü'nün Yürütme Kurulu Üyesi ve Politika Geliştirme Koordinatörüdür.


    Ulusal ve uluslararası alanda aldığı bir çok ödülü, devlet nişanları, çeşitli dillerde yayınlanmış eserleri mevcuttur.






    Latest 5 Biyografi





    Dr. Serdar Savaş (Dr. Serdar Savaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları