Savaş Yurttaş (Savaş Yurttaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Savaş Yurttaş (Savaş Yurttaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 03-14-2011 (04:18)   Son Mesaj: 03-14-2011 (04:18)    Cevap: 0    Gösterim: 881  

    03-14-2011

    Savaş Yurttaş (Savaş Yurttaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Sanat


    Savaş Yurttaş, 1944 yılında Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. Tiyatroya, üniversite yıllarında İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda, Sermet Çağan’ın “Ayak Bacak Fabrikası” adlı oyunu ile başlayan sanatçı, daha sonra Ulvi Uras Tiyatrosu, Türk Öğretmenler Sendikası Tiyatrosu, Ankara Halk Oyuncuları, Ankara Sanat Tiyatrosu, Ankara Birlik Tiyatrosu ve Ankara Ekin Tiyatrosu’nda çalıştı.
    TRT’de yayınlanan “Bizimkiler”, “5 Dakika”, “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Yazlıkçılar” ve “Oğlum Adam Olacak” adlı dizilerde rol alan sanatçı, 1981 yılında sinema yazarlarının “En iyi yardımcı oyuncu ödülüne” layık bulundu. Yurttaş, ayrıca “Sürü”, “Yılanların Öcü”, “72. Koğuş”, “Suçumuz İnsan Olmak”, “Can Şenliği”, “Bebek”, “Güneşe Köprü”, “Yolun Sonundaki Karanlık”, “Biri ve Diğerleri”, “Ziyaret”, “Sarı Mersedes”, “Kara Kafa” gibi Türk sinema tarihinin önemli filmlerinde de rol aldı.
    Ankara Halk Oyuncuları Tiyatrosu’nda “Devri Süleyman”, “141. Basamak” ve “Teneke”, Ankara Sanat Tiyatrosu’nda “Durant Bulvarı”, “403. Kilometre”, “Heykel” adlı oyunlardaki rolleriyle tiyatroseverlerin gönlünde taht kurdu. Tiyatro sanatçısı Savaş Yurttaş, evliydi.
    Savaş Yurttaş 10 Nisan 2002'de Ankara'da öldü.




    Latest 5 Biyografi





    Savaş Yurttaş (Savaş Yurttaş Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları