Savaş Ünsal (Savaş Ünsal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

Savaş Ünsal (Savaş Ünsal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)   Konuyu açan: Yes Man   İlk Mesaj: 05-09-2011 (20:54)   Son Mesaj: 05-09-2011 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 1328  

    05-09-2011

    Savaş Ünsal (Savaş Ünsal Kimdir? - Hakkında - Hayatı)

    Alt Kategori: Is Dunyasi-Ekonomi

    1956 Adana Dogumlu, evli, iki çocuk babası. ODTÜ Matematik Bölümü, Bogaziçi Üniversitesi Bilgisayar Master ve Oklohoma City Ünivestesi Isletme (MBA) Master mezunu.


    Kariyerine sistem analisti olarak Istanbul Koç-Burroughs ’da basladı. 1982 yılında Kanada’ya yerlesdi; General Motors ve Bell Canada firmalarında Sistem Analisti ve Danısman olarak görev yaptı.1986 ile 1992 yılları arası Bell Canada sirketinde Malezya Telekom’un özellesmesi projesinde Kuala Lumpur’da çalıstı. Bell Canada sirketinin özellestirme projesi sona erince,
    Malezya Telekom sirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra kendi danısmanlık Sirketini kurarak IBM, Fujitsu, Andersen Consulting gibi Uluslararası büyük firmalara Sistem Yönetim Danısmanlık hizmeti sagladı.
    Malezya’nın ulusal petrol sirketi Petronas’ın yaptırdıgı Kuala Lumpur’daki Dünyanın en yüksek Ikiz Kulelerinin Data ve Ses Sistemleri Planlaması ve ve Uygulamasından sorumlu Proje Müdürü olarak Malezya’daki son görevini tamamladı.


    1997 yılında Türkiye’ye geri dönüs yaparak, Turkcell’de Teknik Direktör olarak göreve basladı. Iki yıl içinde 700,000 GSM abonesinden, 5.5 milyon abone trafigi için gerekli kaliteli altyapıyı tamamladı. Bu süreçte Turkcell, Çin Telekom’dan sonra Dünya’da GSM altyapısını en hızlı gerçeklestiren ikinci sirket durumuna geldi.


    Savas Ünsal 1999 yılında Superonline’ın Genel Müdürü olarak atandıktan sonra, dinamik ve genç kadrosuyla yüksek kaliteli müsteri servisleri hedef alarak Superonline’ı Türkiye Pazarında Lider Bireysel ve Kurumsal Internet Servis Saglayıcı pozisyonuna getirmis, 2000 Senesinde Roma ISP Forum’unda Superonline “Avrupada En Iyi ISP” ödülüne laik görülmüstür.


    2000 senesindeki Internet krizi, Bankalar krizi, 2001 Ekonomik kriz, BBDK yönetimi gibi süreçlerden Marka degerini, operasyon kar'lılıgını, ve müsteri hizmet kalitesini düsürmeden geçen Ünsal ve Superonline Ekibi, Telekom sektörünün serbestlesmesi ile birilikte, Superonline’nın yeni misyonunu, “internet-ses-multimedia” ürünlerinden olusan Bireysel ve Kurumsal
    hizmetleriyle Türkiye’nin lider “Yeni Nesil Komünikasyon Operatörü” olarak belirlemisti.
    Superonline'nın 2009 yılında tekrar Turkcell grubuna dönüsüyle, Savas Ünsal Yönetim Kurulundaki görevinden Mayıs 2010 itibariyle ayrılarak, kendi danısmanlık sirketi ICE Iletisim Hizmetleri Ltd ve HOT! internetTV platformunu baslattı.




    Latest 5 Biyografi





    Savaş Ünsal (Savaş Ünsal Kimdir? - Hakkında - Hayatı) Yorumları